понедељак, 19. новембар 2018.

Ubistvo Davida Dragičevića: Izjave vlasnika "MK" servisa - nepoznati inspektori koji "nešto koračaju, mjere"; Potpis za 20 minuta vremenskog odstupanja, ali ne i za izuzimanje snimaka

piše: Slobodan Vasković



U proteklom periodu objavio sam izjave nekoliko inspektora iz Uprave za organizovani kriminal, iz kojih se kristalno jasno uočava da Darko ilić, načelnik te uprave, nikako 26.03. nije imao snimke sa objekata "Apartmani Vesto" i "MK", izuzete na zakonit način.

Te snimke je Iliću, parcijalno, dostavljao Đorđe Rađen, vlasnik kuće u ulici Velibora Janjetovića Janje: Ilić je na kriminalnoj pres konferenciji MUP RS, 26.03., lažno optužio Ubijenog Davida Dragičevića da je opljačkao tu kuću.

Zašto je to Ilić učinio? Zato što je duboko involviran u zločin teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Sama činjenica da mu snimke dostavlja lice koje nema nikakva ovlaštenja - Đorđe Rađen, da snimke nadzornih kamera izuzima lice koje nema nikakva ovlaštenja - Alen Kukić (proveo dva mjeseca u pritvoru zbog sumnji da je izbrisao dijelove snimaka sa "MK" objekta), Ilića čine Osumnjičenim No1; To dodatno potvrđuje njegovo bestijalno vrijeđanje žrtve Teškog Ubistva na presu 26.03., gdje je javno slagao da je na osnovu "snimaka video nadzora i baznih stanica", utvrdio da je Ubijeni David opljačkao kuću Rađenovih.

"Što se tiče provalne krađe u toj kući rekao sam vam dokaze koje sam vam iznio, koji nesporno ukazuju da je lice prije nego što je smrtno stradalo izvršilo tu provalnu krađu. To je činjenica”, rekao je na tom presu Ilić, kriminalizujući svjesno žrtvu Ubistva. 

Činjenica je da je Ilić sve slagao, za šta postoje neoborivi dokazi, koje više niko ni ne spori.

Ilić je i dalje načelnik uprave i, samim tim, nije realno očekivati da dođe do pronalaska Naručilaca Ubistva, Ubica Davida Dragičevića i njihovih Saučesnika. U njihovom prikrivanju, osim Ilića, učestvuju još dio Vrha MUP RS i vrh Republičkog javnog tužilaštva, kao i OJT Banjaluka.

Danas objavljujem Zapisnike o svjedočenjima suvlasnika objekta "MK" - Željka Krečara i Milana Dakića, koji, Dakić posebno, manje više potvrđuju navode inspektora koje sam već objavio, a koji svjedoče da policija ne radi svoj posao, nego to za njih čine neovlaštena lica.

U ovom slučaju, to je, izvan svake razumne sumnje, učinjeno kako bi se što efikasnije pokušalo zataškati Ubistvo Davida Dragičevića.

Izjava Krečara veoma je interesantna i treba je vrlo pažljivo čitati, jer svjedoči o nekim događajima o kojima do sada nije bilo riječi.

Krečar navodi da su u "MK" objektu, 20.03. ili 21.03. (ne može da se sjeti) bila tri inspektora, ali ne navodi ime nijednog od njih.

Period o kojem on govori je vrijeme kada se tragalo za Davidom.

On navodi da je 19.03. Davoru Dragičeviću rekao da na kamerama "MK" nema ništa zabilježeno, ali da je, nakon njegovog odlaska, on našao snimke. Potom navodi da je isti dan, 19.03., u "MK" dolazio i Đorđe Rađen, sa kojim je razgovarao o snimcima koje je našao.

Sve to dešavalo se 19.03., (ponedjeljak), dan nakon otmice Davida Dragičevića.

"Nakon toga, ne mogu da se sjetim, utorak (20.03.,op.aut.) ili srijeda (21.03. op.aut.), do našeg servisa došao je Hjundai crne boje, koji vozi policija, sa mislim trojicom inspektora, koji su izašli iz vozila, nešto koračali i mjerili, dvojica su ubrzo sjeli u vozilo i otišli, a jedan mlađi momak je ostao sa mnom u kancelariji da gleda slike, bilježi vremena i podatke i sjećam se da sam mu potpisao neki papir da sam saglasan da vrijeme na kamerama odstupa nekih 20 minuta od stvarnog vremena. On se u našem servisu zadržao nekih 30 minuta, ja sam ga i samog ostavljao za računarom, jer sam imao posla i mušterija, tako da ne znam da li je on tada sebi prebacivao snimke dok ja nisam bio prisutan", izjavio je Krečar ne navodeći ime nijednog od trojice inspektora koji su 20.03 ili 21.03. bili u "MK" objektu.

Interesantno je da pomenuti inspektor nije zatražio potpis za bilo kakvo izuzimanje snimaka, što znači da ih nije izuzeo,  ali jeste za "20 minuta odstupanja"!

Dio snimaka je već tada imao Ilić, jer je dokazano da mu ih je dostavljao Rađen.

Ko je poslao inspektore? Pa teško da je to učinio bilo ko drugi osim Ilića, a šta su "mjerili" možemo samo pretpostaviti - sasvim realno da su se tada uveliko već pripremali za namještanje optužbi za lažnu pljačku, lažni pad u vodu, koji su trebali da prikriju stvarno Teško Ubistvo Davida Dragičevića.

Naglašavam još jednom - datumi su veoma biti - riječ je, prema onome što je Krečar izjavio, o 20.03. ili 21.03.! Tada se David još uvijek vodio kao nestao! 

Izjava Željka Krečara, suvlasnika "MK"

Izjava Milana Dakića, suvlasnika "MK"