понедељак, 24. април 2023.

Milanovićev poslušnik Dodik pokazao da “nije muško”, ali jeste da laže za desetoricu; Plan za vađenje organa RS; Moždana Smrt SDS-a i dvostruko poniženje Miličevića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Režimske stranke potpisale su izjavu o zaštiti imovine, odnosno Plan djelovanja organa u RS i predstavnika RS institucijama BiH.


Tako je nastavljena sumraksaga bez ikakvog smisla, čiji je cilj da se Milorad Dodik, šef nenarodnog Režima, pokuša vratiti na političku scenu za koju se grčevito drži prstima, ali sve je bliže noktima.


Politička scena, kao da je ravna ploča - sve više mu klizi iz ruku.


Njegov neuspješni kambek, u kojem je i hronični nedostatak novca, trebalo bi da se proslavi prinošenjem na žrtvenik dvojice sudija Ustavnog suda BiH koji će biti pozvani da se povuku.


Ukoliko su van sebe, povući će se i dozvoliti da budu žrtvovani za Dodiokove sulude ciljeve; Ukoliko su pri sebi, ostaće u Ustavnom sudu i nastaviti da se bave poslom za koji su i birani.


Nema potrebe da se bilo ko žrtvuje: Neka Dodik izvadi konačno iz ladica novi Ustav RS koji mu je prije dvije godine napisao mračnjak Slavko Mitrović i usvoji ga, uz sve prateće dokumente; I ponese odgovornost za to! Ako je već to za šta se predstavlja; Budući da nije, očito je da nastavlja sa svojim pijačarskim kalkulacijama.


Možda, ipak, on to sve i usvoji, kako sa političke scene ne bi pao Polomljenih noktiju, već otišao kao navodni heroj koji se, posebno, proslavio kapilarno pljačkajući RS i uništavajući većinski narod u tom entitetu - Srbe.


Toliko o njegovom Planu i ostalim idiotlucima koje smo imali prilike vidjeti kada je obznanjen prije nekoliko dana.



2.

Plan već ima svoje žrtve - Prva je Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS-a, koji je prije nekoliko dana odsprintao pod Dodikove skute, otvoreno govoreći neistinu kako ga je u tome podržalo “kompletno Predsjedništvo SDS-a”.


Nakon toga je SDS doživio “Moždanu Smrt” kao stranka, ali je nekoliko nedokusurenih funkcionera te nazovi partije nekako uspjelo da sroči razloge zbog kojih Miličević nije i danas poslužio Dodiku za brisanje cipela sa njim i kao zadnja linija odbrane.


Miličević nije podnio ostavku nakon što se dva puta javno ponizio. I onda ima onih koji smatraju da nije Kraj SDS-a!


3.

PDP, koji je blizu Moždane Smrti, još uvijek nekako uspijeva da se, javno, prikaže kao stranka koja nije u Dodikovom naručju. Ali stanivukovići će, neće dugo proći, pokazati drugačije.


Zoran Milanović je dan dodatno učinio crnim po Dodika izjavom da mu je šef Režima koji je satrao RS rekao da može (nedavno) doći u Deventu i odlikovati 103. brigadu HVO, koja je počinila najstrašnije zločine nad Srbima u tom gradu. 



“Pitao sam Dodika i rekao mi je da mogu doći, da je možda bilo drugačije, ja bih to uradio i uručio odličja u Hrvatskoj. Išao sam tamo na Dodikovu riječ i sad me napada. Budi muško, šta sad hoćeš?”, kazao je Milanović hrvatskim novinarima. 


Milanović je, bez sumnje, rekao istinu, jer je opštepoznato da je Dodik najefikasniji agent hrvatskih interesa u BiH i u RS, posebno.


Međutim, njegov poziv Dodiku “Budi muško, šta sad hoćeš?” je komičan, jer nema ništa od toga.


Potvrdio je to sam Dodik objavom na Tviteru, nakon što ga je Milanović doslovno torpedovao.


“Nikad nije bio problem da Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, dođe u RS i što se mene tiče takav stav ostaje. Ovdje je problem u odlikovanjima koje je uručio, o kojima nismo razgovarali prije tog događaja”, napisao je Dodik na svom Tviter nalogu.


Dodik je dokazao da “nije muško”, već lažov.