петак, 7. јун 2019.

Teror Lukačeve Hunte: Građanima zabranjeno okupljanje ispred Hrama i paljenje svijeća za ubijenog Davida; Ukoliko se nastavi sa paljenjem svijeća ispred Hrama Hunta će fizički ukloniti građane

piše: S.V.



Dragan Lukač, zaštitnik Naručilaca Ubistva i ubica Davida Dragičevića, nastavio je sa progonom građana koji i dalje traže istinu o likvidaciji dvadesetjednogodišnjeg mladića.

Građani, koji se već mjesecima okupljaju ispred Hrama Hrista Spasitelja u centru Banjaluke i pale svijeće za Ubijenog Davida, obaviješteni su 07.06. da im se to od 08.06.  zabranjuje.



Jedan od inspektora im je usmeno saopštio da je zabrana paljenja svijeća uslijedila nakon zahtjeva banjalučke eparhije iz koje su, kako je naveo, kazali da im okupljanja "ometaju vršenje njihovih poslova".

Još je građanima rečeno da se od sutra mogu okupljati u parku Mladen Stojanović, "ali uz prethodnu najavu". Još im je rečeno da će policija intervenisati ukoliko pokušaju da se pred Hramom okupe i 08.06. ili na Trgu Krajine, gdje im je već mjesecima zabranjeno okupljanje, premda ne postoji nikakav zvanični dokument.



Inspektori nisu imali pismeni nalog kojim se zabranjuje okupljanje, pa je dio građana otišao pred PU Banjaluka kako bi im bio prezentovan takav nalog u pismenoj formi.


U PU Banjaluka samo su im ponovili da je okupljanje zabranjeno od 08.06., nisu pokazali niakakav nalog Pokazan im je dopis eparhije, ali im nije dat na uvid. Dopis je potpisao, u ime eparhije, D. Maksimović.

Sramno po eparhiju i episkopa Jefrema, da sramnije ne može biti.

Nakon što im je pokazan dopis iz eparhije, ali ne i nalog za zabranu okupljanja, građani su se vratili i sjeli u park kod Hrama.


Geto Banjaluka je, izvan svake razumne sumnje, nacifikovan do mjere da su pripadnici Lukačeve Hunte ponovo spremni na najgora zlodjela, poput onih 25. i 30.12. kada su premlaćivali goloruki narod. I gore od toga.

David Dragičević otet je 18.03.2018. godine na Trgu Krajine, mučen i potom likvidiran, a njegovo tijelo bačeno je na ušću kanalizacije Crkvene u Vrbas, gdje je pronađeno 24.03. prošle godine.

U likvidaciji Davida Dragičevića učestvovali su pojedini pripadnici MUP RS. Od pronalaska tijela pa sve do danas, MUP RS, zajedno sa drugim institucijama RS, ne dozvoljava da se sprovede istraga i uhvate počinioci i nalogodavci.