среда, 12. јун 2019.

Nezvanično/Benedi Đukanović se predao



piše: S.V.

Benedi Đukanović, jedan od osumnjičenih za ubistvo Slaviše Krunića, predao se nešto prije 22 časa.

Đukanović se, prema ovim informacijama, predao na Ilidži, jednoj od sarajevskih opština. Predao se policiji Kantona Sarajevo.

Đukanović je u bjekstvu od 22. aprila ove godine, kada su u klasičnoj "sačekuši" ubijeni Slaviša Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, a teško ranjen Krunićev vozač Goran Ilić. Napad se odigrao u selu Glamočani, nadomak Banjaluke.

Tom prilikom ubijen je i Željko Kovačević, saučesnik u ubistvu Krunića.

Đukanović je pokušao vući Kovačevića, koji je pogođen u butnu arteriju (iskrvario je od te rane), a kada je vidio da ga ne može izvući, ostavio ga je, ali je uzeo i njegovu i svoju pušku koje je odbacio na udaljenosti od oko jednog kilometra od mjesta napada na Krunića i pratnju.

Predaja Đukanovića mogla bi biti ključna za potpuno rasvjetljavanje ubistva Krunića - Đukanović bi mogao znati Ko je Naručilac Ubistva Krunića!

Đukanovića je saobraćajna patrola MUP RS zaustavila 23.04. oko 02 časa ujutro kod Dervente, ali su ga, nakon kontrole, pustili, jer, kako je navedeno iz MUP RS "tada nije bio osumnjičen".

Nakon toga kamere za nadzor snimile su Đukanovića, odnosno njegovo vozilo golf 7, na putu prema Žepču, poslije čega mu se izgubio svaki trag.

Iste noći, 23.04., uhapšen je Emilio Baldo koji je osumnjičen zajedno sa Đukanovićem i Kovačevićem da je učestvovao u likvidaciji Krunića.

Baldo je u pritvoru, kao i Rodoljub Gajiić, radnik Krunićeve firme "Sektor sekjuriti", koji je prodavao Kovačeviću informacije o Krunićevom kretanju, broju njegovih pratilaca, kao i njihovom naoružanju.

Gajić je uhapšen 11.05. ove godine.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage Kovačević je ubio Pavlovića i teško ranio Ilića, koji su sjedili na mjestu suvozača i vozača, a Đukanović je ubio Krunića, koji je sjedio na zadnjem sjedištu automobila u trenutku napada.

Ubice su vozilo napali sa desne strane, da bi Kovačević napao na prednji dio automobila, dok je Đukanović napao zadnji dio vozila.

Baldo je dojavio kada je Krunić iz jednog ugostiteljskog objekta u Glamočanima krenuo ka svojoj kući u tom naselju; Ubistvo se desilo oko 22 časa i 30 minuta, 22.04. o.g.