петак, 14. април 2023.

“Nije” Simbioza: Igor Dodik, od osam tužbi, povukao četiri tužbe za klevetu protiv Draška Stanivukovića; Peta Dodikova tužba odbačena zbog propuštanja (dokument)

Braco i Braco


Piše: Slobodan Vasković 


Nakon što je Draško Stanivuković, Mali Zli Patuljak, rijetko pokvarena i podmukla osoba, došao na poziciju gradonačelnika Banjaluke, stalno su “sijevale” tužbe za klevetu između njega i članova porodice Dodik.


U međuvremenu je Ocvali Nekad Lepršavi gradonačelnik prešao pod šinjel Milorada Dodika i postao njegova igračka i dvorska luda za javno ismijavanje, posebno oko teniskih terena (oba obožavaju reket).


Zainteresovao sam se šta se desilo sa svim onim silnim tužbama za klevetu.


Igor Dodik, sin Milorada Dodika, poznat i kao Stanivukovićev Braco, zaista mu je postao Braco, jer ga je tužio osam puta za klevetu, a četiri tužbe je povukao.


“Igor Dodik podnio je osam tužbi od kojih su četiri povučene, 14.10.2022., 06.12.2022., 14.12.2022. i 07.03.2023. godine”, odgovoreno mi je iz Osnovnog suda u Banjaluci.


Još je rečeno da je u jednom predmetu donesena presuda zbog propuštanja, koju je ukinuo Okružni sud Banjaluka i vratio na ponovni postupak. To mora značiti da je Dodikov advokat propustio da dođe na suđenje, pa je tužba po automatizmu povučena. 


Zašto se Braco Okružnom sudu žalio na Bracu nije pojašnjeno.


Iz Osnovnog suda mi je još rečeno da se “tri predmeta za klevetu nalaze u statusu otvoren i nije bilo zakazanih ročišta”.


Uopšte ne brinem za ove predmete, jer sam ubijeđen da se advokat Igora Dodika opet neće pojaviti na suđenju. I da će tužbe za klevetu biti povučene.


“Nije” Simbioza, već jaka koalicija! (nastaviće se)