недеља, 16. јун 2019.

Pedofilska mafija poručuje – "Da smo htjeli, mogli smo oteti dijete, kao što to možemo i sada”; Porodica – "SAMO DOĐITE, ČEKAMO VAS NA VRATIMA"



piše: Slobodan Vasković

Pisao sam nerijetko o tome da u Banjaluci već decenijama djeluje grupa Predatora, čiji je cilj zlostavljanje maloljetne djece  koji oni, nažalost, ostvaruju, što je još jedna od strašnih tragedija antidruštva u kojem živimo.

Hapšenje Nenada Suzića je potvrdilo postojanje Predatora, njihovo zločinačko, bolesno djelovanje, ali to je samo jedan slučaj; I pitanje je Koliko je djece ukupno Suzić zlostavljao?!

Suzić je iza brave, ali niz drugih Predatora je i dalje na slobodi, a i dalje tvrdim da su pojedine “institucije”, njihovi čelnici, nerijetko u lancu koji Predatorima omogućuje da dođu do svog plijena.

Ključne institucije su Centar za socijalni rad i Okružno tužilaštvo, a među Predatorima i onim koji ih štite na sve načine i pomažu im u najužasnijim nedjelima su i osobe koje uživaju ugled u zajednici.

Podsjetiću, nakon što sam objavio otvoreno pismo jedne od Porodica koje su ugrožene i čije dijete/unuče žele da otmu putem institucija, kako bi dopalo u šake Predatora, Želimiru Lepiru, obrato sam se i ministru zdravlja Alenu Šeraniću. 


Razlog za obraćanje je činjenica da su pojedini uposlenici njegovog resora učestvovali u pokušaju otmice djeteta.

Međutim, od Šeranića, odnosno Ministarstva zdravlja, dobio sam nikakve odgovore - ovještale floskule, koje ukazuju da ni on ni njegov resor neće ništa preduzeti kako bi se djeca zaštitila od Predatora. 




Nakon toga obratio sam se Centru za socijalni rad, direktorici Ireni Joldžić, sa nizom pitanja o zloupotrebama koje je počinila i čini instituija kojoj je na čelu, ali nikakav odgovor nisam dobio. 

Očekivano, jer pojedini uposlenici Centra za socijalni rad su direktni saučesnici Predatora, a postoji niz dokaza da zloupotrebljavaju autoritet institucije i falsifikovanim dokumentima pokušavaju da se dokopaju djece.

Iako su svi ti falsifikovani dokumenti predati Okružnom tužilaštvu nema nikakve reakcije da se kazne oni koji su se pokušali poslužiti takvim sredstvima kako bi dijete oteli iz porodice i činili sa njim ko zna šta?!!!

Takozvano pravosuđe je i u ovoj oblasti potpuno zakazalo, a “slučaj Suzić” nikako ne može biti opravdanje za decenijski nerad i zatvaranje očiju pred užasom koji se dešava.

U nastavku objavljujem Pismo Porodice koja se godinama bori protiv pedofilske mafije, kako bi sačuvali dijete od Predatora i kojoj je otvoreno prijećeno iz Centra za socijalni rad da im mogu oteti dijete kad god hoće!

Samo ta prijetnja, koja je dokumentovana, bila je dovoljna da oni koji su je uputili završe iza rešetaka, ali to se nije desilo. Niti će se, kako stvari stoje, desiti, a pojedinci iz Centra će i dalje teško zloupotrebljavti autoritet institucije u kojoj rade da bi činili nova zlodjela. 

(Imena ne navodim kako bih zaštitio i porodicu i dijete, ali budem li prisiljen daljim napadom institucija na pomenutu porodicu i dijete).

Pismo Porodice

Pedofilska mafija poručuje – "da smo htjeli, mogli smo oteti dijete, kao što to možemo i sada" 

Porodica – "SAMO DOĐITE, ČEKAMO VAS NA VRATIMA"

Nakon što je javno obznanjena već mnogima poznata činjenica da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS pod rukovodstvom ministra Alena Šeranića stoji u službi pedofilske mafije RS, vrijeme je da se javnost upozna i za ženama-monstrumima zaposlenim u CZSR BL koje, iskorištavajući u tu svrhu majčinsku ulogu koja im je očigledno uzaludno data, rade pod direktnom dirigentskom palicom pedofilske mafije. 

Profil pedofila je odavno naučno i stručno opisan. To su monstrumi koji se predstavljaju kao dobrotvori i kojima je cilj “najbolji interes djeteta”. Učiniće sve da budu zaposleni (i rukovode!) institucijama koje bi trebale da se brinu pravima i zaštitom maloljetnog djeteta. 

Ciljna grupa su im nezaštićena djeca, a kroz svoju “pomoć” nastoje da se domognu djeteta i zadovolje svoje bolesne potrebe. 

Slika harmonične porodice je samo paravan, kako bi mogli otkloniti bilo kakvu sumnju koja upućuje na njih. Iza tog paravana se nalazi monstrum koji će učiniti sve da se domogne djeteta nasamo. Pod bilo koju cijenu. I sve će to raditi u bijelim, svilenim rukavicama. 

Za svoje bolesne i kriminalne radnje brižljivo odabiraju osobe, za koje smatraju da će biti u stanju to da iznesu. A to su osobe plitkog morala i shvatanja, uglavnom (gotovo isključivo) ženskog pola, koje bi pod plaštom “majke” radile u najboljem interesu djeteta (a zapravo rade u interesu pedofila) i kojima glava služi samo za češljanje i feniranje. 

Savjesti i morala nemaju ni u tragovima, a o majčinskim osjećanjima je suvišno i govoriti. 

Kako je počelo hapšenje pedofila, kriminalno-pedofilaska mafija je uznemirena i nastavlja sa svojim kriminalnim radnjama. Kada u prvom pokušaju nisu uspjeli, smislili su novi način da dokažu da su vladari života i smrti.

Krenuli su sa niskim udarcima, onako kako to dolikuje najvećim devijacijama i monstrumima u ljudskom obliku. Okrivili su porodicu što je dijete postiglo daleko natprosječne rezultate, te zaprijetili joj krivičnom prijavom jer navodno su zabrinuti što je dijete uključeno u brojne dječije aktivnosti, lažirali socijalnu anamnezu, prikrili da dijete živi u novom trosobnom stanu, slagali da baka i djeda ne žive zajedno, pozive su slali kada je porodica odsutna i za vrijeme praznika i odmora, jer su bili sigurni da nikoga nema kod kuće. Tako su lažno okrivili majku da ne sarađuje sa CZSR.


DELEGATI PEDOFILA KOJi DIREKTNO UČESTVUJU U POKUŠAJU OTIMANJA DJETETA OD MAJKE

Kao veoma podobnu su ocijenili i delegirali Tanju Đakušić, koja je trebala da vrši nadzor. Naime, Đakušićka je :

  • lažirala socijalnu anamnezu, 
  • prikrila da dijete živi u novom trosobnom stanu, 
  • slagala da baka i djeda ne žive zajedno, 
  • pozive slala kada je porodica odsutna i za vrijeme praznika i odmora, kada je bila sigurna da nikoga nema kod kuće,
  • nije znala ko je uklanjao ime i prezime sa kućnog poštanskog sandučeta, te ko se u kapaljuči šunjao oko kućnih vrata?
  • ko je iz Centra zvao u kasnim večernjim satima osobu ispred zgrade?
  • slagala da se hodnikom širi miris ručka na Krstovdan,
  • nastavila da skriva dokumentaciju....i niz drugih manipulacija.
Poštovana, 

Brižljivo su odabrali osobu koja se na kriminalne radnje može nagovoriti, što se može vidjeti iz priložene fotografije navodne socijalne radnice sa njenog FB profila. 

Ona nema elementarno znanje o kodeksu ponašanja socijalnog radnika, a kamoli da daje upute visokoobrazovanim ljudima koji su ogojili dijete za primer sa natprosječnim rezultatima i njegovali njegov talenat prema uputama najeminentnijih stručnjaka, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Za navedene stručnjake Đakušićka nije ni čula, ni načula.

O njenoj edukaciji bespotrebo je trošiti vrijeme. Njihova socijalna radnica nije u stanju da sakrije svoju nagotu, ali je u stanju da lažira činjenice i dokaze kako bi se njeni nalogodavci (čitaj kriminalno-pedofilska mafija) što prije dočepali djeteta.

U kriminalne radnje je uključena i Jadranka Štrkć, pravnica-monstrum iz CZSR BL. Kao pravnica je počinila niz sledećih bezakonja: 
- provela je u tajnosti postupak sa advokatom koji nije imao ovlaštenja (CZSR u svojoj dokumentaciji je zaprimio dokument u novembru 2015. godine i morao je da zna kome treba poslati pozive i na čiju adresu, ali su se oni na to oglušili).
- Štrkićka je održala raspravu 11.03.2016. godine bez znanja i prisustva majke.

Dokazi: Pozivi upućeni advokatu od 13.01.2016.g, 09.02.2016.g, 23.02.2016.g, 02.03.2016. godine, koji nije imao ovlaštenje.

U svom mišljenju (koje je kasnije poslužilo kao osnov kriminalnog rješenja) kao član stručnog tima br. 02 UP/I-60253-126/16 od 18.03.2016.g, Štrkićka je lažno izjavila: "da se majka nije odazivala na službene pozive Centra za socijani rad BL" (nije ni mogla jer joj nisu ni dostavljeni), a sve sa ciljem da se izdaju nezakonita rješena koja su kasnije trebala da posluže da se otme dijete od majke i jedinog staratelja.
Dokaz: Mišljenje radnika Jadranke Štrkić br. 02 UP/I-60253-126/16 od 18.03.2016. godine.

Kompletan skup kriminalnih aktivnosti koji su prethodili donošenju kriminalnog rješenja od 21.03.2016. godine, (a koji su realizovani uz instrukcije Jadranke Štrkić, koja je pored učešća u postupku kao član stručnog tima i pravnik), dokazuju perfindno skrojen plan otimanja djeteta.

Zbog montirane dokumentacije i drugih raznih podvala i opstrukcija u postupku (npr. Izjava neovlaštenog advokata da mu je rješenje podtureno "ispod vrata" Dokaz: Dopis advokata od 15.04.2016. godine) i  drugih nezakonitosti. 

Zbog svega navedenog, neophodno je što prije Jadranku Štrkić suspendovati i udaljiti iz institucije CZSR, a sa ciljem da dalje ne urušava ovu instituciju, a prije svega nanosi tešku traumu najosjetljivijoj kategoriji  - djeci.

Na traženje informacije o tome, da li je ona učestvovala u upropaštavanju sirotih Blagojevića, te u postupcima sa osudjenim pedofilom Andjelkom Djokićem (radnikom CZSR) nema odgovora. To im je tajna. Ko zna koliko je Jadranka svojim kriminalnim poslovima upropastila djece? To će se saznati kada međunarodne institucije završe svoj posao. 



Pravnica-monstrum računa na svoje dugogodišnje iskustvo i poznanstva u nečasnim i kriminalnim radnjama i rukovodi se Lepirevom rečenicom: “Mudar sam ja”. 

U “kolu” predvođenom pedofilskom mafijom je igrala i psiholog-monstrum Tatjana Dragišić, koja je dala i potpisala “svoje” stručno mišljenje, ali kada je trebalo da svojim prisustvom isto obrazloži i opravda, kako to Zakon nalaže, psiholog-monstrum se nije smjela pojaviti da odgovori na pitanja. Štrkićka je to uobzirila kao da je zakonito.

Fitnes instruktorka-monstrum se, na sebi poznate načine, dokopala direktorske fotelje, koju ni po kojem osnovu nije zaslužila niti opravdala i učiniće sve da se u istoj zadrži i postavi fotografije na svojoj FB stranici. 



Sve za lajkove, sve za samopromociju i marketing, a šta će biti sa nejakom dječicom, dotičnoj nije tema unutrašnjeg zanimanja. Širokogrudno će da stavi svoj prljavi potpis gdje god to pedofilska mafija bude zahtijevala.

Da se iza CZSR Banjaluka krije opasna pedofilsko-kriminalna mafija dokaz je i sledeća prijetnja majci djeteta: “Da je Centar smatrao potrebnim dijete odvojiti od majke mogao je i tada, kao što može i sada..." (Dopis CZSR br. 02-UP/I-60253-134/18 TĐ od 29.05.2019. godine).
“Porodica odgovara: SAMO DODJITE, MI VAS ČEKAMO NA VRATIMA!”

Pratimo svoje unuče u stopu i čuvamo ga od zločinačke mafije. Medjunarodne institucije su nam garancija.

Pedofilskoj mafiji poručujemo da ćemo se za naše unuče boriti do kraja, svim raspoloživim sredstvima, a vas staviti na stub srama i dovesti pred lice pravde. Počelo je…

P.S. Gradonačelniče, lijepo Vam stoje bijele rukavice…



Pitanja za Irenu Joldžić, direktoricu Centra za socijalni rad

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD BANJALUKA
direktorica Irena Joldžić

u poslednje vrijeme u Banjaluci su obznanjeni slučajevi hapšenja osoba osumnjičenih za pedofiliju, kao i podvođenja maloljetnica iz Doma za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“, ali isto tako postoje slučajevi odranije koji do sada nisu riješeni, već, prema našim informacijama, maloljetno dijete, koje je žrtva, i dalje se pokušava oteti od majke… (ime majke je navedeno u pitanjima, ali ga ne pominjem u tekstu kako bih zaštitio porodicu, op.aut.)

S obzirom na bitnost teme, molim Vas da mi odgovorite na sledeća pitanja: 

1.  Da li je Centar za socijalni rad Banjaluka donio nezakonito Rješenje br. 02-UP-P/60253-126/15 od 21.03.2016. godine, bez znanja majke… i sa advokatom koji nije imao ovlaštenje, a koje je trebalo da posluži kao osnov za otimanje djeteta od majke u Austriji? 

Zašto se u daljim postupcima pozivate na navode iz tog rješenja kada je ono nezakonito? 

2.  Da li je tačno da je neko od službenika CZRBL u kasnim večernjim časovima zvao oca maloljetnog djeteta (ime oca je navedeno u pitanjima, ali ga ne pominjem u tekstu kako bih zaštitio porodicu, op.aut.) ispred zgrade i razgovarao sa njim (ovo je sam otac maloljetnog djeteta izjavio izjavio u Tužilaštvu, dokument br. 13-02/1-2-333/18 od 18.04.2018. godine)? 

3.  Da li je CZRBL prikrio činjenice i iznosio lažne navode, te donio rješenje da se ocu djeteta dozvoli da viđa sina nasamo, kada su Centru, kako se tvrdi, poznata mišljenja vrhunskih stručnjaka prof.dr Aleksandra Milića i prof. dr Ratka Kovačevića da se ocu ne smije nikako dozvoliti da se sastaje s djetetom nasamo i da svako ko bi drugačije odlučio, bez obzira koje je struke i koja mu je uloga, bio bi saučesnik, pomagač ili podstrekač teškog krivičnog djela i sve bi uradio na štetu djeteta po njegovo zdravlje i njegovu psihu? (Dokument br. 02-UP/I-60253-126/15 VI od 24.11.2015.) 

4. Da li je tačno da majci djeteta ne odgovorate na više puta postavljeno pitanje - da li je neko od članova tima učestvovao u "slučaju Kanada" i zajedno sa osuđenim pedofilom radnikom Centra za socijalni rad BL, kako bi se tražilo njihovo izuzeće?

5. Da li je tačno da majku djeteta… okrivljujete za nesaradnju i, ako je to tačno, zbog čega? 

Da li je tačno da ste joj pozive slali u vremenskim periodima kada je ona službeno odsutna ili u vrijeme praznika? 

6. Da li je tačno da ste u dopisu br. 02-UP/I-60253-134/18TĐ od 29.05.2019. godine napisali da niste mogli prihvatiti opravdanje majke i nemogućnost prisustvovanja raspravama, iako je ona obavijestila Centar 11. marta 2019. godine da je odvela dijete na pretrage u inostranstvo?.

7. Da li je tačno da ste s ocem djeteta čekali odlazak majke u inostranstvo na usavršavanje? 
U dopisu Centra za socijalni rad BL br. 02-UP/I-60253-126/15 VI od 30.08.2016.g. navodi se da će realizacija rješenja otpočeti 12.09.2016. god. zbog navodnih godišnjih odmora.


Paralelno sa tim otac djeteta  je 25.08.2016.g.  uputio mejl da će biti odsutan u tom periodu. Da li se na ovaj način smišljeno čekao odlazak majke, kako bi se krenulo sa montiranjem postupka i zloupotrebu primjene Haške konvencije o otmicama?

8. Zašto Centar nije uzeo u obzir naredbu Okružnog tužilaštva – da rješenje od 21.03.2016. godine nema pravni značaj i ne obavezuje majku da po njemu postupa, te dalje nastavlja da koristi nezakonitu dokumentaciju koja je upotrebljena kao osnov navedenog nezakonitog rješenja? (sporno i neodbranjeno vještačenje Tatjane Dragišić i Sanje Vukadinović Stojanović).

9. Zašto se vještak Tatjana Dragišić nije pojavila da da odgovore na pitanja u vezi svog spornog vještačenja, a što je bila njena zakonska obaveza? 

10.  Da li Centar skriva činjenicu da je presudom Okružnog suda u Banjaluci, koji je odlukom br. 11 0 U 018071 16 U, 14.11.2016. godine poništio rješenje Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS u vezi održavanja i realizacije kontaka, a prema nezakonitoj odluci Centra za socijani rad Banja Luka i definisanju mjesta kontakta, kojim ste pokušali izdejstvovati kažnjavanje majke?

11. Da li je tačno da zanemarujete da je da su Bezirksgericht Innere Stadt Wien  odlukom br. 4 PS 5/17z-20 od 16.03.2017. godine, a zatim i Landesgericht für ZRS Wien,  odlukom br. 42 R 165/17a od 02.05.2017. godine, odbili zahtjev za povratak djeteta i njegovo stavljanje pod okrilje Centra za socijalni rad Banja Luka

Naveli ste da niste znali za "slučaj Austrija", a otac je jasno naznačio u svom zahtjevu da se dijete vrati u Centar za socijalni rad Banja Luka? Šta bi uradili sa djetetom? Da li ste imali plan zbrinjavanja djeteta? 

12.  Da li nastojite na "silu" (po službenoj dužnosti ste donijeli sporno rješenje) da dođete do djeteta kada je iz Izjašnjenja CZSR BL br. 02-UP/I-60253-126/15 TĐ od 12.06.2018. godine (upućeno Ministarstvu zdravlja RS), na strani br. 2 navedno: "Otac ne želi podnijeti zahtjev za izmjenu odluke o povjeri maloljetnog djeteta nakon prekida vanbračne zajednice roditelja" – što dokazuje da otac i ne želi dijete. 
Iz Vašeg dopisa br 02-UP/I-60253-134/18TĐ od 29.05.2019. godine navodite "...Centar je mogao i tada, kao što može i sada, posegnuti za mjerema koje bi imale za cilj izuzimanje djeteta od roditelja sa kojim živi i njegovo dalje zbrinjavanje”?
U čije ime pokušavate da se dočepate djeteta? 

Molim Vas da mi na ova pitanja odgovorite najkasnije do petka, 14. juna.


Slobodan Vasković, novinar-bloger