уторак, 25. април 2023.

Budi Muški (drugi dio)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Zoran Milanović, notorni predsjednik Hrvatske, pomeo je tako brutalno Milorada Dodika da je lažni predsjednik RS “zaboravio” zakazati sjednicu Narodne skupštine RS na kojoj bi se raspravljalo o “Planu djelovanja stranaka iz Srpske u zajedničkim institucijama BiH”.


2.

Milanović koji je potvrdio da je Dodik znao sve o njegovom dolasku u Derventu i o tome da će dijeliti odlikovanja pripadnicima 103. brigade HVO koja je počinila strašne zločine nad Srbima u tom gradu, pozvao je Dodika sa “budi muško” da prizna da su sve zajedno dogovorili, što Dodiku nije palo na um.


3.

Ni nakon što je Milanović uporedio pripadnike MUP RS sa “vatrogascima i mažoretkinjama”. 


4.

Ni nakon što je Milanović rekao da se redovno, prečesto, čuje sa Dodikom. 


5.

Ništa od “budi muško”, jer se agent hrvatskih interesa Dodik uplašio Milanovića i njegove izjave.


6.

Kako i ne bi; Nema šta u susjednoj državi nemaju o njemu, pa mora da sluša. 


7.

Pitanje je, i to nemalo, da li je Dodik odustao od stavljanja Plana na dnevni red vanredne sjednice parlamenta nakon Milanovićevog istupa?


8.

Ne bi me iznenadilo da je upravo u tome kvaka, da je baš zato Milanović smrvio Dodika, pa će se umjesto Plana na dnevnom redu naći recikliranje već donešenih suludih odluka plus besmisleni zahtjev za povlačenje sudije (srpske nacionalnosti) Ustavnog suda BiH iz te institucije.


9.

Onda čitam razna saopštenja stranaka iz takozvane opozicije, pa se iz SDS-a pitaju šta to tako često razgovaraju Dodik i Milanović?


10.

Zaboravili su na Zorana Vidića, kojeg je Milanović razbio kao “solarni panel”.


Slike te veličine Vidić nosi pod sakoom, pa je jednu poklonio Milanoviću, kako tvrdi predsjednik Hrvatske.


11.

Vidić se, navodno, izvinio, ali i slagao da je sve bilo “slučajno”.


Kako slučajno, a dio solarne elektrane pod sakoom?!


12.

Vidić bi mogao biti svjedok-pokajnik: izvjesno ga je Dodik nazvao da dočeka Milanovića i rekao mu da ponese i pokloni mu solidan solarni panel. Što je ovaj i učinio.


13.

Vidić bi bio “pravo muško” kada bi to priznao, a ne se krio iza ultranejakog Milana Miličevića koji je planirao da podrži Plan pa su ga morali od njega odvući zakačenog za traktor.


14.

Ni Dodik ni Vidić neće da “budu muško”, tako da od domaćeg igranog filma Budi Muški nema ništa, ma koliko nastavaka ja napisao.