четвртак, 1. новембар 2018.

Nove prijetnje zvorničko-fočanskog Klana, bijesnog jer im je od planirane otimačine 200 miliona KM ostao samo crveni mulj

piše: Slobodan Vasković



1.
Goran Abazović Noj, načelnik PU Zvornik, morao bi hitno privesti i saslušati Zorana Stevanovića Gladnog, koji, nezvanično, prijeti da bi mogao raznijeti branu crvenog mulja iznad fabrike Alumina i poplaviti cijeli Zvornik toksičnim crvenim muljem. 

2.
Ovakve prijetnje moraju se najdetaljnije ispitati, jer ni jedna prijetnja nije i ne može biti šala; Ne bi to trebala biti ni za Noja, koji je sluga Gladnog, gradonačelnika Zvornika. Koji je u očaju. 

I kojem je Crveni mulj jedino u glavi! Već odavno.

3.
Razlog očaju Monstruma Gladnog je presuda Vrhovnog suda RS, koji je  doslovno potvrdio sve ono o čemu godinama pišem, a to je da “Ukio banka”, a time i kriminalna firma “Pavgord”, iza koje stoje Gordan Pavlović Nesiti i Gladni, u rukama imaju samo maglu, a nikakva stvarna potraživanja od FG “Birač” i “Alumine”.

4.
Kriminalni dvojac je, kupovinom fiktivnih dugova, potvrdio je Vrhovni sud RS, kupio mačku u džaku i to poveliku, a sve što rade da bi došli do novca je kriminalna prevara, golim okom vidljiva. 

5.
Nema duga “Alumine” od 200 miliona KM, a nema ni zaloga. Na ove stvari je Vrhovni sud RS stavio tačku.

6.
Odlično to zna Gladni, kao i njegove sudije poslušnici, upravo oni gangsteri koji su prošle godine blokirali Aluminu na 155 miliona KM; Riječ je o Jeleni Krpi Todorović i Slavici Bankomat Tadić.

7. 
Znaju to i drugi krakovi klana, advokati Sonja i Nenad Rubež, kao i drugi advokati beskičmenjaci.

8. 
Svi oni sada žive u strahu, najprije zbog ponavljanja sudbine Rubeža&Rubeža, protiv kojih Tužilaštvo BiH vodi krivični postupak zbog oštećenja zvorničkih firmi za 188 miliona KM.

9. 
Uprkos navedenom, Gladni i Pavlović vrše pritisak na pojedince iz Okružnog sud u Bijeljini kako bi odbili žalbu “Alumine” na pomenuta rješenja o izvršenju sudije Jelene Krpe Todorović. 

10.
O kakvim monstrumima je riječ govori i činjenica da ukoliko bi, i pored pomenute presude Vrhovnog suda, Okružni sud u Bijeljini odbio žalbu “Alumine”, odmah je, i to neosnovano, otjerao u stečaj. 

11.
Bio bi to zločin bez presedana, ako bi se Okružni sud odlučio da derogira Vrhovni sud. Međutim, u kakvoj je situaciji pravosuđe u BiH i s obzirom na činjenicu da je na čelu VSTS Milan Tegeltija, Kum Pravosudne mafije (uz Miodraga Bajića), svašta je za očekivati.

12.
Uostalom, upravo je Bajić, po dogovoru sa Tegeltijom, godinama u ladicama držao predmete protiv Rubeža i ostalih kriminalaca, koji su sa Klanom Vladimira Romanova, opljačkali preko milijardu KM oz FG “Birač”.

13.
Bajić i Tegeltija i dajje brojne slučajeve vezane za pljačku FG “Birač” drže u ladicama, a istraga protiv Rubeža je, nakon žestokog otpora, prepuštena Tužilaštvu BiH.

14. 
Tegeltija je zaštitio sudije kriminalce - Tadićevu i Todorovićevu, očekujući svoj dio tala iz posla vijeka - otimačine fabrike “Alumina”.

15.
Monstrumi ne razmišljaju o životima 1.500 radnika i njihovih porodica i o imanentnoj propasti privrede istočnog djela RS.