петак, 21. јун 2019.

Hunta/Saopštenje: Bruno Batinić je lišen slobode zbog odbijanja da postupi po naređenju i pružanja aktivnog otpora policijskim službenicima



Број: 13-053-295/19
Дана: 21.06.2019. године

СВИМ МЕДИЈИМА
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Лишен слободе због одбијања да поступи по наређењу и пружања активног отпора полицијским службеницима

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука 20.06.2019. године, током предузимања мјера и радњи из своје надлежности, на Тргу Бана Милосављевића, у Бањој Луци, лишили су слободе Б.Б. из Мркоњић Града, јер је одбио да покаже лична документа приликом покушаја полицијских службеника да га легитимишу.


Наиме, након што је одбио да поступи по законитом наређењу полицијских службеника, Б.Б. је почео да пружа активан отпор приликом лишења слободе, усљед чега је један полицијски службеник задобио повреде. 


Б.Б. је поменутом радњом починио прекршај „Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција“, за шта је санкцинисан уручивањем  прекршајног налог.

Поводом писања појединих медија у вези са овим догађајем, у циљу објективног информисања, апелујемо да медији треба да раде свој посао у складу са нормама професије, а не да манипулишу чињеницама, шире неистине и износе грубе дезинформације.
                                                                                                             ПОРТПАРОЛ     

Марија Маркановић