недеља, 2. јун 2019.

Garić, Milić, Petković i Radovanović uhapšeni zbog pokušaja likvidacije Slobodana Vasiljevića; Vasiljeviću već dvije godine prijete "lomljenjem lobanje"!




piše: Slobodan Vasković

Stefan Garić, Miljan Milić, vozač u AD “Boksit” Milići, Nebojša Petković, takođe uposlen u AD “Boksit” i Stefan Radovanović uhapšeni su za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz Šekovića.

Iz PU Zvornik, koja je pohapsila navedene, saopšteno je da je u toku kriminalistička obrada uhapšenih.

Vasiljevića su pokušali ubiti tokom protekle noći u Šekovićima, ispred Parohijskog doma. 

Svi navedeni su skloni kriminalnim radnjama, a prijetili su Vasiljeviću već nekoliko puta.

Te prijetnje Vasiljević je prijavio u PU Zvornik. Prijećeno mu je da će mu biti “polomljena lobanja”, što se, nažalost i ostvarilo.

Te prijetnje su bile prije dvije godine o čemu mora postojati zapisnik u PU Zvornik. Niko od prijavljenih tada nije kažnjen. 

Već sam objavio da su se napadači na Slobodana Vasiljevića dovezli u Šekoviće automobilom Golf 2, tvrdi se.

Vasiljević je izišao iz Parohijskog doma, kada su ga napadači, koji još uvijek nisu identifikovani, zaskočili.

Čekali su ga u neposrednoj blizini Parohijskog doma, gdje se održavalo Lovačko veče.

Nema dileme da je i u Parohijskom domu bio član grupe koja je pokušala da likvidira Vasiljevića, jer je napadnut odmah nakon što je napustio tu zgradu.

Prema dosadašnjim saznanjima bila su četvorica napadača, koji su ga teško pretukli i metalnim šipkama.

Vasiljević je zadobio, prema poslednjim saznanjima, frakturu lobanje, napukla mu je čeona kost, a pojavilo se i unutrašnje krvarenje u glavi.

Vasiljeviću je slomljena i potkoljenica; Ostali vitalni organi su u redu, ali su najveći problem teške povrede glave koje su mu nanesene sa namjerom da ga se usmrti.

I dalje se nalazi na aparatima za disanje.


Saopštenje PU Zvornik



Pripadnici Policijske uprave Zvornik uhapisli su četiri osobe koje se sumnjiče za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz Vlasenice. 

Iz PU Zvornik saopšteno je da su uhapšeni S. G. (26), M. M. (33), S. R. (26) i N. P. (28).

U saopštenju je navedeno da su ove osobe uhapšene zbog „postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu lica S.V“.

„Policijskoj stanici Šekovići je pet minuta iza ponoći prijavljeno da su u Šekovićima nepoznate osobe fizički napale oštećenog, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta. Povrijeđeni je prevezen u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik, odakle je upućen na Univerzitetski klinički centar Tuzla na dalje zbrinjavanje“, navedeno je u saopštenju. 

Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i pronalaska počinilaca, policijski službenici su  u saradnji sa kriminalističkom policijom isti dan uhapsili četiri osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela, dodaje se u saopštenju. 

U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima, a naredne aktivnosti preduzimaju se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.