уторак, 4. април 2023.

Kristijan Krezić, Dodikov savjetnik za brojne prljave poslove i "inspektor MUP RS", nakon hapšenja u Hrvatskoj, tri skupocjena automobila i zemjište u Mrčevcima, Dodikovom rodnom selu, prepisao na narkodilera Dejana Kostića Delu, na kojeg je nedavno pokušan atentat

Dodik i Krezić


Piše: Slobodan Vasković


1.

Gotovo da ne postoji vucibatina u Regionu koju Milorad Dodik nije doveo u svoj kabinet za savjetnika, “poslovao” sa njima, imao druge “korisne” radove…


2.

Jedan od njih zove se Kristijan Krezić, koji je do septembra prošle godine bio glavni Dodikov savjetnik za finansije, proizvodnju “medicinske” marihuane i ilegalni uvoz ukradenih, vrlo vrijednih predmeta.


3.

Krezić je u Banjaluci osnovao desetine firmi, ostao dužan Poreskoj upravi Republike Srpske, kako su mediji objavili, 90.000 KM zbog čega je protiv njega podignuta krivična prijava.



Direktor Poreske uprave je Goran Maričić, kadar Dodikovog kuma Veljka Vukelića koji je zadužen za podzemne udare na Srbiju i njeno rukovodstvo.

4.

Interesantno je da je Poreska uprava RS krivičnu prijavu podigla protiv Krezića, nakon vijesti da je on uhapšen početkom septembra prošle godine u Šibeniku, zbog prevare poslovnog partnera u visini od 4,3 miliona evra.


Nakon što je na račun firme uplaćeno pomenutih 4,3 milioa evra, Krezić je sav novac prebacio u inostranstvo, 2019. godine.



„Stranog vlasnika doveo je u zabludu o istinitom poslovnom događaju kojim je njihovo zajedničko trgovačko društvo ugovorilo posao u vrijednosti od 117 miliona evra“, navela je policija iz Koprivnice (Republika Hrvatska) u krivičnoj prijavi protiv Krezića koju je podnijela u septembru prošle godine, tereteći ga još i za prevare, krivotvorenje dokumenata i pranje novca.

Krezić je uhapšen 08.09.2022. godine, a nakon toga Poreska uprava RS predaje protiv njega krivičnu prijavu kako bi “pokrili” Dodika i pokazali da navodno rade u interesu RS, iako djeluju samo u skladu sa Dodikovim ličnim interesima.


Krezićeve firme u Hrvatskoj su dužne tamošnjoj Poreskoj upravi cca 200.000 evra, dok za kredite imaju dug od cca 2,2 miliona evra.


5.

Nakon što je ukrao 4,3 miliona evra, Krezić dolazi za Dodikovog savjetnika; Dobio je kancelarije u Vladi RS, ponašao se kao da je sve njegovo, pravio divlje žurke na kojima se kokain donosio na pladnjevima. Sve to Dodik je odlično znao, kao i ko je od članova njegove familije prisustvovao tim dernecima.

6.

Ono što je posebno interesantno je činjenica da je u sefu hotelske sobe u kojoj je, u Zagrebu, boravio Krezić (hotel Grand casino Admiral), pronađen pištolj “Glock 45”, kalibra 9x19, sa 17 metaka.

7.

Dozvolu za pištolj Kreziću izdao je MUP RS, a prema tvrdnjama mojih izvora, Krezić je imao i službenu legitimaciju kao da je pripadnik MUP RS.


Sve to utvrđeno je nakon što je “inspektor MUP RS Krezić” uhapšen u Hrvatskoj.


8.

Već ranije sam objavio da je Krezić dio imovine koju je “stekao” u RS prebacio na narkodilera Dejana Kostića Delu, bliskog prijatelja Vice Zeljkovića, sestrića Milorada Dodika.


Objavio sam tada da je na njega prepisao džip “Mercedes” G klase, čija je vrijednost cca 400.000 KM.


9.

Istražujući dalje došao sam do potvrđenih informacija da je Krezić na Kostića prepisao još dva vrijedna automobila, među kojima je i najnoviji BMW, ali i značajan komad zemlje koji je “kupio” u Mrčevcima, rodnom selu Milorada Dodika.


Sve to Krezić je uradio kako bi izbjegao plaćanje dugova, što u Republici Srpskoj, što u Hrvatskoj.  


10.

Krezić je za Dodika uradio brojne prljave poslove, ali o tome se u Republici Srpskoj šuti.


11.

Na njegovog partnera Dejana Kostića Delu nedavno je pokušan atentat, ali, srećom, nije pogođen, iako su ispaljena tri hica u automobil u kojem se nalazio. Napadaču Marku Praštalu je određen pritvor.

Dejan Kostić Dela

12.

Krezića je, dok je boravio u Banjaluci, pratio/čuvao Ognjen Bjelovuk.

Krezić i narkodiler Bjelovuk

Bjelovuk je najbolji prijatelj višestrukog ubice ubice Daria Jekića.


narkodileri Dušan Lovrenović i ubica Jekić


Jekić je nekadašnji vozača Sanje Vulić, koji je bio u pritvoru zbog učešća u likvidaciji Slaviše Ćuluma.

Foto Jekića sa Skaj-a dok čeka da likvidiraju Ćuluma
Milivoje Lovrenović Čaruga i Siniša Šakić Kinez

13.

Bjelovuk pripada narkogrupi Milivoja Lovrenovića Čaruge i njegovog sina Dušana Lovrenovića, na skaju “Omladinac”. Čaruga je u bjekstvu, a Omladinac je pobjegao iz Hrvatske nakon što je donešena odluka o njegovom izručenju BiH.

Čaruga, lijevo i Saša Lipovac, presuđeni ratni zločinac

14.

Milivoje Lovrenović Čaruga je najbolji prijatelj Siniše Kostreševića, Narko “Generala” i direktora Pilicije MUP RS. Čak mu je dao IPhone 6 sa skaj aplikacijom.



15.

Kostrešević i Čaruga su najbolji prijatelji i dalje su na vezi.


16.

Interesantno je da "veliki" policajac Kostrešević ništa od navedenog nije otkrio!!! (nastaviće se)