недеља, 30. април 2023.

Crta kontra Dodika zbog Stanivukovića i "Porodičnog" stabla i još dvije kratke priče o teškom kriminalu


Piše: Slobodan Vasković


1.

Vlado Crta Đajić, predsjednik GO SNSD Banjaluka, želi da bude sljedeći gradonačelnik najvećeg grada u RS.


Međutim, Crta (moj najomiljeniji lik iz Sekte nakon Dušanke Duše Majkić) sumnja da će ga Dodik izigrati i umjesto njega preložiti, kao kandidata Sekte i kombi partija, Draška Stanivukovića koji je sektaš na privremenom radu i rasturanju PDP-a.


Iako je do sljedećih lokalnih izbora ostalo 17 mjeseci, Crta već sada pokušava sebe da “ukuje” kao kandidata za gradonačelnika, a njegove sumnje u Dodikove namjere sasvim su opravdane.


Dodik je “usvojio” Stanivukovića i usahli gradonačelnik visi na njegovom “Porodičnom” stablu, što posebno iritira Crtu.


Stoga je on već sada krenuo u oštru kampanju za nominaciju, a, ispod radara, bolje rečeno - od kafane do kafane, prijeti da će rasturiti sve ukoliko ne bude kandidat.


Crta bi, u svoje analize, trebao ukalkulisati i moguće odgovore na pitanje da li će Dodik biti uopšte u prilici da predlaže kandidate, jer se vrlo vrlo lako može desiti da završi iza rešetaka, ako ne uspije da pobjegne u Rusiju.


Uz to, Stanivuković može biti bilo čiji kandidat za gradonačelnika, ali već sada je jasno da će biti, nakon sljedećih izbora, bivši gradonačelnik, ma šta činio.


Napisao sam da je on već završio političku karijeru; Da budem potpuno precizan - završio je političku karijeru na koju će tačka biti stavljena na sljedećim lokalnim izborima.


Što se Crte tiče, pa sve je svima u Banjaluci jasno u vezi s njim. Nemam tu šta posebno dodati, sem da crta manje ili više neće promijeniti ništa u vezi sa njim, a to je da će i on nakon narednih lokalnih izbora biti ništa.


2.

Nedavno je održan sastanak funkcionera SDS-a u Han Pijesku, kojem je prisustvovao i Milan Miličević - koji do podne misli šta mu Darko Babalj kaže, a od podne opet šta mu Darko Babalj kaže.

Miličević je bio vrlo iznenađen diskusijama na tom sastanku - listom su govornici optužili Babalja da je uništio SDS na sarajevsko - romanijskoj regiji zbog svojih ličnih interesa.


Babalj koji je, zajedno sa Momom i Vladom Mandićem, već privatizovao tu stranku, tako se našao pod velikim pritiskom, jer su ga optužili iz njegove “baze”, a Miličević pod još većim, jer ne zna šta i kako dalje.


Upućeni tvrde da je Miličević, kao i obično, vrlo loše glumio pokeraša. 


Zaista to preloše čini - uvijek su mu karte okrenute prema protivničkoj strani. Mogao bi bar promijeniti tu lošu naviku, jer je potpuno luzerska. Da ne napišem nešto teže.


Naravno, Miličević je obavijesti Babalja, a on Mandiće, pa sada na sve strane traže podršku ne bi li nekako spriječili teško srozavanje Babaljevog “ugleda”, koji postoji samo kod onih sa kojima je radio kriminalne poslove - vrlo “ugledan” kriminalac. Posebno kada riječ o onom državnom Konkurencijskom savjetu i "poslovima" preko njega. 


Šta je para preko te institucije uzeo Babalj…


Biće tek riječi o tome. Nigdje ne žurim, ma koliko se Babalju i Mandićima žurilo.


Hm, možda da navedem da je samo jedan “poslić” bio vrijedan 800.000 KM crnih para. Detaljnije uskoro.


3. 

Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš, narkohulje iz Istočnog Sarajeva otkupili su RAOP od Milana Keserovića, zeta Zorana Tegeltije. Još provjeravam da li im s u ovom prljavom poslu pridružio i narkoskot Nenad Nešić, a sve su prilike da jeste, nakon pomirenja među njima. 


Cilj je da se pokušaju spasiti od zatvora i Tegeltija i zet mu; Da se RAOP poruši, a na zemlji (ogromna parcela) kroz stanogradnju nastavi pranje para.


Teško će to ići, vrlo teško. To spasavanje! Istraga je završena, a postoje svi dokazi da je mladi kompleksaš Keserović uništio RAOP. Po savjetima tasta Tegeltije.


Ni trojka narkohulja neće bolje proći, ali trebaće još nešto malo vremena za to. Strpljivo.