среда, 5. април 2023.

Porfirijev "scenski nastup" kod Dodika, umjesto obilaska vjerujućeg i teško povrijeđenog naroda u Derventi; Strah i Mržnja Predatora Veljka Vukelića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Veliko je nezadovoljstvo i strah u redovima Crvene Sekte na čijem čelu je Milorad Dodik.


Strah ima više izvorišta: od Dodika; Od priča koje kolaju o novim imenima na proširenoj Crnoj listi, pa strah kola venama; Od promjena koje su se desile u Crnoj Gori; Od primirivanja situacije na Sjeveru Kosova; Od toga da su prepoznati Dodikovi jurišnici na Srbiju i njeno rukovodstvo…, pa do toga da su veze Dodika sa notornim Zoranom Milanovićem i njemu sličnim milanovićima, postale već preniske strasti…


2.

Strah je i od sve većeg nezadovoljstva u Narodu koje ne može primiriti čak ni gostovanje Patrijarha Porfirija i Sinoda u Banjaluci što je za svrhu imalo “pokrivanje” antisrpskih dešavanja u Derventi, teških uvreda na račun srpskih žrtava u tom gradu, u kojem je nedavno Milanović odlikovao one koji su izvršili najstrašnije zločine. 



Ako ćemo pošteno, Porfirije je rebalo da bude u Derventi sa vjerujućim narodom, posebno zato što vuče korijene iz tog kraja i da narodu da podršku, a ne nenarodnom autokratskom Režimu.


3.

Vrijeme je posta, ne bih dalje o “scenskim nastupima” Porfirija, Patrijarha Praznih Hramova, koji istrajava u toj ulozi, ali o strahovima u Crvenoj Sekti koji su već na nivou histerije, neophodno je.


4.

Posebno o strahovima onih koji za Dodika već dugi niz godina rade protiv Srbije i njenog rukovodstva, a sada su, poput somova, izvučeni “na suvo”! I urlaju, bljuju, najgore i najteže uvrede prestravljeni od “suvog”, vjerujući da će moći ponovo da se zavuku u najveće dubine kanalizacije iz koje su izvučeni; Treba imati u vidu da je pomenutim somovima kanalizacija prirodno stanište.


5.

Jedan od tih somova je, izvan svake razumne sumnje, Veljko Vukelić, Dodikov kum, kriminalac međunarodnog ranga, osoba koja je organizator i učesnik brojnih pljački resursa Republike Srpske, njenog budžeta i osoba koja je, od Kuma, zadužena za finansiranje ultradesničarskih organizacija u Srbiji.


Njihov cilj je napad na Srbiju, njeno rukovodstvo, pa i po cijenu izazivanja nasilja.


6.

Vukelić je potpuno raskrinkan, u strahu i toksičnom bijesu, sam sebe legitimisao kao takvog.



7.

Razlog je benigan, ali Vukelićev bijes, mržnja prema Srbiji, bahatost moćnika koji je sve stekao bjesomučnom pljačkom, ni najmanje nisu. Toliko je zabrazdio da mu ni Porfirije ne može pomoći.


8.

Već sam pisao o Vukelićevom restoranu “Maria Partel” u Inđiji, koji je zatvoren zbog brojnih nezakonitosti koje su nadležni organi pronašli. 


9.

Važno je znati da “Maria Partel” nije tek restoran, već sjedište Vlade Republike Srpske u Inđiji, a Vukelić je bio i još uvijk je stvarni premijer čiji opis poslova je pljačka svega u RS i održavanje ultradesničarskih i kriminalnih mreža u Srbiji kojima je zadatak, između ostalog, i izazivanje nasilja kada se procijeni da je ono potrebno.


Zgrada Vlade RS u Inđiji

Imali smo priliku vidjeti te nemile scene.


10.

“Maria Partel” je izgrađena novcem opljačkanim u Republici Srpskoj, a Vukelić je “stvorio” cijelu vojsku pljačkaša koju je postavio na čelo brojnih institucija i javnih preduzeća u RS.


Među njima su Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, Dražen Vrhovac, direktor IRB RS, Srđan Milović, jedan od direktora u TE “Gacko”, Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti, narkodileri Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš, još iz vremena kada su bili na čelu studentskih organizacija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, Nedeljko Ćorić, direktor “Autoputeva RS"... 


Ima ih još, iako je i navedeno previše. 


11.

Tvrdi se da je njegov “kadar” i Siniša Kostrešević, direktor Policije i Narko”General” Kavačkog klana, što, ako se ima u vidu ko je Vukelić i čime se bavi, nije nikakvo iznenađenje.


Kostrešević

12.

Osoba tako moćna kao što je Vukelić, koji na raspolaganju ima mogućnost da iz budžeta Republike Srpske, njenih javnih preduzeća i drugih agencija, zahvati koliko hoće novca, na nezakonit način i za to nikom ne polaže račune, sem Kumu Dodiku, vrlo vrlo teško može da suzdrži vješto prikrivanu mržnju kada se nađe pod lupom državnih organa.


13.

Tako je i redovne inspekcijske provjere nadležnih institucija u Inđiji on doživio kao obračun sa njim, jer, zaboga, ko se to usuđuje bahatog moćnika, kriminalca najvećeg kalibra uznemiravati u njegovoj zgradi Vlade RS i provjeravati njegove poslove?!

 

“Poznato vam je da smo bili zatvoreni zbog trivijalnog i sramnog tumačenja propisa od strane poreskih inspektora, a hajka i zloupotreba državnih organa (Srbije, op.aut) se nastavila dolaskom i drugih inspekcija”, naveo je Vukelić na FB profilu uz dugi niz drugih blasfemičnih uvreda na račun Srbije koja mu je, između ostalog, pružila utočište.


Dodikov JUL-ovac Goran Matić

14.

Kada on pljačka zajedno sa Kumom, kada finansira ultradesničare, kada udara na Srbiju svim mogućim podzemnim kanalima, posebno onim u kojem je i Goran Matić, po zlu poznati JUL-ovac, kada imenuje kriminalce na čelo najznačajnijih institucija Republike Srpske, onda je to, po njemu, sasvim u redu, jer mu, kako ta vucibatina smatra, to pravo da pljačka pripada, ali kada se samo pipne u njegovo tada iz njega izbije prikrivana mržnja, laži, neistine, ogavne manipulacije da je on “žrtva”, a ne istinski dželat.


15.

Tada bahata kriminalna zvijer pokaže svoje pravo jezivo ubilačko lice; Na kojem se, ma koliko ogavno bilo, vidi strah; Strah Soma izvučenog na površinu, na “suvo”, od onog što dolazi!