четвртак, 27. април 2023.

Uf: Zašto Dodik Milanoviću nije odbrusio “Idi na ostrva?!" ili "Trebalo bi da slušaš pjesme Baje Malog Knindže?"


Piše: Slobodan Vasković


1.

“Pitao sam Dodika i rekao mi je da mogu doći, da je možda bilo drugačije, ja bih to uradio i uručio odličja u Hrvatskoj. Išao sam tamo na Dodikovu riječ i sad me napada. Budi muško, šta sad hoćeš?”, kazao je Zoran Milanović hrvatskim novinarima. 


2.

Nakon što je Milanović poručio Miloradu Dodiku da “Bude Muško” i javno kaže da su dogovorili njegov dolazak u Derventu i dodjelu odlikovanja 103. brigadi HVO koja je počinila najstrašnije zločine nad Srbima, bilo je onih koji su očekivali da lažni predsjednik RS burno, primitivno, prostački izvrijeđa predsjednika Hrvatske.


3.

Očekivali su, u najmanjem, da Dodik kaže Milanoviću:

-“Idite na ostrva, idite tamo”;

-“Mislim da to zagađuje javni prostor i da to treba eliminisati, ja se sada odlučujem, da oni nama nameću svoje vrijednosti to nećemo dopustiti”; 

-“Trebalo bi ga protjerati”;

-“Milanović širi ideju o oružanoj pobuni, koju bi muslimani izveli, čijim drugo, do hrvatskim oružjem”;

-“Milanović podržava jezik mržnje”;

-“Vodi privatni rat protiv mene”;  

-“Prevazišao je sve okvire uljudnog diplomatskog ponašanja i jasno pokušava da stavi do znanja na čijoj je strani”;

-“Zabranjeno je svim predstavnicima Republike Srpske da imaju susrete sa predstavnicima Hrvatske”; 

-“Preporučio bih mu da sluša pjesme Baje Malog Knindže”…


4.

Ništa od toga Dodik nije rekao; Nije se usudio da kaže; Nije ni pomislio to reći, jer, možda, Milanović ima video klipove kako on i Dodik zajedno pjevaju pjesme Marka Perkovića Tompsona!


5.

Ako nema te video klipove, ima svakako sve dokaze o dugogodišnjoj saradnji Dodika sa SOA, preko Zvonimira Kresojevića, njegovog oficira za vezu sa tom agencijom, o čemu sam detaljno pisao.


6.

Kako god, Dodik nije smio “zucnuti” Milanoviću, već je na njegovo “Budi Muško” krotko, kao grlica, odgovorio: “Nikad nije bio problem da Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, dođe u RS i što se mene tiče takav stav ostaje. Ovdje je problem u odlikovanjima koje je uručio, o kojima nismo razgovarali prije tog događaja”.


7.

Ja nisam ni očekivao da se Dodik drugačije, sem krotko, odnosi prema Milanoviću; Poodavno je prošlo otkako sam objavio tekst: “Sigurnosno obavještajna agencija Hrvatske (SOA) preko Dodika i njemu bliskih lica prikupljala podatke o rukovodstvu Srbije i članovima njihovih porodica; U te aktivnosti je bio uključen i klan Veljka Belivuka”.


8.

Uf!


9.

“Uf” je nova riječ u Dodikovom vokabularu.


Njome je podvukao uvrede i psovke na račun porodice Novaka Đokovića.


“Mada su, moram ti reći malo ovi Đokovići teški, u pičku materinu”, rekao je Dodik o Đokovićima.


Pa da bi dočarao “težinu Đokovića u pičku materinu”, dodao je jedno duboko “Uf”!


Potom se Dodik nadovezao sa primitivnim i rasističkim uvredama  na račun Đokovića - “Ciganija poprilična, mogu ti reći”!


Ovom rečenicom pokazao je da teško diskriminiše Rome kao narod i s punim pravom Kancelarija za romske inicijative traži javno izvinjenje od njega.

10.

Onda je optužio RTS za “sačekušu”, a njegovi sektaši Srbiju, jer, zaboga, Srbiju je tako in optužiti. Nije to Dodikov prvi napad, a nije ni posljednji na zvanični Beograd.


Ali sada opet slijedi "Uf"!


RTS je, između ostalog, saopštio i da je “signal u cjelini bio propušten i Radio-televiziji Republike Srpske zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske”.


11.

Uf! Ali baš “Uf”!


12.

Šta još da kažem za video klip za koji se utvrđuje odakle je iscurio, sem da je na njemu Autentični Dodik - osoba spremna uvijek popljuvati sve i svakoga. Posebno Srbiju, praćen kakofoničnim horom sektaša!