среда, 19. април 2023.

Protiv Crvenog gradonačelnika Stanivukovića Srećko Radišić povukao tužbu za klevetu; Gorica Dodik povukla dvije, a dvije odbijene; Nije ga tužio Milorad Dodik, a Mile Radišić Klen ima četiri tužbe na čekanju


Piše: Slobodan Vasković


Draško Stanivuković omiljena je igračka porodice Dodik, koja ga, kada sluša, nagrađuju povlačenjem tužbi za klevetu koje su podnijeli protiv njega.


Tako je, prema odgovoru koji sam dobio iz Osnovnog suda Banjaluka, Gorica Dodik podnijela pet tužbi za klevetu protiv Stanivukovića, ali je dvije povukla - 11.10.2022. i 24.10.2022. godine.


Dvije njene tužbe su odbačene kao neosnovane, a na jednu od odbijenih se žalila.Peta tužba za klevetu Gorice Dodik protiv Stanivukovića nalazi se u “statusu otvoren” i još uvijek nije bilo održanih ročišta.
Hm, možda bud “peta sreća”, ali što se tiče Srećka Radišića, sina Mileta Klena radišića, on se odlučio da jednu tužbu koju je podnio za klevetu protiv Stanivukovića povuče.Učinio je to 06.04.2023. godine, čime je najavio “najbolje dane” u odnosima Stanivukovića i Radišića, kao što ih Crveni Gradonačelnik već ima sa porodicom Dodik.


Za razliku od Srećka, njegov otac Mile Radišić Klen malo je oprezniji i čeka sa svoje četiri tužbe za klevetu podnesene protiv Stanivukovića.


Do sada nije održano nijedno ročište ni po jednoj od podnesenih tužbi, pa je očekivati da i Radišić Stariji krene sa povlačenjem tužbi.


Milorad Dodik nije podnio nijednu tužbu za klevetu protiv Stanivukovića, jer je oduvijek znao da je to njegov podmladak, pa nije ni imao razloga da se bavi tim tričarijama.
Ranije sam objavio da je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, Stanivukovića tužio osam puta za klevetu, a četiri tužbe je povukao.


“Igor Dodik podnio je osam tužbi od kojih su četiri povučene, 14.10.2022., 06.12.2022., 14.12.2022. i 07.03.2023. godine”, odgovoreno mi je iz Osnovnog suda u Banjaluci.


Još je rečeno da je u jednom predmetu donesena presuda zbog propuštanja, koju je ukinuo Okružni sud Banjaluka i vratio na ponovni postupak. To mora značiti da je Dodikov advokat propustio da dođe na suđenje, pa je tužba po automatizmu povučena. 


Iz Osnovnog suda mi je još rečeno da se “tri predmeta za klevetu nalaze u statusu otvoren i nije bilo zakazanih ročišta”.


Uopšte ne brinem za ove predmete, jer sam ubijeđen da se advokat Igora Dodika opet neće pojaviti na suđenju. I da će tužbe za klevetu biti povučene. Sve!