понедељак, 3. јун 2019.

Ministar Šeranić ne želi da se bavi Predatorima koji zlostavljaju djecu; Pismo porodice, čije je dijete ugroženo, Šeraniću


Piše: S.V.

Već sam u nekoliko navrata pisao o tome da u Banjaluci već decenijama djeluje grupa Predatora, čiji je cilj zlostavljanje maloljetne djece  koji oni, nažalost, ostvaruju, što je još jedna od strašnih tragedija antidruštva u kojem živimo.

Pisao sam o ovom užasu u nekoliko navrata, a time su se bavili i drugi mediji; Međutim, sve se na pisnaju i završilo, a “institucije” su malo šta, gotovo ništa, učinile da spriječe da se zlo nad djecom nastavi, a Predatori privedu pravdi.

Štaviše, “institucije”, njihovi čelnici, nerijetko su u lancu koji Predatorima omogućuje da dođu do svog plijena.

Ključne institucije su Centar za socijalni rad i Okružno tužilaštvo, a među Predatorima i onim koji ih štite na sve načine i pomažu im u najužasnijim nedjelima su i osobe koje uživaju ugled u zajednici.

Nakon što sam objavio otvoreno pismo jedne od Porodica koje su ugrožene i čije unuče žele da otmu putem institucija, kako bi dopalo u šake Predatora, Želimiru Lepiru, obrato sam se i ministru zdravlja Alenu Šeraniću. 

Razlog za obraćanje je činjenica da su pojedini uposlenici njegovog resora učestvovali u pokušaju otmice djeteta.

Međutim, od Šeranića, odnosno Ministarstva zdravlja, dobio sam nikakve odgovore - ovještale floskule, koje ukazuju da ni on ni njegov resor neće ništa preduzeti kako bi se djeca zaštitila od Predatora. 

(Imena ne navodim kako bih zaštitio i porodicu i dijete, ali budem li prisiljen daljim napadom institucija na pomenutu porodicu i dijete).

Pitanja za Šeranića

Vlada Republike Srpske 
Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite
ministar Alen Šeranić n/r 

S obzirom na to da postoji osnovana sumnja da je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske bilo umiješano u pokušaj otmice malodobnog djeteta od majke …,  …, a što je prijavljeno nadležnim institucijama, molim Vas da odgovorite na sledeća pitanja:

Poštovani, 
-Imate li saznanje da su u Centru za socijalni rad Banjaluka djeca bez roditelja zlostavljana, davana na usvajanja bez zakonski sprovedenih procedura, poslana bez zakonskih procedura u Kanadu, te da su ista završila u Ustanovi zatvorenog tipa?


-Da li ćete se oduprijeti kriminalno – pedofilskoj grupi koja stoji iza ovih monstruoznih djela?
Molim Vas da mi na ova pitanja odgovorite najkasnije do 29.05.2019. godine. 

-Kada namjeravate odgovoriti na pitanja, koja je Ministarstvu na čijem ste čelu ranije uputila porodica…?

-Da li imate saznanje koje lice iz Ministarstva zdravlja RS je učestvovalo u tim kriminalnim radnjama?

-Hoćete li preduzeti određene mjere u vezi sa ovim slučajem, kako bi se sačuvao ugled Ministarstva?

Slobodan Vasković, novinar-bloger

Odgovor Ministarstva zdravlja 

Број: 11/02-053.1-49/19
Бања Лука, 29.05.2019. 

н/р Слободану Васковићу, новинару-блогеру

Поштовани,    

Чланом 78. члан 5. Закона о социјалној заштити прописано је да се подаци из евиденције о корисницима, њиховим правима и пруженим услугама не смију давати другим лицима или у јавност на начин који би омогућио откривање идентитета корисника. 



Став 4. истог члана прописује да евиденцију о корисницима, њиховим правима и пруженим услугама обезбјеђују и чувају као службену тајну лица којима је доступна због природе њиховог посла.
Породичним законом је прописано да је у поступку усвојења искључена јавност (члан 163. ). 

Службеник за односе с јавношћу 

Pismo Porodice, čije je dijete ugroženo, ministru Šeraniću

KO SU PREDATORI U NAŠEM DRUŠTVU?



Da li je to fina i uglađena gospoda?

Porodica krenula u obračun sa predatorima. Nije ih teško pohvatati. POZNAĆE SE PO ODLUKAMA SVOJIM. 


Nakon što je korumpirano Tužilaštvo donijelo odluku o nesprovođenju istrage u vezi kriminalnog pokušaja otimanja djeteta, sami smo krenuli putem istrage o tome, kome je trebalo naše unuče i šta bi uradili sa njim? 

U Centru za socijalni rad Banjaluka su zlostavljani siročići, djeca su nezakonito data u Kanadu, djeca su usvajana bez zakonske procedure...
Zašto im je trebalo naše unuče saznaćemo ubrzo.

U pohod je odlučno krenuo Alen Šeranić. Naredio je CZSR Banjaluka da se stave svi resursi na raspolaganje kako bi se što prije otelo dijete i prinijelo na žrtvu predatorima. Alen sigurno zna kome i zašto. Reći će to i u Tužilaštvu, čim se rastjeraju korumpirani tužioci i uspostavi vladavina prava. Porodica će uputiti zahtjev Etičkom komitetu i svim relevantnim institucijama, kako bi lišili Alena titule koju on ne bi smio da nosi i kalja ugled grupe čestitih bijelih mantila.

Naime, Alen Šeranić krije traženu dokumentaciju, a bio ju je dužan dostaviti porodici. Alen Šeranić zna da je od porodice najprije zatražen novac, a kad ga oni nisu predali, uslijedio je progon i pokušaj otimanja djeteta. Alen Šeranić, takođe, zna da se postupak vodio sa advokatom koji nije imao ovlaštenja. 

Šeranić sigurno zna i to šta je zločinačka organizacija htjela uraditi sa djetetom, obzirom da otac nije tražio dijete sebi, već je svojim potpisom potpomogao da zločinačka grupa što prije pokuša da dodje do djeteta. Na to pitanje će on odgovoriti zajedno sa Alenom Šeranićem i još nekim drugim iz opasnog lanca kada ode pravosudna mafija i kada se uspostavi pravna država.

Alen Šeranić ne zna da je slučaj prijavljen UN komitetu za prava djeteta. Još mnogo toga Alen Šeranić ne zna, ali zna sjesti u fotelju koje ni po čemu nije dorastao, niti zaslužio, a iz koje će da leti onoga dana kada se uspostavi pravna država.

Igračice su revnosno zavrsile svoj dio kriminalnog posla prema Alenovom nalogu - koje predvodi još uvijek Irena Joldžić. Prekršila je sve zakone koji joj zapravo nisu ni poznati i za koje ona nikada nije ni čula u svojoj sportskoj karijeri.

I mi ćemo, gospodine Šeraniću, takođe iskoristiti sva raspoloživa sredstva, kako u okviru Republike Srpske, BiH, tako i u inostranstvu, kako bismo zaštitili naše unuče od propasti koju su mu namjerile najmračnije pojave koje postoje i koje su se zacarile u našem društvu.

Stvarao sam RS na prvoj borbenoj liniji od prvog do poslednjeg dana, znaću ja i kako ću odbraniti svoje unuče.

Nastavićemo da objavljujemo dokaze i činjenice, te da navodimo lica koja su učestvovala u gnusnom pokušaju otimanja djeteta. (nastaviće se)


Otvoreno pismo Želimiru Lepiru od Porodice kojoj nezakonito namjeravaju oteti Dijete i predati ga u ruke Predatora: Lepiru, Bog ti je ostavio još uši! (19.05.2019.)


Piše: S.V.

U Banjaluci već decenijama djeluje grupa Predatora, čiji je cilj zlostavljanje maloljetne djece  koji oni, nažalost, ostvaruju, što je još jedna od strašnih tragedija antidruštva u kojem živimo.

Pisao sma o ovom užasu u nekoliko navrata, a time su se bavili i drugi mediji; Međutim, sve se na pisnaju i završilo, a “institucije” su malo šta, gotovo ništa, učinile da spriječe da se zlo nad djecom nastavi, a Predatori privedu pravdi.

Štaviše, “institucije”, njihovi čelnici, nerijetko su u lancu koji Predatorima omogućuje da dođu do svog plijena.

Ključne institucije su Centar za socijalni rad i Okružno tužilaštvo, a među Predatorima i onim koji ih štite na sve načine i pomažu im u najužasnijim nedjelima su i osobe koje uživaju ugled u zajednici.

Danas objavljujem otvoreno pismo jedne od Porodica koje su ugrožene i čije unuče žele da otmu putem institucija, kako bi dopalo u šake Predatora. Riječ je o dobrostojećoj porodici, koja se potpuno posvetila svom djetetu/unučetu, nakon što su otkrili Predatora, koji je dijete pokušao napastvovati. Sve to prijavljeno je “institucijama”, ali one su stale na stranu Predatora, a ne porodice i djeteta.

Dijete se, bukvalno, pokušava oteti od Porodice.

Imena ne navodim kako bih zaštitio i porodicu i dijete, ali budem li prisiljen daljim napadom institucija na pomenutu porodicu i dijete, objaviću upite koje sam slao i šaljem brojnim “institucijama” da preduzmu mjere i zaštite Dijete, a koje to nisu učinile.

Isti taj Lepir, u ovom slučaju, sasvim svjesno dozvoljava i potiče nezakonite postupke, kako bi Dijete bilo oteto iz okrilja porodice i dovedeno u poziciju mete Predatora. 

Pismo Porodice Lepiru: Lepiru, Bog ti je ostavio još uši! 



Dana 29.03.2018. uputili smo apel


Lepir je zataškavao monstruozne stvari, kao što je surovo zlostavljanje siročića, protivzakonito davanje djece na usvajanje, davanje siročića Blagojevića bez zakonske procedure u Kanadu, koji su završili u Ustanovi zatvorenog tipa, te pokušaja otimanja djeteta od majke. Monstruozna grupa je sve to činila za svoje mračne i bolesne ciljeve. 

Bez obzira na naš apel, Lepir je trenirao svoje mišiće na malim i nejakim, kao što to čini najveći ljudski otpad. Lepir nije vjerovao da će mu se desiti narod, koji mu je došao pred Tužilastvo da obznani njegovu monstruoznost, da kugla zemaljska sazna ko je Želimir Lepir i pokaže njegovu mračnu stranu. 

Sjenka njegovog tijela vuče se kroz nešto, što se zove život. Sa obje njegove strane vodi ga svaki dan policija. 



Bog je zaštitio sirošiće koji su upućivali svoje krike u jecaju ; Monstrum Lepir je privlačio vrata da to bude sakriveno od svijeta i potpomogao zločincima da putem Zločinačkih medija pokušaju opravdati svoj zločin.

Ustanova Centar za socijalni rad Banjaluka, koju su zločinci pretvorili u zločinačku Ustanovu zatvorenog tipa, nastavlja  svoj monstruozni posao, pod velom tajne i lažnom parolom “najboljeg interesa djeteta”, bez obzira što je Lepir ostao bez svojih mišića, usahnuo i što su mu ostale samo uši. 

Uklonili su kontraverznu Veru Sladojević, koja im je nanijela vise štete nego koristi i na njene utabane staze doveli svoju novu nadu, neuku Irenu Joldžić. 

Čim je zauzela tron, Irena Joldžić je na svom fejsbuk profilu svima pokazala kojim dijelom tijela će da razmišlja, tako računajući da će tim adutom zamazati narodu oči. 



Znaju to i monstrumi koji su je postavili, računajući na odsustvo iskustva i kompetentnosti za funkciju na koju je postavljena. Ne sluti Irena ni najmanje, da će nastaviti putem Vere Sladojević i proklizati u vlastiti ponor kad stane pred lice pravde i medjunarodne institucije. Međutim, tako završavaju svi oni koji se « uhvate u kolo » za zločincima. Pravda kada dolazi, dolazi kao bujica i nosi svo zlo pred sobom. 

Naše unuče je naš ŽIVOT, Lepireeeee ! 

IDEMO DO KRAJA, Lepire! 

P.S.: Igore Radojčiću, da li su u funkciji Vaše uši?