уторак, 23. април 2019.

Željko Kovačević je ubijeni napadač prilikom likvidacije Slaviše Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i ranjavanja vozača Gorana Ilića


foto NN: Željko Kovačević
piše: S.V.

Željko Kovačević je napadač na Slavišu Krunića, koji je sinoć ubijen tokom atentata na vlasnika "Sektor sujuriti" i još nekoliko firmi.

Kovačević je gangster, nekoliko puta presuđivan na dugogodišnje kazne zatvora.

On je ubijen u razmjeni vatre tokom, dok je trajao napad na Krunića.

Krunić je ubijen 22.04.2019. oko 22 časa i 30 minuta u neposrednoj blizini svog imanja, a ubijen je i njegov pratilac Žarko Pavlović, dok je vozač Goran Ilić teško ranjen, ali se nalazi van životne opasnosti.


Kovačević: Nisam vođa kriminalne grupe
BANJALUKA- Željko Kovačević iz Banjaluke tvrdi da nije vođa kriminalne grupe koja se bavi provalama i krađama na području Banjaluke, Prijedora i Doboja.
Kovačević ističe da ne poznaje ni nedavno uhapšene boksere koji su "pali" u Trnu kod Laktaša tokom provale u magacin preduzeća "Adista BH".
"Policija mi sve pakuje i privodi me kada se god dogodi neka pljačka bilo da je u Prijedoru, Banjaluci ili Doboju. Ne kažem da sam cvećka, bio sam osuđen zbog razbojništva iz 90-tih godina i odležao sam kaznu, ali sa ovim za šta me prozivaju nemam veze", objasnio je Kovačević.

Podsjetimo, Kovačević je uhapšen u februaru 2011. godine u akciji "Strijelac", a policija je na porodičnom imanju pronašla 452 predmeta za koja se sumnjalo da su ukradena. Kovačević je zbog ovoga u međuvremenu osuđen prvostepenom presudom na pet godina zatvora.



Kako smo već pisali, u razmjeni vatre prilikom ubistva biznismena Slaviše Krunića ubijen je napadač Željko Kovačević, evo kako je reketirao poznate Banjalučane…


Banjalučanin Željko Kovačević Strijelac (42) optužen je da je od vlasnika poznate banjalučke roštiljnice "Kod Muje" Amira Smailagića na ime zelenaških kamata na datu pozajmicu iznudio 24.800 KM.

Optužnicu protiv njega, koja ga tereti za zelenaštvo, nedavno je podiglo banjalučko Okružno javno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud u Banjaluci.
Prema optužnici, Kovačević je Smailagiću pozajmio 24.000 maraka, ali tom prilikom nisu precizirali način kako će novac biti vraćen.
- Kovačević je na ime pozajmice Smailagiću prvo dao 5.000 eura, zatim 3.000 i na kraju još 4.000 eura. Prilikom treće isplate rekao mu je da mu svakog desetog u mjesecu mora isplaćivati kamatu od 20 odsto od pozajmljene glavnice, odnosno 4.800 KM - navedeno je u optužnici.

Dodaje se da mu je Smailagić tada isplatio 4.800 maraka, a zatim mu je u ime kamate davao po 5.000 KM od marta do septembra 2015. godine.
- Na taj način isplatio mu je 39.800 maraka, ali kako je shvatio da neće biti u mogućnosti da ispoštuje dogovor, odlučio je da podigne kredit u banci i izmiri sva svoja dugovanja. Smailagić je u oktobru o tome obavijestio Kovačevića i zamolio ga da mu obustavi obračun kamate za naredni mjesec. Rekao je da će mu vratiti njegov novac - stoji u optužnici.

Nakon toga je iznuđivač novca uhapšen je i određen mu je jednomjesečni pritvor.
Kovačević je odranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima, naročito krađama i provalama. Hapšen je 2011. godine u velikoj policijskoj akciji "Strijelac", kada su kod njega pronađena 452 ukradena predmeta i 20.000 maraka u falsifikovanim kovanicama od po pet maraka. Nakon te akcije dobio je nadimak Strijelac.