субота, 22. јун 2019.

Imena dijela pripadnika Lukačeve Hunte koji su brutalno maltretirali Brunu Batinića, državljanina Švedske; Hunta pokušala manipulisati i obmanuti javnost u vezi sa Batinićevim državljanstvom



piše: Slobodan Vasković

Bruno Batinić je u Švedskoj i, izvjesno je da taj šezdesetšestogodišnji čovjek, neće do kraja života zaboraviti brutalni napad batinaša Dragana Lukača.


Onima koji su 20.06.o.g. napali Batinića, svezali ga lisicama, tukli u policijskom automobilu i stanici, komandovao je Mišo Volf.

Mišo Volf
Dejan Nović je bio najbrutalniji; On je, nezakonito, pokušao da legitimiše Batinića, a kada ga je ovaj pitao za razlog, nije dobio nikakav odgovor, iako ga je, po zakonu, morao dati. 

Dejan Nović (desno)
Umjesto odgovora zbog čega traži legitimicaiju, Nović je nasrnuo na Batinića i bacio ga na tlo, a zatim su mu se u “savladavanju” šezdesetšestogodišnjaka pridružili i ostali; Ukupno njih šest.

Đukić D.
Među njima su i Đukić D., kao i Vojnović D.

Vojnović D. (lijevo)
Važno je istaći da je u tim trenucima u porti hrama bio i Vladan Šikuljak komandir PS Centar.

Vidi se na fotografiji (u trenerci). Posmatrao je događaj, ali nije uopšte reagovao, iako su policajci, nezakonito maltretirali Batinića.

Šikuljak (obilježen crvenom elipsom)
Šikuljak je odranije poznat kao policajac koji je pronašao lažnog svjedoka Slađanu Marić, što je iznijela niz neistina o Ubistvu Davida Dragičevića.

Šikuljak je u vrijeme ubistva Davida, (koji je otet 18.03., mučen i ubijen,  a njegovo tijelo nađeno 24.03.), bio komandir zloglasne Jedinice za intervencije.



Međutim, u isto vrijeme kada je nađeno Davidovo tijelo, Šikuljak je prekomandovan u PS Lazarevo (nekadašnji Budžak), da bi potom bio unaprijeđen u komandira PS Centar.

Njegovo prisustvo u porti hrama nije uopšte slučajno i nije uopšte isključeno da je Hunta to veče planirala fizički napad na nekog od građana koji ne odustaju od dolaska u centar Grada, uprkos višemjesečnom maltretiranju i progonu, kako bi prekinula ta druženja.

Važno je naglasiti da je Hunta svojim saopštenjem, 21.06.o.g., pokušala da obmane javnost navodeći da je Bruno Batinić iz Mrkonjić Grada, iako je riječ o čovjeku koji ima državljanstvo Švedske i veoma dugo živi u toj zemlji.



Pokušaj obmane i prevare javnosti nije ništa neuobičajeno kada je u pitanju Hunta Dragana Lukača - Opštepoznato je da su pokušali zataškati ubistvo Davida Dragičevića, proglašavajući ga zadesom, kako bi zaštitili ubice, među kojima su i pojedini pripadnici policije.

Takođe, vrh Hunte ni dalje ne dozvoljava da taj slučaj bude riješen, iako se znaju i naručioci ubistva Davida Dragičevića, kao i izvršioci egzekucije.