петак, 21. јун 2019.

Jurošević, organizator pokušaja likvidacije Vasiljevića, pobjegao u Srbiju; Najmanje 14 osoba učestvovalo u pripremi i pokušaju likvidacije Vasiljevića, čija je egzekucija naručena

Slaviša Jurošević, organizator pokušaja ubistva Vasiljevića
piše: Slobodan Vasković

Slaviša Jurošević, organizator pokušaja likvidacije Slobodana Vasiljevića, pobjegao je u Srbiju, tvrde moji izvori iz policijskih krugova.

Prema njihovim riječima, Jurošević je u Srbiju prešao na prelazu Šepak, u blizini Zvornika, par dana nakon pokušaja ubistva Vasiljevića.

Pitanje je kako je Juroševiću dozvoljeno da napusti BiH i zbog čega već 03.06. nije obaviještena Granična policija da je Jurošević jedan od glavnih osumnjičenih koji je organizovao pokušaj likvidacije?!

Takođe je veliko pitanje zbog čega nadležno Tužilaštvo nije saslušalo pripadnike Policijskih stanica Milići i Šekovići, jer postoje relevantne informacije da Juroševiću pojedini pripadnici policije iz navedenih PS pomažu, da su mu omogućili bijeg; Uz to, Jurošević se krio u kući svog saradnika Milutina Kandića i to u vrijeme kada je potonji uhapšen.

Tada se, prema mojim informacijama, pred Kandićevom kućom nalazio Juroševićev “golf 7”. Dalja saznanja kažu da je Jurošević, u vrijeme hapšenja Kandića, bio skriven u neposrednoj blizini njegove kuće.

Međutim, prisutni policajci iz PS Milići nisu obavijestili pripadnike Jedinice za podršku, koja je uhapsila Kandića, da golf 7, koji se tu nalazi, pripada Juroševiću.

Taj automobil nije ni pretresen, a pripadnici Jedinice za podršku, koji su uhapsili Kandića, nisu znali da “golf” pripada Juroševiću.

Za Juroševićem je, kako tvrde moji izvori, raspisana i međunarodna potjernica, ali on ima dvojno državljanstvo.

Nova saznanja ukazuju da je najmanje 14 osoba učestvovalo u pripremi i pokušaju likvidacije Vasiljevića. Njih sedam nalazi se u jednomjesečnom pritvoru i ukoliko im se pritvor ne produži, jasno je da je riječ o novom zataškavanju naručenog ubistva i namjeri da se Naručilac zaštiti, što je već postao manir vrha pravosudnopolicijskih institucija.

Slobodan Vasiljević, kojeg su pokušali likvidirati, 02.06. o.g., je stabilno.

Slobodan Vasiljević
Da podsjetim, Vasiljevića su napadači metalnom šipkom udarili sa leđa, polomili mu lobanju, napukla mu je čeona kost, a polomljena mu je i potkoljenica.

Ubistvo Vasiljevića je naručeno, u to nema nikakve dileme.

Zna se sve, ali je nerealno da će MUP RS i nadležno Tužilaštvo u ovom slučaju do kraja rasvijetlititi sve aspekte zločina, kao što to nisu učinili sijaset puta do sada u drugim nedjelima.

U pritvoru su ubica i pervertit, koji zlostavlja maloljetnice, Milutin Kandić, Goran Čalmić, Nebojša Ozinović, Stefan Garić, Miljan Milić, vozač u AD “Boksit” Milići, Nebojša Petković, takođe uposlen u AD “Boksit” i Stefan Radovanović.

Jurošević i Kandić su glavni batinaši i ubice, vezani za AD “Boksit” Milići i imaju iza sebe niz premlaćivanja, pokušaja ubistava i drugih nedjela.

U noći kada je napadnut Vasiljević, formirane su najmanje “dvije ekipe”: Jednu su činili Garić, Petković, Milić i Radovanović, a drugu Kandić, Čalmić i Jurošević.

Jurošević je vodio akciju za likvidaciju Vasiljevića, a Ozinović je bio zadužen da iz Parohijskog doma, gdje je sjedio u blizini Vasiljevića, dojavi napadačima/ubicama kada će on krenuti vani sa “Lovačke večeri”, koja je održana u tom objektu.

Napadači su Vasiljevića čekali sat i po, iza Parohijskog doma, a čim se pojavio na izlazu, što im je Ozinović javio, snažno je udaren metalnom šipkom u glavu.

Odmah nakon toga pritrčali su i drugi napadači i udarali su Vasiljevića po cijelom tijelu metalnim šipkama, sa namjerom da ga likvidiraju. 

Kada su pomislili da su uspjeli u svom naumu, pobjegli su sa lica mjesta.

Očito je da napadači nisu smjeli da se direktno suoče sa Vasiljevićem.

Prije dvije godine, Kandić i Jurošević, sa još nekoliko pomagača, presreli su automobilima, u blizini Šekovića, Vasiljevića. I tada su imali namjeru da ga likvidiraju, ali je on uspio da ih natjera u bijeg.


Sve to prijavljeno je Policijskoj upravi Zvornik, ali nikakve kazne za Juroševića i njegove saradnike/ubice i batinaše, nije bilo.