четвртак, 6. јун 2019.

MUP RS Kovačevićev kokain-flex pronašao u podrumskim prostorijama njegovih komšija, koje nisu znale šta im je “smješteno” u ostavama; Kokain, eksploziv i ostali opasni predmeti nisu nađeni na jednom mjestu, već na nekoliko lokacija u Banjaluci

Željko Kovačević, napadač ubijen tokom "sačekuše"
u kojoj je likvidiran Slaviša Krunić
piše: Slobodan Vasković

MUP RS je saopštio da je u “podrumskim prostorijama koje se mogu dovesti u vezu sa Željkom Kovačevićem, (napadačem ubijenim tokom likvidacije privrednika Slaviše Krunića), pronašao 1,5 kilograma kokaina, inicijalne kapisle, dva pakovanja TNT eksploziva, određenu količina metaka, mobilne telefone…”.

Ono što je zaista interesantno jeste da su droga i ostali pronađeni opasni predmeti otkriveni u podrumskim prostorijama Kovačevićevih komšija.

Bitno je naglasiti da ti ljudi nisu imali pojma da Kovačević u njihovim podrumima krije drogu, oružje, eksploziv, alat za obijanje…

Droga je pronađena na nekoliko mjesta - u naselju Obilićevo, ali i u ulici Stepe Stepanovića; Na oba mjesta u podrumskim prostorijama.

Pronađeno je, prema mojim izvorima, kilogram kokaina (a ne kilogram i po) i to zvanog flex, koji je rijedak i veoma skup.



Gram te droge košta, kako se tvrdi, 100 KM, a, nakon miješanja sa određenim supstancama, prodaje se kao četiri doze - četiri grama.

Kokain flex je poznat i pod imenom kristal.

Kovačević je imao ključeve svih podrumskih prostorija od svojih komšija, kao i osoba sa druge destinacije, a da to oni nisu znali.

Prilikom prvog pretresa Kovačevićevih stanova i prostora koje je koristio nije pronađeno ništa; Samo je u njegovom automobilu “opel corsa”, u sjedištu, pronađena vrlo mala količina kokaina, dovoljna za ličnu upotrebu.

Željko Kovačević učestvovao je u likvidaciji Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i teškom ranjavanju Gorana Ilića. 



Kovačević je, zajedno sa Benedijem Đukanovićem, Rodoljubom Gajićem i Emilijom Baldom osumnjičen da je likvidirao Krunića i Pavlovića i teško ranio Ilića.

Kovačević je prilikom napada pogođen u butnu arteriju, nakon čega je iskrvario.

Još uvijek nisu otkriveni naručioci ubistva Slaviše Krunića, niti istraga ima konkretne dokaze o kome bi se moglo raditi.

Gajić, koji je bio radnik "Sektor sekjuriti”, firme u vlasništvu ubijenog Krunića, prodavao je informacije Kovačeviću o kretanju svog šefa, broju njegovih pratilaca, kao i njihovom naoružanju. 



Gajić, hulja bez presedana, je, po svemu sudeći, dao precizan opis mjesta u kojem je Krunić živio - riječ je o selu Glamočani, nadomak Banjaluke.

Baldo je dojavio “pucačima” Kovačeviću i Đukanoviću kada je Krunić krenuo iz ugostiteljskog objekta ka kući.


Krunić je likvidiran 22.04. ove godine, oko 22 časa i 30 minuta na svega nekoliko desetina metara od svoje kuće. Tada je ubijen i njegov pratilac Pavlović, a teško ranjen vozač Ilić.




Đukanović je nestao, kao i njegov automobil, dok su Gajić i Baldo u pritvoru.