среда, 7. септембар 2022.

Ubistvo Bašića: NarkoDiler Dalibor Railić je organizator likvidacije; Aleksandar Miljatović je ubica; inspektor Dejan Jurišić saučesnik u organizovanju ubistva; Navedeni nisu kraj Niza saučesnika u likvidaciji

Railić


Piše: Slobodan Vasković


1.

NarkoDiler Dalibor Railić organizator je likvidacije načelnika krim odjeljenja PU Prijedor Radenka Bašića.


Njega je 21.03.2022. godine ubio Aleksandar Miljatović, mučki, hicem u potiljak, nešto prije sedam časova ujutro, dok je načelnik krim odjeljenja išao na posao.


ubica Miljatović

U pripremi likvidacije učestvovao je i inspektor Dejan Jurišić, (uhapšen 05.09. o.g.), kojem je Bašić bio nadređeni.

ubijeni Radenko Bašić

2.

Haris Gredelj, pripadnik je Railićeve narkogrupe i za njega, kao i za Bojana Dejanovića postoje neoborivi dokazi da su se bavili organizovanom trgovinom narkoticima.


Narkoticima se bavio i saučesnik u likvidaciji inspektor Dejan Jurišić.


3.

Prema mojim informacijama, Tužilaštvo BiH posjeduje neoborive dokaze o navedenim kriminalnim radnjama navedenih pet lica, od kojih su trojica u pritvoru - Railić, Miljatović (koji je u policiji priznao likvidaciju, a pred Tužilaštvom se branio ćutanjem) i Jurišić, dok su Gredelj i Dejanović pušteni da se brane sa slobode naon što su priznali da su pripadnici organizovane narko grupe Railića koja se bavila prometom narkotika. 


Ranije je uhapšen i Aleksandar Ivković iz Bileće koji je bio glavni snabdjevač marihuanom Railića. 


Uhapšena je i Mirjana Vujović koja je, kako se tvrdi, pomogla Miljatoviću da dobije uslovni otpust iz KPZ “Banjaluka”.


4.

Railić je uhapšen 23.03. o.g kao organizator ubistva, a nalazi se u pritvoru Tužilaštva BiH zbog trgovine opijatima.



Aleksandar Miljatović koji je uhapšen u noći 26/27.03. ove godine priznao je u policiji da je on ubio Bašića, ali se pred Tužilaštvom branio ćutanjem. 


Njemu je pri likvidaciji pomogao njegov kum Igor Repaić.


Svi oni raskrinkani su zahvaljujući dešifrovanoj Skaj aplikaciji.


5.

Nije smijenjen načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović iako je njegova odgovornost nesporna, jer je znao da ubijeni Bašić insistira na tome da se Railiću, koji je surovo vladao Prijedorom, stane u kraj, kao što je znao da dio njegovih inspektora sarađuje sa najvećim NarkoDilerom u Prijedoru.


Vujanović

6.

Ostavke nisu podnijeli ni načelnik Uprave za organizovani kriminal Mladen Marić od kojeg je Bašić u niz navrata zahtijevao da MUP RS pokrene istrage protiv Railića, ali je izignorisan. 


Isto je činio i Marićev prethodnik Milosav Savković, aktuelni načelnik Sektora za integritet i zaštitu zakonitosti u MUP RS, koji je pripadnik Kavačkog klana u RS.


Savković

7.

Sramno je da se Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova i Narko”General” Siniša Kostrešević, direktor Policije “diče” uspješnim otkrivanjem ubica, jer su upravo njih dvojica pretvorili vrh MUP-a RS u zločinačku narkoorganizaciju.


Marić je saučesnik u prikrivanju ubistva Nikole Đurovića, jer je tada bio na čelu saobraćajne policije. Odlično on zna ko je bio u vozilu koje je usmrtilo Đurovića, 21.08.2011. godine. 


Mladen Marić

8.

Neophodno je u sklopu dalje istrage o likvidaciji Bašića u potpunosti rasvijetliti uloge Marića i Savkovića, a posebno Kostreševića koji je u mjesec dana prije likvidacije Bašića najmanje pet puta sjedio sa Railićem. 


9.

Jednom od tih sastanaka prisustvovao je i Milan Jolović Legenda, kriminalac sa Sokoca i suvlanik zaštitarske firme “Alfa”.


Milan Jolović Legenda

Neophodno je i da se ispita uloga Darka Ćuluma, direktora SIPA, jer je ta agencija imala informaciju da se sprema likvidacija Bašića, ali su je “zaboravili” dostaviti MUP RS.



Railić je godinu i po dana putem Skaj aplikacije tražio “ubicu za policajca”.



10.

Na Railićevom platnom spisku nije bio samo uhapšeni policajac Jurišić, već još niz inspektora, a plaćao je i Glavnog tužioca OJT Prijedor Mladena Mitrovića koji mu je pogodovao pri svim nedjelima koja je činio.


Mladen Mitrović

11.

Što se tiče Lukača i Kostreševića bilo bi odlično da odgovore ko je, 01.10.2015., likvidirao Nebojšu Čubrilovića, narkodilera iz Slovenije koji je bio pod “zaštitom” MUP RS, jer je trebalo da svjedoči protiv NarkoGrupe Milanka Sredića čiji je član bio.


Lukač

12.

Sve to odlično zna i nedavno uhapšeni Nedeljko Lubura, u to vrijeme Lukačev zet i visoki funkcioner MUP RS, koji je direktan saučesnik u ubistvu Čubrilovića, kao i Đurađ Regodić, prljavi pokvareni i podli tajkun, kum Lukačev, koji je prodao skupocjeni sat Čubrilovića skinut sa njegove ruke nakon likvidacije. 


likvidirani Čubrilović i Regodićeva vila u kojoj je ubijen

13.

Lubura je nedavno, zajedno sa Bojanom Roguljićem uhapšen, jer je službenim automobilom prevozio (u nekoliko navrata) pripadnika Škaljarskog klana Ivana Mijatovića


14.

Čubrilović je likvidiran u Regodićevoj vili, gdje je imao “iznajmljen” stan.


Kostrešević je tada bio načelnik Uprave krim policije MUP RS i naredio je da se “ništa ne čačka” oko likvidacije Čubrilovića. I on je tako učestvovao u prikrivanju ubistva. (nastaviće se)