среда, 10. април 2019.

Davidovo Srce i dunje - Istina i Pravda - i dalje na ušću Crkvene u Vrbas; Monstrumi još uvijek nisu ostvarili plan uklanjanja sjećanja na Ubijenog Davida


piše: S.V.

Davidovo Srce i dunje "Istina i Pravda" nalaze se I dalje na ušću Crkvene u Vrbas, iako je Komunalna policija, po nalogu onih koji šite ubice Davida Dragičevića, naložila da se uklone obilježja koja podsjećaju na njega.
Obilježja su, po nalogu Monstruma, trebala biti uklonjena 10.04.o.g. u 11 časova, ali niko od onih koji su ulčestvovali u postavljanju Davidovog Srca i zasađivanju dvije dunje nije htio da to učini niti su se pojavili komunalci.

Na licu mjesta bili su novinari koji su sve vrijeme, kao i ostali prisutni, bili nadzirani od pripadnika Hunte.



Ozren Perduv, pripadnik PzD, zagražio je od Igora Radojičića da povuče nalog za uklanjanje Davidovog Srca i i zasađenih dunja.

Radojičić još uvijek nije odgovorio na njegov zahtjev.

Monstuozno ponašanje Režima prema Ubijenom Davidu i sjećanju na njega: Naređeno uklanjanjeDavidovog srca;, spomen ploče i dvije dunje sa ušća Crkevene u Vrbas (09.10.2019.)



piše: S.V.

Monstruoznosti vladajućih u Republici Srpskoj i Banjaluci nema kraja. 
Nakon što godinu dana nadležne institucije RS čine sve da se zataška organizovano ubistvo Davida Dragičevića, sada pokušavaju da uklone sve ono što podsjeća na ubijenog mladića. 

Komunalna policija Grada Banjaluka donijela je Rješenje o uklanjanju spomen ploče Ubijenom Davidu Dragičeviću, koju su gradjani postavili na ušću Crkvene u Vrbas na godišnjicu prve sahrane Ubijenog Davida, 07.04. 
David Dragičević 7.04.2018. godine sahranjen je na banjalučkom Novom groblju. Njegovo tijelo ekshumirano je 12.03.2019. godine i njegovi posmrtni ostaci ponovo su sahranjeni 15.03.2019. godine u austrijskom gradiču Viner Nojštatu, gdje živi Davidova majka Suzana.




„Nalaže se N.N. licu da izvrši uklanjanje stvari i drugih predmeta, uključujući dvije sadnice voća, sa javne površine u ulici Gorana Radulovića Bimbe odmah, a najkasnije u roku od 24 časa od časa ostavljanja ovog rješenja na predmetima“, navodi se u sramnom rješenju Komunane policije Banjaluka. 

Ukoliko se sa površine pored ušća Crkvene u Vrbas ne ukoni „Davidovo srce“, u kojem se nalazi spomen ploča Ubijenom Davidu, te ako se ne uklone dvije sadnice dunje, jedna sa natpisom „Istina“ i, druga, sa natpisom „Pravda“, komunalci su zaprijetili da će sve te predmete ukloniti „treće lice“. 

Nema sumnje da će Nakaza Igor Radojićić, po nalogu šefa Hunte Dragana Lukača i njegove Marionete Željke Cvijanović, poslati radnike gradske čistoće da uklone sve ono što na tom mjestu podsjeća na Ubijenog Davida Dragičevića. 
Još jedan potez monstruma i očajnika koji niti mogu niti žele shvatiti da uklanjanjem simbola i predmeta posvećenih Ubijenom Davidu ne mogu uništiti borbu za Istinu i Pravdu, niti ono što David Dragičević znači svim dobrim i humanim ljudima.


Građani i članovi grupe „Pravda za Davida“ su 7. aprila očistili smeće na postoru gdje se Crkvena ulijeva u Vrbas, a potom napravili „Davidovo srce“, oivičeno kamenom, u koje su postavili kamenu ploču na kojoj je napisano: „David – 24.03.2018.“
 Sve vrijeme bili su pod budnim okom pripadnika Hunte, koji su ih posmatrali sa zidina tvrđave Kastel.
Nakon što je postavljeno Davidovo Srce tog dana, odmah su se pojavili i pripadnici Komunalne policije Geto Banjaluka. Iz auta osmotrili situaciju i otišli. Dan kasnije donijeli su sramno Rješenje.


To je samo jedan, u beskrajnom nizu, ogavnih pritisaka Hunte, Režima i njihovih sluga na sve one koji traže Istinu o Ubistvu Davida Dragičevića, kaznu za počinioce zločina i javno to izražavaju.