петак, 2. новембар 2018.

Pisamce Bajiću No3 - Postao si Glavni Zaštitnik Naručilaca Ubistva, Ubica Davida Dragičevića i njihovih Saučesnika

piše: Slobodan Vasković



-Bajiću, želim te obavijestiti da si Ti najveći krivac što do sada nije riješeno Ubistvo Davida Dragičevića i što nisu pohapšeni Naručioci Ubistva, Ubice i njihovi Saučesnici, među kojima je i tvoj prijatelj Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal.

-Bajiću, samim tim postao si Glavni Zaštitnik Naručilaca Ubistva, Ubica Davida Dragičevića i njihovih Saučesnika, jer ništa ne preduzimaš da riješiš to pitanje. Dapače.

-Bajiću, Glavni Zaštitnik, uz tebe i Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, je i Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, sa kojim si stvorio Pravosudnu Zločinačku Organizaciju.

-Bajiću, da si pročitao “svjedočenja”, preciznije laži, Ilića (18.05.) i Vreće (25.05.) pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, sa lakoćom bi, čak i ti, uočio niz laži i nesuglasica te dvojice, od kojih je prvi naredio likvidaciju Davida, a drugi čini sve da istragu potpuno odvede u ćorsokak.

-Bajiću, tvoja uloga u cijelom ovom slučaju nije pasivna i samo zaštitnička, ali o tome uskoro opširnije, iako sam već o tome pisao. Ima još materijala za tebe.

-Bajiću, pred Anketnim odborom, Ilić kaže da je 26.03., na dan kada je održao zločinački pres i Javno lažima pokušao kriminalizovati žrtvu ubistva (što je ubistvo samo po sebi), imao komunikaciju sa Vrećom tek posle 27/28.03., dok Vrećo tvrdi da je 26.03. on već bio tužilac i da je Iliću izdavao naloge.

-Bajiću, Ilić laže, a laže i Vrećo.

-Bajiću, Ilić se sa Vrećom 26.03. konsultovao najmanje osam puta, iako Vrećo tada nije bio tužilac u tom predmetu; To što on tvrdi da ga je Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac imenovao, može da objesi Tegeltiji o rep, jer ne imenuje Lepir već CMS.

-Bajiću, vidi dodatak oko CMS-a, ako ne znaš šta je to i kako radi, odnosno kako se određuju tužioci za svaki predmet.

-Bajiću, obavještavam te da je Ilić tog 26.03. u komunikaciji sa Vrećom koristio kodno ime “Mesna Industrija” - “D+V” Agros, dok je Vrećo koristio kodno ime Vrećo, ali se, prilikom javljanja predstavljao kao “Milica Vukmir”.

-Bajiću, kad smo već kod “Milice Vukmir”, odvratnog bota, odgovori javnosti zašto Vrećo nije dao nalog da se istraži ko je taj bot? 

Zato što je to bio on najčešće, a ponekad i Ilić. Interesantno, zar ne.

Imam i dokaze za to, a prezentovaću ih kada budu sudili Tebi, Vreći, Iliću, Tegeltiji, Lepiru, Lukaču, Ćulumu, Karanu…

-Bajiću, misli šta hoćeš, ali doći će taj dan!

-Bajiću, dok ne dođe taj dan pročitaj bar izvode iz svjedočenja Ilića i Vreće pred Anketnim odborom, koje emitujem u sklopu ovog teksta, i koji će ti pokazati koliko oni lažu i u kolikoj mjeri si ti Glavni Zaštitnik Naručilaca Ubistva, Ubica i njihovih Saučesnika. Zajedno sa Milanom Tegeltijom.

-Bajiću, da ti podvučem - “Milica Vukmir” je sa “Mesnom Industrijom” tog 26.03. razgovarala osam puta - U 10 časova i 07 minuta prvi razgovor, nedugo potom SMS. 

-Bajiću, to je bilo prije zločinačkog presa, a Ilić tvrdi da je Vreću čuo/vidio tek 27 ili 28?! Laže. Laže “na čekrke”. Kao i ti Bajiću.

-Bajiću, komunikacija među njima, “Mesnom Industrijom” i “Milicom Vukmir”, je trajala cijelog dana 26.03. I nakon presa. 

-Bajiću, zašto nisu komunicirali službeno, ako je sve bilo u redu? Znaš ti to odlično Bajiću!!!

-Bajiću, i Harmonikaš iz Pakla je taj dan, 26.03., komunicirao sa “Milicom Vukmir”. Nije li ti to čudno, s obzirom da se tvrdi da inspektor Siniša Kojdić, kodno ime “Harmonikaš iz Pakla”, tog 26.03. nije radio.

-Bajiću, to je izjavio inspektor Mirko Živković, iako je Kojdić cijeli taj 26.03. proveo u PU Banjaluka, čak uzeo i one CD-ove sa narezanim snimcima kamera “Apartmana Vesto” i “MK”, koje su mu dali Đorđe Rađen (Ilićev snabdjevač snimcima) i Bojan Karanović, takozvani inspektor sklon narkoticima.

-Bajiću, detalje imaš u tekstu “MUP, Laži, CD-ovi i Bajić”.

-Bajiću, vidi ovo sad - tog 26.03., prije, ali i nakon presa, brojni Zločinci, Saučesnici u zločinu i oni koji Zločin prikrivaju bili su na jednom mjestu - PU Banjaluka, a na vezi im stalno “Milica Vukmir”.

-Bajiću, osim što si Glavni Kontrolor Kriminala i Kriminalaca, sada si postao i Glavni Zaštitnik Naručilaca Ubistva, Ubica i njihovih Saučesnika, jer ništa ne preduzimaš da riješiš to pitanje. Zajedno sa Milanom Tegeltijom.

-Bajiću, ti samo gomilaš “funkcije”!!!

-Bajiću, uskoro ću izaći sa “Kriminalističkom Verzijom” konačnog dogovora o zataškavanju Ubistva, kao i imenima koja su u tome učestvovala.

-Bajiću, upotrijebio sam termin “Kriminalistička Verzija”, jer oni koje ti štitiš upravo taj termin obožavaju. Pa kad volite izvolite - za koji dan!

-Bajiću, poduka o CMS-u je sledeća tačka.

Poduka Bajiću o načinu rada CMS-a i njegovoj ulozi u izbjegavanju pravila
Svi predmeti dodjeljuju se preko CMS-a (tako je propisano Pravilnikom), odnosno kompjuterskog programa koji metodom slučajnog odabira zadužuje za njih tužioce; Želimir Lepir je to, u slučaju Ubistva Davida Dragičevića, izbjegao. 

Ukoliko je neki tužilac, kojeg zaduži CMS, onemogućen da preuzme taj predmet, onda se vrši presigniranje (u skladu sa šiframa propisanim Pravilnikom) i on se dodjeljuje drugom tužiocu.

Lepir je sve to izbjegao, izignorisao i svojevoljno dodijelio Vreći predmet, što je lično u nekoliko navrata potvrdio.

Učinio je to direktno, pod pritiskom Mladena Mitrovića, Glavnog opkružnpg tužioca Prijedor, čija je uloga u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića veoma velika..

Mitroviću je to naložio Bajić, u skladu Lukačevim i Ilićevim nalozima.

Na taj način formirana je Zločinačka Grupa za Nerješavanje slučaja Teškog Ubistva Davida Dragičevića i zaštitu Naručilaca Ubistva, Ubica i Saučesnika koja, čemu svjedočimo, radi svoj kriminalni posao perfektno. 

Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, nije prstom mrdnuo da spriječi ovakav kriminalni akt.

Izvodi iz svjedočenja Ilića i Vreće pred Anketnim odborom NSRS (18.05. i 25.05.2018.)