уторак, 11. април 2023.

Dodik namjerava da na poziciju predsjednika Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini imenuje Bojana Savića; Veljko Vukelić ovaj put isključen iz kadrovskih kombinacija u Bijeljini


Piše: Slobodan Vasković


Milorad Dodik namjerava potpunomizmijeniti strukturu Gradsog odbora Sekte u Bijeljini, jer su doživjeli debakl u pokušaju da opozovu gradonačelnika tog Grada Ljubišu Peetrovića.


Petrović koji je dobio podršku 68,36 posto birača deklasirao je SNSD do mjere poniženja, zajedno sa njihovim “koalicionim” partnerima.


Prema trenutnom raspoloženju Dodika, novi predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini trebalo bi da bude Bojan Savić,  kojeg j nedavno imenovao za svog savjetnika. 


Savić je predstavljen kao “uspješan menadžer”, iako to baš nije tako, ali šta je Dodiku slagati?!


Saviću, kao i bilo kom drugom, malo šta ide u prilog u reorganizaciji Gradskog odbora Sekte Bijeljina, jer je u njemu najmanje desetak struja, a svaka vuče na svoju stranu.


Uz to, Dodik je prije nekoliko dana vulgarno i bezobrazno napao poljoprivrednike iz Semberije, ne propustivši priliku da ih i javno ponizi, pa je tako dodatno otežao svaki pokušaj da uspostavi bilo kakav funkcionalan Gradski odbor u Bijeljini.


Ono što je bitno istaći jeste da je dosadašnji glavni kadrovik u Bijeljini bio Veljko Vukelić, Dodikov Kum i stvarni premijer, član međunarodnih zločinačkih organizacija i finansijer ultradesničara u Srbiji.


Vukelić ovaj put ne učestvuje u kadrovanju, što znači da Dodik nije zadovoljan njegovim dosadašnjim učinkom u Bijeljini; Primarno političkim, dok su finansijski izvukli i izvlače koliko mogu. Vukelić je, do opoziva, beskompromisno vladao Gradskim odborom u Bijeljini.


Dodikovo udaljavanje Vukelića od sebe u ovom trenutku je samo mali manevar zbog njegovog toksičnog djelovanja u Srbiji.


Primjetno je i da je Dodik počeo da obilazi stranačke odbore, što nije samo priprema za sabor Sekte koji bi, kako je najavio, trebalo da se održi u septembru ove godine, već i pokušaj jačanja te stranke koja rapidno gubi biračko tijelo.


Međutim, izostali su veliki rezovi u vrhu stranke, a nema ih ni u najavi koji bi mogli značiti da će Sekta ukloniti kriminalnu organizaciju koja njome suvereno vlada.