среда, 26. април 2023.

Budi Muški (treći dio): Uf!


Piše: Slobodan Vasković


1.

Sekta je nasekirana, u histeriji, skriveni iza četirti zida “čupaju kose”, jer Milorad Dodik je imao, kako tvrdi, “neprospavanu noć”.


2.

Prije nego što se počeo vrtiti kao na ražnju (neće “oko na oko”, a ponestalo je i ovaca sa Manjače) u studiju RTS-a (25.04.o.g.) teško je izvrijeđao porodicu Đoković.


3.

“Mada su, moram ti reći malo ovi Đokovići teški, u pičku materinu”, rekao je Dodik o Đokovićima.


Pa da bi dočarao “težinu Đokovića u pičku materinu”, dodao je jedno duboko “Uf”!


Potom se Dodik nadovezao sa primitivnim i rasističkim uvredama  na račun Đokovića - “Ciganija poprilična, mogu ti reći”!


4.

Sve se odnosilo na porodicu Đoković, o čemu svjedoči video klip, a ne, kako Dodik tvrdi, na članove njihovog tima, koje je pomenuo tek nakon uvreda i psovki izrečenih na račun Novaka Đokovića i njegove porodice.


5.

Iz dijela snimka koji je procurio da se još zaključiti da Dodik posebno zamjera Novaku Đokoviću što je izgubio od Dušana Lajovića, “a mi sve bazirali…”!


Šta su sve “bazirali”? Pa da Đoković pobijedi u finalu, a onda da sebi, slikanjem sa njim podižu rejting Dodik i ostali stanivukovići koji su gotovo 50 miliona KM potrošili na izgradnju kompleksa za ATP turnir “Srpska open”.


6.

Pitanje je koliko je od tih 50 miliona zaista otišlo na izgradnju, koliko proteklo u privatne džepove (“Uf!”), a postoje informacije da je na kreditna zaduženja prihvaćena kamata od 9 posto.


7.

Đokovići su, za Dodika, “ciganija”, a to što je njegov restoran “Agape” imao ekskluzivna prava na prodaju hrane i pića je baš fensi.


8.

I nije taj turnir pravljen zbog Đokovića, već zbog promocije Dodika i Stanivukovića. Kakva, što bi rekao Dodik, “ciganija” dvojice najvećih lažova među političarima. Uf!


9.

Sve što je Dodik rekao o Đokoviću ne znači ništa; Novak Đoković je najbolji igrač tenisa svih vremena, svjetski celebrity i jedan primitivac poput Dodika ne može mu nanijeti nikakvu štetu.


Ali sve što je Dodik rekao o Đokoviću odnosi se na njega i njegovog “dodavača teniskih loptica” Draška Stanivukovića. 


10.

Uf, šta drugo da kažem.


11.

Naravno, Dodik nije opet bio, a ni smio Biti Muški (što je kontinuitet kod njega), pa priznati da je ispao pravi pravcati primitivac, već je RTS optužio za “sačekušu”, što je potpuno van pameti za nekog ko se politikom bavi decenijama.


Dodik je napravio “sačekušu” sam sebi i to takvu da se uspio sam nokautirati na duže vrijeme; Posljedice će ostati trajne. Uf!


12.

Dodik se, u skladu sa svojim lažnim pristupom svemu, pa i uvredama na račun Đokovića, navodno izvinio porodici velikog tenisera, ali nakon svega to je najobičnije licemjerje.


“Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjima od onog dijela Srbije koja ne može da im oprosti uspjeh”, rekao je Dodik. Kakva malicioznost.


Nikakav “dio Srbije” nije bio u studiju i psovao i vrijeđao Đokoviće sem Dodika, kojem očito nikako nije prijalo što Đoković nije pobijedio na turniru, a on sve to stavio na svoj konto u još jednom pokušaju da popravi srmvljeni rejting.


13.

Nikada brže Dodik nije spržio samog sebe, ali i 50 miliona narodnih para kao sinoć! Uf!


14.

Jedino Sanja Vulić ni ovaj put ništa nije shvatila, što nije nikakva novost. A nije ni za Uf!