недеља, 30. јун 2019.

Skupština SDS-a: Šarović favorit u odnosu na MIličevića?!; Prva tačka - izmjene statuta - pokazaće stvarni omjer snaga




piše: S.V.

Na skupštini SDS-a danas će biti izabran novi predsjednik stranke, a delegati biraju između Mirka Šarovića i Milana Miličevića.

Nakon burne predizborne kampanje, SDS će konačno odlučiti ko će ih voditi u narednom periodu: Da napomenem: Govedarica je povukao svoju kandidaturu u korist Šarovića, dok je od trke odustao i Mićo Mićić, koji nije preferirao nijednog od dva preostala kandidata.

Već na prvoj tačko dnevnog reda Skupštine moglo bi se znati ko je od dva kandidata bliži pobjedi: Šarović ili Miličević.

Prva tačka je izmjena statuta stranke i podrazumijeva uvođenje Izvršnog odbora, zamjenika predsjednika stranke, koji bi, istovremeno, obavljao i funkciju predsjednika IO; Takođe, novina je i da predsjednik stranke predlaže pomoćnike, a bira ih Glavni odbor. 

Po novom statutu ostalo bi i mjesto predsjednika Glavnog odbora.

Ukoliko ove izmjene budu usvojene, a kreacija su linije Šarović-Govedarica, onda je Šarović favorit u izboru za predsjednika.

Ukoliko izmjene padnu, sve je otvoreno i krajnje neizvjesno.



Prema procjenama iz same stranke, Šarović je favorit u odnosu na Miličevića, a tvrdi se da je omjer snaga, minimalno, 60:40 u Šarovićevu korist. Ima i onih koji tvrde da je odnos snaga u korist Šarovića i veća


Da li je to zaista tako pokazaće današnja skupština od koje zavisi u kom pravcu že se dalje kretati SDS.