понедељак, 10. јун 2019.

NIJE ŠALA/NAREĐENA POLICIJSKA ISTRAGA: Gordanu Tadić ugrozio telefonski virus iz Zimbabvea!

Dok je bila u Rumuniji, Gordana Tadić imala poziv s nepoznatih broja iz Afrike i Moldavije, zbog čega je sve prijavila policiji. Hiljade bh građana primilo pozive zu Afrike, a samo glavna tužiteljica – ugrožena. Nekoliko puta lažno prijavljivala da je ugrožena.



Piše: Avdo Avdić (žurnal.info)
Glavna državna tužiteljica Gordana Tadić obavijestila je policijske agencije u BiH da joj je ugrožena sigurnost, jer u utorak, 4. juna ove godine, primila telefonske pozive iz Zimbabvea i Moldavije. Istovremeno je naređena provjera brojeva na koje se tužiteljica Tadić nije javila, “jer ne poznaje nikoga u tim državama”.

“Dana 4. 6. 2019. godine, policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH obaviješteni su od strane gđe Gordane Tadić, glavnog tužioca Tužilaštva BiH, da je tokom navedenog dana, dok se nalazila na službenom putu u Bukureštu, u vremenskim intervalima 13.11, 13.44 i 14.49 sati na svoj mobilni telefon zaprimila telefonski poziv sa broja 00263787112933. Na pozive se nije htjela javiti iz razloga jer se ispod pozivnog broja nalazilo ime države Zimbabve, iz koje imenovana nema od koga primiti poziv”, piše u dopisu upućenom svih državnim policijskim agencijama.

Sličnu “neugodnost”, koja ugrožava njenu sigurnost, Gordana Tadić je pretrpjela i dva dana kasnije, kada je zaprimila dva telefonska poziva sa broja 00373905129900. Na pozive se, logično, nije htjela javiti, jer je ispod broja pisalo Moldavija, a iz te države je nema ko zvati, jer nikoga ne poznaje.

“S obzirom da je gospođa Tadić prije nekoliko dana zaprimila prijetnje putem telefona u Tužilaštvu BiH, ista traži da se izvrši provjera predmetnih telefonskih brojeva”, navedeno je obavijesti policijskim agencijama.

Da je Gordana Tadić išta čitala proteklih dana, znala bi da su telekom operateri upozorili svoje korisnike da se ne javljaju na nepoznate brojeve iz afričkih zemalja.
“Našim korisnicima savjetujemo da se ne javljaju na sumnjive brojeve, niti da uzvraćaju pozive. Savjetuje se da građani sumnjivi broj prijave na 1444, kako bi bio blokiran”, glasilo je saopćenje jednog od telekom operatera iz BiH.

No, Gordana Tadić se odlučila da o njenim “sumnjivim pozivima”, kojima su, inače, izložene hiljade bh državljana, obavijesti policiji, te da ustvrdi da je njena sigurnost ugrožena. Inače, nije ovo prvi slučaj da Gordana Tadić izmišlja priče o vlastitoj ugroženosti.

Prvo je, prije dvije godine, prijavila SIPA-i da je neko pokušao atentat na nju, jer su joj “škripale kočnice” na privatnom automobilu. Ispostavilo se kasnije da je njen suprug zaboravio promijeniti pakne.

Uslijedila je, zatim, istraga zbog tvrdnje Ružuce Jukić da nepoznate osobe prisluškuju nju i Gordanu Tadić. Iako je lično vodila istragu o navodno ugriženoj vlastitoj sigurnosti – predmet je propao.

Potom je Gordana Tadić prijavila je nepoznati vozač u Olovu napao kolonu vozila u kojoj se nalazila glavna državna tužiteljica. I od toga, naravno, nije bilo ništa.


Na kraju je sigurnost glavne državne tužiteljice ugrozio poziv iz Zimbabvea. Istraga je u toku.