четвртак, 4. април 2019.

Marginalizovanje “Božije Čestice”



piše: Slobodan Vasković

1.
“Ja u budućnosti ne mogu da isključim bilo kakva kretanja, pa čak i proglašenje nezavisnosti Republike Srpske. Kako god to neko u koji kontekst stavljao, mislim da je to sasvim racionalno”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik za BHT.

2.
Nije rekao šta će on preduzeti ukoliko se to desi za vrijeme njegovog mandata na poziciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH: Da li će pozvati zemlje garante Dejtonskog sporazuma da to spriječe ili će se staviti na stranu onih koji ruše taj međunarodni ugovor?!

3.
Bilo bi racionalno da predsjedavajući Predsjedništva BiH Dodik već sada službeno obavijesti zemlje potpisnice Dejtonskog sporazuma o toj mogućnosti, jer se ponaša kao da ima sigurna saznanja i na taj način preduprijedi bilo kakve unutrašnje turbulencije u BiH, ali sve mi se čini da je citirana izjava za BHT samo još jedno Dodikovo trivijalno i degutantno valjanje u političkom parteru, sa namjerom da prikrije velike probleme u kojima se nalazi i on i njegova promašena politika; Koja se svela na svakodnevno moljakanje nemoćnog SDS-a i nejakog PDP-a za ulazak u zajedničku koaliciju na nivou BiH, iza koje bi se Dodik sakrio.

4. 
To moljakanje je postalo toliko ponizno da je otužno gledati navodno moćnog Dodika kako puže pred SDS-om i PDP-om, dajući im gabarite koje oni u ovom trenutku nemaju. Što je odlično za SDS i PDP, ukoliko budu znali iskoristiti Dodikove političke strahove, probleme i nemogućnost nametanja sopstvene bahatosti na nivou BiH.

5.
Da je Dodik državnik, a ne olinjali dezorijentisani politički cirkusant, (koji do podne glumi predsjednika SDS 1990., u podne “osnivača” PDP-a, od podne do večeri Poglavara SNSD-ove novovjerske zajednice, dok od večeri više i ne zna u kojoj je ulozi - da li “vjerskoj” ili laičkoj), on bi pozvao na hitno usvajanje aktivacije MAP-a, inicirao to u Predsjedništvu BiH (kad već ne ide u Savjetu ministara BiH) i tako ispunio državnu obavezu BiH.

6.
Da je Dodik državnik, a ne olinjali dezorijentisani politički cirkusant (plus sve iz prethodne zagrade), počeo bi konačno da rješava probleme svih građana BiH i prestao da se bavi trivijalnim, prežvakanim, dokazano neupotrebljivim i crvljivim spinovima, po zadatku XXL Istočne varijante, koja u svemu vidi samo svoj i ničiji drugi nacionalni interes.

7. 
Međutim, Dodik nije državnik, a nikakve koalicije, iza koje bi se sakrio, nema na vidiku, tako da slijedi nastavak ispaljivanja lažnih procjena, koje su bez osnova i bez ikakve snage za njihovo materijalizovanje. 

8.
Problem po Dodika nije samo taj što nije državnik, već i što mu curi vrijeme koje je sam postavio u pješčanom satu; Obećanja ovaj put neće završiti ni u kakvom pijesku, zna to Dodik odlično, već će imati itekako negativne konskevence i po njega i po one koji podržavaju njegovu takozvanu politiku, što poodavno liči na buvlju pijacu. Koja nepovratno tone u živo blato.

9.
Pješčani sat lagano, ali neumitno curi. Zrno po zrno.

10.
Željka Cvijanović, Liderka Ničega, izbaci pokoju koještariju i potom se dobrovoljno vrati u orman, čekajući vrijeme kada će je opet iz njega izvući.

11.
Cvijanovićeva se nada trajnom izlasku iz ormana, što je već projekcija u kojoj Liderka Ničega satire - lidera SDS-a 1990.,“osnivača” PDP-a, Poglavara SNSD-ove novovjerske zajednice - koja je samo teoretski moguća; Premda se pokušava prakticirati njeno materijalizovanje.

Ukoliko se to i dogodi, otkrivanje Božije čestice biće vrlo marginalan događaj.

12.
Što, svakako, nije Dan Hunte, kojom komanduje Dragan Lukač.

Lukač je čak komentarisao i neke zakone, koji bi trebalo da se usvoje, što je nevjerovatan doprinos lingvistici, jer je uspio da sastavi dvije suvisle rečenice; Za nekog ko sebe smatra individuom iznad zakona i previše.

13.
“Lingvista”, koji je naredio zataškavanje Ubistva Davida Dragičevića, lomljenje golorukog naroda 25. i 30.12.2018. godine i još dugi niz drugih nezakonitih djela, obradovao nas je činjenicom da je “specijala” izvela “uspješnu akciju”, a da pri tom nije razbila narod, potom ga sabila u crkveno dvorište, niti ga premlaćivala širom Geto Banjaluka, nije čak izvršila ni pljačku na autoputu niti pokaznu vježbu razbijanja glave “nesavjesnom” vozaču kod Kneževa.

14. 
Potom je “Lingvista” rekao “kako je napad na MUP RS napad na RS”, iako MUP RS ne postoji, već Hunta i njen Komandant, spremni na svako zlo - od podmetanja dokaza, nezakonitog privođenja, praćenja, maltretiranja, lomljenja, ubistava, njihovog zataškavanja… što je, svakako, doprinos jačanju demokratizacije RS, u kojoj, iz kvantnog ugla gledanja, Kundak ima ključnu ulogu.

15.  
Da ne bude kako sam stalno isključiv i destruktivan - naglašavam da sam vrlo sretan što se obezbjeđenja nisu sukobila i treći put zaredom, jer to više niko ne bi mogao da iskontroliše!

16.
Za kraj - Molim sve da obavijeste nadležne ukoliko negdje ugledaju Radovana Viškovića, koji je “nestao” 18.12.2018. godine. U svoje selo se nije vratio!