недеља, 9. јун 2019.

Nagrada za zločin: Darko Ilić, saučesnik u ubistvu Davida Dragičevića, uopšte ne dolazi na posao, a prima platu



piše: Slobodan Vasković

1.
Darko Ilić, bivši načelnik Uprave za organizovani kriminal, koji je saučesnik u ubistvu Davida Dragičevića uopšte ne dolazi na posao, ali redovno prima platu.

2.
Ilić je smijenjen sa pomenute funkcije krajem januara ove godine i imenovan za savjetnika Dragana Lukača, koji je dio MUP RS pretvorio u Hunutu - ličnu Pretorijansku gardu.

3.
Od tada Ilić ne dolazi na posao, a sve vrijeme provodi na svom ogromnom imanju u Novoj Topoli, gdje ima “mesnu” industriju i odakle je vodio, u martu prošle godine, lov na Davida.

4.
David je otet u noći 18.03.2018., potom mučen i ubijen, a ubice su njegovo tijelo položilo na ušću Crkvene u Vrbas 24.03. 2018. godine. Prije toga uništili su brojne dokaze i podmetnuli montirane, među kojima su i snimci iz ulice Velibora Janjetovića Janje u noći 18.03.2018.

Srećom, nisu uspjeli da unište snimke sa kafea "City" (Trg Krajine) na kojima se jasno vidi kako Davida presreću, a potom odvode sa Trga.  



5.
Zataškavanje ubistva zvanično je krenulo 26.03. 2018. kada je Ilić, zajedno sa patologom Željkom Karanom, održao pres konferenciju na kojoj je kriminalizovao žrtvu teškog ubistva, lažno optužujući Davida za pljačku kuće Đorđa Rađena. 



6.
To je bilo prvi put u istoriji MUP da se patolog pojavi na pres konferenciji policije. Karan je direktan saučesnik u zataškavanju ubistva, jer je u svom nazoviobdukcionom nalazu iznio niz poluistina, neistina, čija je svrha bila skretanje pažnje sa Naručilaca ubistva i Ubica, kao i samog načina likvidacije.

7.
Nešto poslije toga Lukač je lažno optužio Davida da je narkoman koji koristi LSD.

8.
Kasnije se dokazalo/ispostavilo da David nije opljačkao Rađenovu kuću, niti je te noći bio u ulici Velibora Janjetovića Janje, ali dio vrha MUP RS, u saradnji sa tužiocima Miodragom Bajićem, Želimirom Lepirom i Daliborom Vrećom, nije dozvolio da se ubistvo istraži, a ubice i Naručioci privedu pravdi.



9.
Dokazano je da je snimak navodnog dolaska Davida u tu ulicu montiran, a Tužilaštvo je poslalo u norveški institut računar iz “MK servisa”, čije su nadzorne kamere navodno snimile Davida, što je neistina. Nikada nisu saopšteni nalazi tog vještačenja.



10.
Istovremeno nisu poslali na vještačenje računare sa Apartmana “Vesto”, čiji je vlasnik Vujadin Savanović, policijski doušnik, saradnik i kriminalac. A morali su i to učiniti, jer postoje informacije o lažiranju podataka i na tim računarima.



11.
Lukačevi navodi o “jeftinom LSD-iju” pokazali su se, takođe, netačnim, jer su toksikološki nalazi iz Beograda i Beča demantovali da je te noći David koristio narkotike.



12.
Važno je naglasiti da je Lukač, šef Hunte, već 29.03.2018. godine od Lepira tražio da ubistvo Davida proglasi zadesom, ali je to Lepir odbio, plašeći se za sebe; To dokazuje da je Lepir znao da je David ubijen. Lepir je javno potvrdio da je Lukač to tražio od njega.



13.
Nakon toga Lepiru je serviran lažni svjedok Slađana Marić, a nju je “otkrio” Vladan Šikuljak, koji je poslije tog “otkrića” napredovao u službi.

14.
Građani su protestovali sve do 30.12.2018. godine, ali su protesti razbijeni brutalnom silom koju je naredio Lukač.



15.
Od tada su se građani okupljali pred Hramom Hrista Spasitelja u centru Banjaluke, gdje su palili svijeće za ubijenog Davida, ali im je i to zabranjeno po dogovoru episkopa banjalučkog Jefrema i Lukača; Zabrana je počela teći 08.06.o.g., kada je Hunta spriječila građane da upale svijeće čak i u prostoriji predviđenoj za to.



16.
Bajić, zamjenik Republičkog javnog tužioca i šef Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala lažirao je istragu oko ušešča Ilića u ubistvu Davida; Bajić je, ne sprovodeći nikakve istražne radnje, čak falsifikujući dokaze i pozivajući se na lažne svjedoke, donio Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS, 23.11.2018.



17.
Ta Naredba prepuna falsifikata, protivrječnosti, konstrukcija… ujedno je i optužnica protiv Bajića i njegovog piona Gorana Glamočanina, ali ih obojicu štiti Milan Tegeltija, predsjednik VSTS; Tegeltija je glavni akter afere “Potkivanje”, ali ne želi ni po koju cijenu da odstupi, jer mu to ne dovoljavaju vodeći političari, pripadnici pravosudne mafije, ali i avansi koje je impementirao za brojne predmete.

18.
David Dragičević je u noći nestanka optužio Filipa Ćuluma da će biti kriv ako mu se nešto desi.



19.
Ćulum je tada radio kao konobar u kafeu “Smagler” i bio je kobne noći na Trgu Krajine, prije nego je David otet i odveden na nepoznatu lokaciju gdje je likvidiran. U njegovoj likvidaciji učestvovali su pojedini pripadnici MUP RS.

20.
Ćulum je negirao sve navode oko povezanosti sa ubistvom Dabida, ali je interesantno da je telefonski aparat promijenio već 01.04.208. godine. Prema mojim saznanjima, novi telefonski aparat kupio mu je Ilić.

Ćulumov brat radio je u to vrijeme u Ilićevoj firmi, a i dan danas Ilić se intenzivno druži i sastaje sa njima.



21.
Ilić, koji ne dolazi na posao, plaćen je, jer mu niko ništa ne smije, budući da je značajan šaraf u zločinačkoj organizaciji koja vlada sa RS; Ilić posjeduje brojne kompromitujuće materijale o visokim zvaničnicima RS, članovima njihovih najužih porodica i zaprijetio je da neće prezati da ih objavi ukoliko neko pokuša da ga procesuira.

22.
Ilić, zločinac, iz budžeta RS prima platu za zločine koje je počinio. Ta činjenica ujedno je i najkvalitenija slika Režima koji je RS pretvorio u najmračniji dio Evrope, intenzivno radi na nacifikaciji Banjaluke, koja je Geto kojim haraju narkodileri, podvodači, nasilnici, a slobodnomisleći građani izloženi su svakodnevnoj torturi i nasilju. (nastaviće se)

Savanović sugerisao Rađenu da mu je David opljačkao kuću

Kriminalac, došušnik, cinker i sitni narko diler Vujadin Savanović sugerisao je Đorđu Rađenu da mu je David opljačkao kuću. 

Uočljivo je to iz viber prepiske Savanovića i Rađena na koju tužioci-kriminalci uopšte nisu obratili nikakvu pažnju. 

Dodatak: Viber prepiska Savanović-Rađen






Prepiska Savanović-Rađen

Savanovića treba nova istraga, koja će početi kad tad, vrlo ozbiljno "pretresti" i oko njega sve detaljno provjeriti.

Sada poruka Đorđa Rađena Bojanu Karanoviću iz koje se vidi da je nakon Savanovićevih "otkrića", Rađen "otkrivao" Karanoviću da je David Dragičević "narkoman" i "klošar".

Prepiska Rađen-Karanović