субота, 29. април 2023.

Narko dolina, vještačko jezero i režimski kriminalci


Piše: Slobodan Vasković


1.

Bivši ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić uhapšen je, zbog više krivičnih djela, 06.12.2022. godine. 


Podnio je ostavku na mjesto ministra, odležao mjesec dana u pritvoru; Valjda čeka suđenje, osim ako mu Milorad Dodik nije “sredio” da prođe bez toga.


2.

Dok čeka šta će se dogoditi na svom instagram profili reklamira apartmane iz narkoprojekta “Snježna dolina” u Obućina Barama (opština Trnovo) na svom Instragram profilu.



Tako osumnjičeni bivši ministar nastupa kao starleta i reklamira projekte izgrađene novcem od prodaje narkotika.


3.

Naravno, Tužilaštvo BiH još uvijek nije ni začeprkalo po “Snježnoj dolini”; Možda čekaju da padne snijeg pa krenu u njegovo razbacivanje, ali apartmani se itekako prodaju, a novac pere.


4.

Ne reklamira to Lučić bez razloga - suvlasnik tih apartmana je njegov brat Mladen Lučić, mala kukavička narkohulja koja ne preza da “nišani” maloljetnju djecu, starije osobe i da naređuje skrnavljenje grobova.

5.

Pravi “režimski kriminalac”, kao i njegov narkosaradnik Aleksandar Glavaš.


6.

“Režimski kriminalac” je pojam kojim su obuhvaćeni svi oni koji kradu, pljačkaju i otimaju pod zaštitom policije, Tužilaštava, Sudova; Kojima su šefovi sa carine “na izvolite”, a sve institucije u njihovoj službi.

7.

Hrabri su samo dok je takva situacija; Čim se nešto promijeni manji su od makova zrna i u bjekstvu! Dok ih ne uhvate. Ili pravi kriminalci koji ih već deceniju i po strpljivo čekaju da im vrate milo za drago zbog otimanja zanimanja i namire se njihovim novcem kao svojim (realociranje akumulacije kriminalom stečenog kapitala) ili, pak, preko noći promijenjene policijske agencije, kao što je to sada slučaj u Crnoj Gori.  


uhapšeni Petar Lazović, visoki funkcioner bezbjednosnih organa, u Crnoj Gori 

8.

Realokacija kriminalom stečenog kapitala koji je u rukama režimskih kriminalaca već je lagano počela, a u entitetu RS, na primjer, nema ko tome da se odupre, jer je sve to “jedno kolo”. S tim, što su autohtoni kriminalci manje nečasni od “režimskih”.


9.

Nakon ovog pojašnjenja, samo da naglasim da je zajedički investitor u “Snježnoj dolini” sa Lučićima i Glavašem i Nenad Nešić koji je nakon odlaska Željka Dubravca iz DNS-a shvatio da je Nula -0! Posebno, jer mu ka Peri Đokiću izmiče i Natalija Šljivić koja je u politiku pala sa, logično, šljive!


10.

Zato su se Nešić, Glavaš i Lučići izmirili i ponovo počeli djelovati kao dio porodične narkomanufakture, a tu je i Predrag Nešić, prikriveni piroman kojeg nisu kao takvog otkrili, jer nisu htjeli, budući da pripada “viteškom” redu režimskih kriminalaca iza kojih stoji Milorad Dodik.



I ne samo on, koji im je omogućio da se zemlje u Obućina barama dokopaju budzašto, otimajući je od opštine Trnovo, o čemu sam detaljno pisao, već i Mladen Milanović Kaja njihov najveći akcionar.


11.

Kaja drži cijelu tu ekipu na okupu, kao i mlađanog, ali veoma usahlog, Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke.


12.

Nije mi Banjaluka danas u fokusu, već narkohulje iz Istočnog Sarajeva.


Prije par dana u Istočnom Novom Sarajevu svečano je otvoreno vještačko jezero površine oko 3.000 metara kvadratnih u čiju je izgradnju uloženo 620.000 KM. Zvanično; Nezvanično, može se samo nagađati.

13.

Na obali vještačkog jezera nikla je već zgrada Mladena Lučića i Aleksandra Glavaša, a pripremaju se za gradnju nove.


Glavaš je zaista dobro prošao u ovim poslovima - tu je novi audi vrijedan 240.000 KM.



14.

Ništa nije skupo za najbolje učenike škole za kriminalce koju u RS godinama već vodi Veljko Vukelić, Dodikov kum i veliki finansijer ultradesničara u Srbiji, ali i veliki i neprikriveni neprijatelj Srbije.


Nešić, Glavaš i Lučić su samo neki od njegovih najboljih režimskih kriminalaca-diplomaca. Može sve - od soli do narkotika, samo dok su institucije iza.


15.

Kaja, Glavaš I Lučić su prebacili milione evra stečene nezakonitim poslovima u RS na razne destinacije, između ostalog i u Srbiju.


Tu ulažu u projekat izgradnje tri lamele u Beogradu o čemu posjedujem sve podatke i dokumente, ali o tome uskoro opširnije. 


16.

Da se na kraju još vratim na narkobitangu Nešića koji je i ministar bezbjeednosti BiH i koji je prvo prijetio likvidacijom Draganu Brdaru što je napustio DNS i prešao u stranku Darka Banjca, a zatim upućivao prijeteće poruke i Željku Dubravcu kad je napustio tu raspadnutu stranku koja će se preimenovati u Nešić&Nešić, jer ni Šljivićka nije, kako sam naveo, pala sa kruške da ne vidi kuda stvari idu. Pero Đokić joj je bio logičan izbor. Zna se i zašto.



Nešić, potpuno zavisan od Dodika, krenuo je u veliku kampanju protiv Srbije teško zlouptrebljavajući poziciju ministra bezbjednosti.

17.

Nešić je u javnim istupima već nekoliko puta otvoreno udario po Srbiji, iako u toj istoj Srbiji ima razvijene biznise sa narkoubicom Milanom Matkovićem, te drugim igračima iz podzemlja.


Nešić je u Srbiji kriminalac, što je, očito, zaboravio ili je strah od Dodika veći od bilo kog drugog straha kada je ta hulja u pitanju.


Strpljiv sam, sve će doći na svoje. I prije nego se navedene bitange nadaju. (nastaviće se)