петак, 7. април 2023.

Bjeloglavi Sup: Moral Stanišićeve Tetke i Dva Tetka


Piše: Slobodan Vasković


1.

Partija demokratskog progresa, koja se već dugo lažno predstavlja kao opozicija, održala je juče simulaciju pres-konferencije, a prezenteri su bili Branislav Borenović, Igor Crnadak i Draško Stanivuković.


2.

Interesantno je prisustvo Stanivukovića, koji je poodavno dio Režimske sektaške Nomenklature što RS pretvara u sprženu zemlju, ali kada je PDP u pitanju nikada kraja negativnim iznenađenjima.


3.

“Biser” nastupa je Stanivukovićev poziv “na moralnost”, a odnosi se na prelazak Dijane Ješić u Narodni Front Jelene Trivić i zahtjev da Ješićeva vrati mandat PDP-u.


Zahtjev je zaista "intrigantan" baš zato što dolazi od Stanivukovića, jer je pitanje kome bi, u sličnoj situaciji, mandat trebalo da vrate Mirna Savić i Tanja Vukomanović, koje nisu članice PDP-a, a izabrane su na listama te stranke?! Valjda Stanivukoviću!


Kada se pažljivo pročita post u kojem je Ješićeva navela razloge odlaska, jasno je da je najveći Stanivuković i odstupanje od politika opozicije, "u suprotnosti sa ciljevima na bazi kojih je dobio povjerenje građana", odnosno, kada precizno prevedem, priklanjanje Režimu i Tajkunima.



Ješićeva je vrlo jezgrovito dijagnostikovala sve ono što se odavno zna, samo vrh PDP-a, prema kojem je bila vrlo korektna, ne želi da vidi.


Ok, idemo dalje!


4.

Kao “primjer moralnosti” Stanivuković je naveo Miloša Stanišića iz Bijeljine koji je, nakon prelaska u PDP, vratio mandat DNS-u i, ono što nije rekao, udario svim snagama na strukturu PDP-a u Bijeljini.


5.

Stanivuković nije naveo i poznatu Stanišićevu Tetku kojom je ucjenjivao Borenovića, dan prije predaje lista za opšte izbore 2022. godine: Tada je zahtijevao da se na listi PDP-a za parlament BiH i to na rednom broju 1, nađe upravo moralni Stanišić, a ako baš on ne može, onda Stanišićeva Tetka.


U suprotnom, tvrdio je tada, vrlo "moralno" Stanivuković, on i njegovi ucjenjivači se povlače sa svih listi PDP-a.


Kao i obično, Borenović je podvio rep i nije isključio “moralnog” Stanivukovića iz partije, već je Stanišića uvrstio na izbornu listu.


6.

Moralna Stanišićeva Tetka sačekaće drugu priliku, a moralni Borenović je vrlo nemoralno te “moralne” triler noći, pogazio sopstvenu riječ i ostavio na cjedilu nekoliko članova PDP-a koji su bili spremni zamijeniti Stanivukovića i njegove ucjenjivače na listama stranke.


7.

Najbolje od svega je što lekcije iz “morala” dijeli Stranivuković kojem se desilo zaista pravo čudo, kao gradonačelniuku Banjaluke: U čuvenoj “Rupi” nikli su brojni objekti Mladena Milanovića Kaje, a da to Stanivuković, Bjeloglavi Sup političke scene u RS, nije ni “primijetio, već je “neumorno” radio na “izradi” idejnog rješenja, bez kojeg se ne može dobiti građevinska dozvola.


8.

“Moralni” Stanivuković je zaključio da su Kajine zgrade u “Rupi” iznenada “nikle nakon kiše”!


9.

Šta da kažem tek o “Parku prkosa”, koji je tragikomično svjedočanstvo Stanivukovićeve eksplicitne ljubavi sa Miloradom Dodikom i njegovim kumom Miletom Klenom Radišićem ili, pak, o betonizaciji Banjaluke koja je ekstremna.


10.

Stanišićev Tetak Borenović, kao i drugi Tetak Crnadak, nisu o dešavanjima u Banjaluci progovorili ni riječi, kao ni o otvorenoj podršci Bjeloglavog Supa autokratskim necivilizacijskim zakonima Milorada Dodika, koji u svojoj osnovi imaju nasilje prema svima koji mu se ne dopadaju.


Nisu prozborili ni riječi o građevinskim “čudima” u “Rupi”, jer ih, valjda, još nisu ugledali, a o onom Drvetu da i ne govorim.


Tegeltija i Kresojević, sa njegove lijeve strane

11.

Šta tek reći o tome što Bojan Kresojević, član GO PDP-a, zajedno sa Milanom Tegeltijom, predsjednikom FK “Borac” sjedi zajedno u upravi tog kluba koji je u nezakonitom vlasništvu Vice Zeljkovića i narkodilera Dejana Kostića Dele, vođe dijela navijača pod imenom “Lešinari”?!


12.

Ako iko zbog amorala, nebrojenih laži i bolesnih manipulacija treba dati ostavku i vratiti mandat to je Stanivuković koji je pogazio narodnu volju - građani su na lokalnim izborima, 15.11.2020., glasali protiv dvadesetogodišnje vladavine Sekte i Milorada Dodika. 


Stanivuković, preko kojeg je kanalisana stvarna volja građana, sve je to prezreo i prešao u Sektu da joj služi kao Dodikov Bot i sluga Dodikovih Tajkuna.


Dva tetka Borenović i Crnadak to i ne smiju da vide. Od Stanišićeve Tetke!