петак, 21. јун 2019.

Nakon terora Hunte: Bruno Batinić hitno napustio Geto-Banjaluka i otputovao u Švedsku


piše: S.V.

Bruno Batinić otputovao je iz Banjaluke u Švedsku, čiji je državljanin, nakon što je 20.06. potpuno nezakonito uhapšen u parku između Palate republike i hrama Hrista Spasitelja.

Batinić je uhapšen samo zato što se pozdravio sa Ozrenom Perduvom, članom PzD, koja je na meti Hunte Dragana Lukača više od godinu dana.

Na Batinića. koji ima 66 godina, nasrnulo je šest pripadnika Hunte, oborili su ga na zemlju i stavili lisice. Potom je odveden u njihovo sjdište, gdje njegovom advokatu nije dozvoljeno da prisustvuje saslušanju.


Batinić je, oko ponoći (20/21.) prebačen u Hitnu pomoć,  a potom u UBKC Banjaluka, gdje je pregledan, a na vrat mu je stavljena "kragna".

Njegova supruga Snježana je kazala da su odlučili da se hitno vrate u Švedsku, kako bi Bruno otišao na ljekraski pregled i uradio sve nalaze.

Iako su mu u UBKC Banjaluka napisali da je sve u redu sa njegovim zdravljem, Snježana Batinić tvrdi da Bruno ne može da upravlja rukama i da ima problema sa raremnom.

Hunta je saopštila da je Batinić "odbio da postupi po zakonitom naređenju policije, a prilikom lišenja slobode pružao je aktivan otpor, pri čemu je jedan policijski službenik zadobio povrede".

Zaista je sramotno opravdanje Hunte Dragana Lukača zbog nasrtaja šest policajaca na vremešnog Brunu i njegovo satiranje ni zbog čega.

Švedski list "Ekspres" objavio je 21.06. veliki tekst o brutalnom napadu Hunte na Brunu Batinića, državljanina te zemlje.