субота, 10. новембар 2018.

Cviljenje lažnih "Pro Bono" Klenova; Podsjećanje na Vrećino "Falsifikovanje Optuženog" i Lepirovog "Adrovića"
piše: Slobodan Vasković

Čitam, gledam, slušam izjave pojedinih članova razjurenog tzv. Advokatskog tima. Neke od tih opskurnih likova sam već apsolvirao. Nema potrebe za daljim tretmanom. Ali, ako nastave sa lažima slijedi "termička obrada".

U njihovim izjavama ključna smetnja su Davor Dragičević i Slobodan Vasković: Davor što je na Davidovom Trgu, zbog Ubistva svog sina Davida Dragičevića, svako veče; Što se svako veče okuplja mirno grupa građana pod imenom "Pravda za Davida" i traži Istinu o Naručiocima Ubistva, Ubicama i njihovim saučesnicima. Okuplja se već osmi mjesec bez ikakvih incidenata; Potpisnik ovih redova je smetnja što već osmi mjesec piše svaki dan o Naručenom Ubistvu Davida Dragičevića. 

Prosto je za nepovjerovati koliko "ključne smetnje" pojedinih članova razjurenog Advokatskog tima liče na one koje Režim, takođe, smatra "ključnim smetnjama": Opet Davor i opet potpisnik ovih redova.

Toliko su te "ključne smetnje" Režima i pojedinih članova razjurenog tzv. Advokatsog tima iste, da mi je lako da zaključim da su upravo oni Režimski Advokati, a ne advokati Davora Dragičevića. 

Još par stvari: Interesantno je da tim lažnim "pro bono" nijednom nije zasmetalo najstrašnije vrijeđanje Ubijenog Davida, njegovog oca Davora, majke Suzane, koje je dolazilo sa nekih drugih medijskih talasa; Nije im zasmetalo ni što se sistematski progone članovi građani koji se usuđuju izaći na Trg, nije im zasmetalo što ti građani ostaju bez posla... nisu im zasmetale druge brojne laži i neistine o članovima grupe "Pravda za Davida"; Nije im zasmetalo ni što je Davoru i drugima javno prijećeno ubistvom....

Nijednom to nisu pomenuli! Nijednom nisu uputili bilo kakav dopis, nijednom nisu izrazili protest, neslaganje, ogorčenost... sa takvim djelovanjem Režima. Začuđujuće, najblaže rečeno.

Najinteresantnije od svega je što im nije zasmetalo ni to što postupajući tužilac Dalibor Vrećo ima u CV-iju "Falsifikovanje Optuženog", dok Želimir Lepir, u svom "bogatom iskustvu", ima "Mehu Adrovića". Da ne pominjem onaj Kramp Dragana Lukača, kao ni, zasad, "advokata" koji je u tom slučaju prodao svog klijenta - kojem je Lukač prijetio da će mu zabiti Kramp u glavu. 

Bilo je za očekivati da tako "učeni advokati" zatraže od Visokog Sudskog i Tužilačkog Savjet da udalje Lepira i Vreću dok se ne razjasne sve činjenice oko slučaja "Naerac" i "Adrović", ali nisu to učinili.

Bilo je, ruku na srce, za očekivati da ih udalji VSTS i bez njihovog zahtjeva, ali to očekivanje je tek u sferi teorije, jer je na čelu VSTS Milan Tegeltija, jedan od Stvaralaca Pravosudne mafije.

Ne smetaju Vrećo, koji falsifikuje Optužene, ni Lepir, koji "odere" Adrovića, za oslobađajuću presudu, ali im smeta Otac Ubijenog Djeteta i bloger. Fascinantno!!!

Da se razumijemo, Meni Neće Niko Određivati šta ću i kako pisati, pa ni najureni lažni "Pro Bono" Klenovi, koji bolno hvataju vazduh gdje stignu, jer su raskrinkani. A isti ti pokušali su, preko mojih prijatelja, izvršiti pritisak na mene da ih ne kritikujem. Nisu uspjeli, o tome sam već pisao. Uzgred, nikog, ali baš nikog, ne prisiljavam niti na bilo koji način pozivam da čitaju ono što pišem. Čemu uzbuđivanje?!

Ne vjerujem ni da će se Davor maći sa Davidovog Trga, dok se ne obznani puna Istina o Naručiocima Ubistva, Ubicama Davida Dragičevića i njihovim saučesnicima.

Neka otkriju Naručioce Ubistva, Ubice Davida Dragičevića i njihove Saučesnike i riješena stvar. Jednostavno rješenje za sve "ključne probleme", sem u situaciji ako PravosudnoPolicijska Zločinačka Organizacija, pojačana lažnim "Pro Bono" Klenovima, ne namjerava poturiti "Žrtvene Jarčeve". 

Nekako sam ubijeđen da su Davor i potpisnik ovih redova upravo zbog te namjere "ključni problem" i za Režim i za lažne "Pro Bono" Klenove, što okolo ne prestaju da cvile.

U nastavku podsjećanje na dva, ranije, objavljena teksta o Vrećinom "Falsifikovanju Optuženog" i Lepirovom "Adroviću", kao i posledicama koje su ti slučajevi proizveli; "Adrović" posebno!

Zločinac Vrećo u "slučaju Naerac" u Sud u Gradišci doveo NN lice koje je glumilo optuženog Naerca; Vrećin cilj je bio osloboditi Naerca iz zatvora u Francuskoj, što se, nakon farse od suđenja, i desilo (27.09.2018.)


piše: Slobodan Vasković1.
Zločinac Dalibor Vrećo obezbijedio je NN osobu da u sudu u Gradišci, 28.04.2017., godine glumi Dragana Naerca.

Farsa je bila potpuna, jer je Naerac u trenutku suđenja bio u ekstradicionom pritvoru u gradu Versaju u Francuskoj.

2.
Vrećo je obezbijedio nemoguće - Da Naerac bude istovremeno na dva mjesta: I u ekstradicionom pritvoru u Versaju i u Sudu u Gradišci. Cilj je bio osloboditi Naerca iz francuskog zatvora i omogućiti mu slobodu.

3.
NN osoba je u pristupila Sudu i u ime Naerca priznala krivicu, nakon čega je Sud presudio da se Naerac kažnjava sa šest mjeseci zatvora; Praktično, presuđena mu je sloboda, jer je mogao platiti tih šest mjesseci, a da ne ide u zatvor.

Tako se i desilo, a Nerac je nakon lažiranog suđenja u Gradišci pušten iz ekstradicionog pritvora u Francuskoj.

4.
Naerac je masno platio Vreći za ovu uslugu, a tužilac-zločinac mu je obećao da prevara nikada neće isplivati u javnost. Međutim, isplivala je i sada je Vrećo u velikom problemu. I ne samo on, već i kompletno pravosuđe BiH, posebno njegove najznačajnije institucije koje Vreću i dalje drže u svojim redovima.

Da pravosudne institucije uopšte funkcionišu, Vrećo bi već bio razriješen dužnosti po hitnom postupku, a, takođe, i pritvoren, jer postoje svi relevantni dokumenti koji svjedoče kako je taj kriminalac lažirao suđenje i obrukao cijelu državu pred vlastima Francuske.

5.
Međutim, umjesto da je u pritvoru, izbačen iz pravosudnih krugova, zločinac Vrećo je i dalje postupajući tužilac u slučaju teškog Ubistva Davida Dragičevića i nastavlja sa opstrukcijama, sprečavajući otkrivanje Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića, kao i njihovih pomagača.

Vrećin jedini zadatak jeste da se Nalogodavci Ubistva i Ubice Davida Dragičevića nikada ne otkriju. 

U tome mu svesrdno pomaže Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, koji je, takođe, ucijenjen, jer je za oslobađajuću presudu Mehi Adroviću naplatio 50.000 KM i uzeo stan u Beogradu. 
Objavio sam dokumente o Lepirovom kriminalnom djelovanju u nekoliko navrata, a danas ponovo objavljujem sve dokumente o “slučaju Naerac” koji dokazuju da je Dalibor Vrećo kriminalac i zločinac kojeg treba odmah istjerati iz pravosuđa, zatvoriti i presuditi na dugogodišnju zatvorsku kaznu.

“Slučaj Naerac”

Gradiška

6.
Dalibor Vrećo je bio tužilac u ovom predmetu, a Dragan Naerac je optužen da je 06.04.2006. godine “fizički zlostavljao Aleksandra Grubešića”, kojeg je nakon toga i opljačkao. 

7.
Prije nego ga je opljačkao, prijetio je da će ga ubiti, bo ga sabljom i maltretirao na razne druge načine.

8.
Naerac je, potom, pobjegao u Francusku.

9.
Osnovni sud u Gradišci 01.08.2016. godine donosi Naredbu o raspisivanju međunarodne potjernice za Naercem, a Interpol BiH je odmah prosleđuje Francuskoj.

10.
Francuske vlasti obavještavaju organe BiH 10.02.2017. godine da je Naaerac uhapšen i da se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za Koordinaciju policijskih tijela BiH, 10.02.2017. godine navodi da su od Interpola zaprimili obavijest da je taj dan Dragan Naerac uhapšen na području Francuske. Obavještava o tome Ministarstvo pravde BiH i Osnovni sud u Gradišci.

11.
Od Ministarstva pravde zahtijeva da uputi hitnu molbu za izručenje Naerca iz Francuske, jer bi po zakonu zbog djela koje je počinio mogao biti presuđen na deset godina robije.

12.
Iz Ministarstva pravde 14.02.2017 upućuju dopis Osnovnom sudu u Gradišci da je Naerac uhapšen u Francuskoj i traže se hitno dokumenti za zahtjev za ekstradiciju.13.
Prizivni Sud Grada Versaja 06.04. upućuje advokatu Naerca poziv na ročište koje će se održati 27.04.2017. godine, iz čega je jasno da je Naerac u ekstradicionom pritvoru.14.
Međutim, umjesto dokumenata za ekstradiciju, 28.04., u Osnovnom sudu u Gradišci organizuje se suđenje Naercu, na kojem se fingira da je i optuženi Naerac prisutan, iako je on u tom trenutku u ekstraadicionom pritvoru u Francuskoj u gradu Versaj.


15.
Dalibor Vrećo, kao postupajući tužilac zna da je isti u ekstradicionom pritvoru u Francuskoj u gradu Versaj, ali se ponaša kao da je Naerac u sudnici. 

16.
Vrećo to radi sve u dogovoru sa zaštitnicima Naerca, Naercem, ali i sudijom Branimirom Maletićem.

Iako Naerca nema, Vrećo učestvuje u postupku  kao da je tu, a u presudi, napisanoj, 03.05.2017. godine, čak se navodi i izjava “prisutnog” Naerca.

17.
“Optuženi na pretresu održanom 27.04. priznaje krivnju za djelo koje mu se stavlja na teret. Krivnju je priznao dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem upoznat sa posljedicama vezanim za imovinskopravni zahtjev i troškove postupka”, navodi se u presudi, kojom je Naerac presuđen na šest mjeseci zatvora.


18.
Kako je Naerac mogao navedeno izreći u sudnici u Gradišci, kada je u tom trenutku bio u ekstradicionom pritvoru u Versaju, Francuskoj? Nikako. Sve je lažirano, a u lažiranju je učestvovao Dalibor Vrećo, koji je prihvatio donešenu presudu.19.
Nevjerovatna je drskost, bezobrazluk, poniženje pravosudnih institucija u kojem su učestvovali Vrećo i sudija Maletić. To je ujedno i svjeočanstvo da je pravosuđe potpuno trulo i da njime vladaju kriminalci.

Naravno, Naerac je mogao da plati ovakvu izrečenu kaznu i da ne ide u zatvor, što je on i učinio.

20.
Nakon ovakve presude, Sud u Gradišci je donio Naredbu o obustavii potjernice za Naercem i on je pušten na slobodu.
Osnovni sud u Gradišci, 01.06. obustavlja potjernicu, jer je “lice pristupilo Sudu” 28.04.2017. godine. Kakva laž.

Direkcija za Koordinaciju stavlja van snage potjernicu. 

21.
Iz Ministarstva pravde Francuske 02.06.2017. traži se objašnjenje o “slučaju Naerac” i obavještavaju organe BiH da su sljedeće saslušanje u vezi sa pitanje ekstradicije  zakazali za 27.06.2017. godine. 


Nakon lažiranog suđenja u Gradišci, upućivanja dokumenata koji su, defakto, falsifikovani, jer Naerac nije bio prisutan na procesu, sud u Francuskoj ga je pustio na slobodu.

22.
Ukoliko Vrećo ne završi u zatvoru nakon sveg zla i zločina koje je počinio, onda je definitvno da je pravosuđe u potpunosti u rukama Zločinačkig organizacija koje ga koriste kao alatku za čišćenje kriminalnih djela koja su počinili i čine - od nasilništva, pljački, pa do ubistava!PravosudnoPolicijska Mafija: Glavni Igrači i njihov način djelovanja kojim se ne dozvoljava istraga o Teškom Ubistvu Davida Dragičevića i štite Naručioci Ubistva, Ubice i Saučesnici (25.07.2018.)

piše: Slobodan Vasković

1.
Pravosudna hobotnica u RS ne počinje sa Želimirom Lepirom, Glavnim okružnim tužiocem, niti završava sa Daliborom Vrećom, tužiocem Okružnog tužilaštva Banjaluka; Njih dvojica su samo sluge i izvršioci mnogo većeg i snažnijeg Zločinačkog Mehanizma, čije djelovanje je Republiku Srpsku pretvorilo u Geto u kojem moćni pojedinci i grupacije sebi dodjeljuju ulogu Boga i odlučuju o životu i smrti. 

2.
Isti su odlučili da likvidiraju Davida Dragičevića, dvadesetjednogodišnjeg mladića, čvrsto vjerujući da za zločin Teškog Ubistva neće odgovarati, jer to PravosudnoPolicijski dio Zločinačkog Mehanizma, NarkoKartela koji hara Banjalukom i cijelom RS, neće dozvoliti. 

3.
Prethodna četiri mjeseca, koliko je proteklo od surove likvidacije Davida Dragičevića svjedoče da su naručioci Ubistva, Ubice i njihovi Saučesnici, uprkos brojnim greškama koje su počinili, i dalje van dometa pravde. Iz prostog razloga što dio visokih funkcionera MUP RS, kao i najviši pravosudni funkcioneri ovog entiteta rade direktno za njih. I štite ih svim silama, teško zloupotrebljavajući institucije koje vode. 4.
Jednostavnije rečeno, funkcioneri na najvišim pravosudnim i policijskim pozicijama ne dozvoljavaju kažnjavanje Ubica, Nalogodavaca Ubistva i Saučesnika. Niti će to dozvoliti dok god su na funkcijama koje obavljaju, a koje koriste za zaštitu kriminalaca, sada i Ubica, a nikako za zaštitu građana. 

5.
Preciznije, te institucije postale su najveći neprijatelj naroda, jer su stavljene u funkciju brojnih Kartela (od zemljišne do narko mafije), a građanima je namijenjena uloga žrtve - pljačkaju ih, progone, zastrašuju, na sve načine ponižavaju, sada i ubijaju, bez šanse da se bilo koji pojedinac izbori za istinu i pravdu. Ili odbrani u situaciji kada je odabran za odstrel!

6.
Da je drugačije Teško Ubistvo Davida Dragičevića bilo bi riješeno još prije nekoliko mjeseci, (jer i u MUP-u RS i u Tužilaštvu znaju i ko je ubio i ko je naručio ubistvo), i ne bi građani bili dovedeni u situaciju da, zajedno sa roditeljima ubijenog mladića, svakodnevno traže istinu i pravdu na Trgu i, pri tom, budu karakterisani kao soroševci, izdajnici, strani plaćenici, teroristi… od istih onih lica koja neskriveno štite Ubice, Nalogodavce Ubistva i njihove Vojnike, listom pripadnike NarkoKartela, njegovog ogranka pod imenom Lauški Klan!7.
Kako bi se navedeno razjasnilo, potrebno je vratiti se nekoliko godina unazad i sagledati strukturu nekadašnjeg Specijalnog tužilaštva RS, sada Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala (Republičko tužilaštvo). U toj strukturi su brojni odgovori za nekažnjavanje još brojnijih zlodjela.

8.
Naziv Posebnog odjeljenja potpuno je neistinit: Tačan je - Posebno odjeljenje za ZAŠTITU korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a sada i Ubica, Nalogodavaca Ubistva i Saučesnika u likvidacijama.

9.
Isto je bilo i u vremenu postojanja Specijalnog tužilaštva RS koje je dio vlastodržaca temeljno očistilo za brojne pljačke koje su počinili, donoseći Naredbe o odbacivanju, ukidanju, bilo kakvih istraga protiv njih.

10.
Na čelu Specijalnog tužilaštva bio je Miodrag Bajić, koji je sada i na čelu Posebnog odjeljenja, kao njegov rukovodilac, a ima i funkciju zamjenika Republičkog tužioca. 

Istina je da je Bajić stvarni Republički tužilac, dok je Mahmut Švraka, koji obnaša tu ulogu, tek njegov pion.11.
Koliko sofisticirano je Mafija preuzela pravosuđe svjedoči podatak da je Bajićevo Posebno odjeljenje zakonom zaduženo isključivo za kriminal koji počine funkcioneri RS (osim ako je u pitanju predsjednik RS, za kojeg je nadležno Okružno tužilaštvo), a svaka prijava protiv nekog od nosilaca vlasti ide Bajićevoj privatnoj firmi - Posebnom odjeljenju. I završava u košu. Nagledali smo se toga već - krivičnih prijava u ogromnim količinama koje su, odreda, završile na deponiji. 

12.
Nema kažnjavanja nosilaca vlasti, Bajićev je moto i isključivi poslovni zadatak.

13.
U vrijeme postojanja Specijalnog Tužilaštva, na čijem čelu je bio Bajić, narečeni Švraka bio je specijalni tužilac.Švraka je sada Republički tužilac.

14.
Darko Ilić je u Specijalnom tužilaštvu bio šef Odjeljenja za istrage i bezbjednost,  a nakon preimenovanja Specijalnog tužilaštva u Posebno odjeljenje, Ilić odlazi na funkciju u MUP RS, gdje postaje načelnik Uprave za organizovani kriminal.15.
Hobotnica formirana u Specijalnom tužilaštvu, njegovim ukidanjem 01.07.2016. godine, širi se u MUP, ali i u druge brojne pravosudne institucije. I to na vrlo značajne pozicije. 

Bajićeva Kontrola tako postaje još veća, snažnija i kompleksnija.

16.
U Specijalnom tužilaštvu radio je i Dalibor Vrećo. 

Vrećo je završio srednju policijsku, nekako je stigao i do kraja Pravnog fakulteta, a kod Bajića je bio stručni saradnik, istražilac u Ilićevom odjeljenju, nakon toga i specijalni tužilac.Po zatvaranju Specijalnog tužilaštva, Vrećo prelazi u Okružno Tužilaštvo Banjaluka.

17.
Peta Osoba koja se do sada nije pominjala u vezi opstrukcija što se čine da se ne bi došlo do Naručilaca Ubistva, Ubica i njihovih Saučesnika, osim Bajića, Švrake, Ilića i Vreće, a koja je, takođe, bila u Specijalnom tužilaštvu jeste Mladen Mitrović.

18.
Mitrović je, kao i Vrećo, bio policajac, nekako je završio Pravni fakultet, a u Specijalnom tužilaštvu prvo ide kod Ilića za istražioca, a potom postaje specijalni tužilac. 19.
Nakon zatvaranja Specijalnog, Mitrović postaje, maja prošle godine, Glavni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

20.
Bajić je zauzeo kompletnu Krajinu na taj način. 

21.
Ovih pet lica, Bajić, Švraka, Mitrović, Ilić, Vrećo, zajedno sa Želimirom Lepirom i Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova, ključne su osobe koje ne dozvoljavaju da se rješavanje zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića pomakne sa mrtve tačke.

22.
Treba naglasiti da svi oni, njih sedam, nisu istog ranga.

23.
Najviše rangirani u toj Vaninstitucionalnoj, ali i Kriminalnoj Grupi, koja vlada pravosuđem i policijom, su Bajić, Lukač i Ilić.

24.
Drugi Krug Paklenog Ubilačkog Mehanizma čine Švraka i Mitrović, dok su u Trećem Krugu Lepir i Vrećo.25.
Lepir je pod punom kontrolom, ucijenjen slučajem “Adrović”, o kojem sam već pisao. 

Važno je podsjetiti na taj slučaj, kako bi se rasvijetlio način na koji drže u šaci Lepira.    

Iz svjedočenja Milana Reljića, 10.11.2015. godine u Specijalnom Tužilaštvu jasno je da je Želimir Lepir za oslobađajuću presudu, dok je bio sudija, uzeo 50.000 KM i stan u Beogradu.

Stan i novac isplatila mu je porodica Mehe Adrovića, kriminalca, kojeg je Lepir oslobodio iako je učestvovao u pljački.

"Otprilike nekih godinu dana, a možda i više, nakon što je Meho oslobođen na sudu, sastali smo se Nevenko, Meho i ja na Vlašiću. Tom prilikom Meho se hvalio nekom uspješno izvedenom pljačkom u Lionu u Francuskoj, koju je on izveo, a tada nam je pokazivao i neke satove i prstenje, a u razgovoru nam je rekao da je sudiji Želimiru Lepiru neko od Mehine rodbine, da li sestra, brat ii neko drugo od rodbine, ja se sada ne mogu tačno sjetiti, prepisao stan u Srbiji, u Beogradu, kao nagradu za oslobađajuću presudu. Taj stan se nalazi na Dušanovcu, iznad Steko bara u Beogradu, u blizini auto-puta", rekao je Reljić.Reljić je svjedočio o pljački novca nekadašnje Nove Banjalučke Banke, u decembru 2004. godine.

Reljića su tog 10.11.2015. saslušavali Mladen Mitrović i Dalibor Vrećo, tadašnji specijalni tužioci Specijalnog tužilaštva.Vrećo nije dao Reljiću da potpiše zapisnik o saslušanju sve dok nije pristao da se iz izjave izbaci dio oko Lepira. 

26.
Mislili su da su uništili sve dokaze, ali dokumenti potvrđuju da nisu. Iz prostog razloga što su to svjedočenje sačuvali za sebe, kako bi, zajedno sa Bajićem i Ilićem, mogli da ucjenjuju Lepira. Što i čine. Međutim, dokumenti su im iscurili i došli u moj posjed, samim tim i na uvid javnosti.

27. 
Naglašavam ponovo da Švraka, iako nominalno Republički tužilac, uopšte ne obavlja tu dužnost, već je samo figura koja izvršava zadatke koje mu da Bajić. Bitno je to zbog navodne istrage o zločinu teškog Ubistva Davida Dragičevića; Navodne, jer se ne vodi, zbog opstrukcije navedene Sedmorke, već samo fingira i čini se sve da se ide u ćorsokak, nikako ka Naručiocima Ubistva, Ubicama i Saučesnicima.

28.
Način zločinačkog funkcionisanja PravosudnoPolicijske hobotnice u ovom slučaju pokazuju i podaci do kojih sam došao. 

Posebna sjednica Narodne skupštine RS o “slučaju David Dragičević” održana je 10. maja, a na tom zasjedanju formiran je Anketni odbor. 29.
Dan prije toga Švraka je, po nalogu Bajića, posjetio Lepira u Okružnom tužilaštvu i naložio mu, pred nekoliko svjedoka, da ne donosi nikakvu naredbu o istrazi prije zasjedanja Narodne skupštine RS.

30.
Bilo je bitno omogućiti Draganu Lukaču, Lepiru i ostalim da na toj skupštini teško izvrijeđaju Ubijenog Davida Dragičevića, dodatno ga kriminalizuju iznošenjem gnusnih laži da je narkoman, pokušaju odgovornost za skrivanje Naručilaca Ubistva, Ubica i Saučesnika prikriti i prebaciti na druge, ali i minimizirati strašni, užasni, morbidni, zvjerski način na koji je David Ubijen. Prije toga pretučen, otet i mučen.31.
Bilo je, takođe, potrebno osnovati Anketni odbor, što je SNSD&kamarila učinila, birajući u njega četiri člana opozicije (od pet članova), pa ga potom difamirati, kako bi se  Ubistvo Dragičevića i protesti zbog toga što se ne otkrivaju Naručioci, Ubice i Saučesnici, prebacio na politički teren, a za sve optužila opozicija i članovi Grupe “Pravda za Davida”. 

32.
Treći, ne manje važan cilj, bio je razvlačenje cijelog slučaja unedogled i izbjegavanje donošenja bilo kakve naredbe, posebno one o istrazi Ubistva. 

Jednostavnije rečeno, Švrakina naredba Lepiru išla je direktno u korist Naručilaca Ubistva, Ubica i Saučesnika, jer su dobili dodatno vrijeme za uklanjanje tragova.

33.
Svjedoci smo da je Lepir poslušao bespogovorno Švrakino naređenje, jer je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka tek 28.6.2018. godine izdalo Naredbu o sprovođenju istrage protiv više NN lica zbog postojanja sumnje da su počinili ubistvo Davida Dragičevića.34.
Važno je naglasiti i da je Lepir zakazo pres konferenciju za 29.06. kako bi javnost obavijestio o tome da je donesena Naredba o sprovođenju istrage. 

To je čak najavio i Radovan Višković, šef kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS u vrijeme rasprave o izvještaju Anketnog odbora, koji je, između ostalog, zaključio:
“Anketni odbor smatra da postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen i očekuje da se po ovom pitanju što hitnije odredi Tužilaštvo Republike Srpske sa odgovarajućom tužilačkom odlukom”.  35.
Izvještaj Anketnog odbora vladajuća većina, na čelu sa SNSD-om, je odbila, a Lepir nije održao najavljeni pres, jer mu je to, po Bajićevom nalogu, naredio Švraka.

36.
Jasno je zbog čega je to učinjeno: Da je Lepir održao pres tokom rasprave o Izvještaju Anketnog odbora, on bi morao biti prihvaćen, a ne odbačen.

37.
I ovaj postupak Lepira i njegovih Gospodara je u cilju zaštite Naručilaca Ubistva, Ubica i Saučesnika.

38.
Nakon odbijanja Izvještaja, obznanjena je Naredba o sprovođenju istrage, ali ni nakon nje ništa se u istrazi ne čini, osim što Vrećo svakodnevno, po nalogu Bajića i Ilića, nastavlja sa opstrukcijama i guranjem istrage u pogrešnom pravcu.39.
Vrećo, takođe, svakodnevno izvještava Bajića i Ilića o tome šta se čini da istraga ne makne sa mrtve tačke i dobija od njih instrukcije kako da nastavi sa destruktivnim radom.

Vrećo, koji zajedno sa Bajićem ima Lepira u šaci zbog slučaja Adrović, samo je jedna linija kontrole. Ali ne i ključna.

40.
Glavni kontrolor i Lepira i Vreće je već pomenuti Mladen Mitrović, upravo onaj koji je, zajedno sa Vrećom, pirkrio svjedočenje Reljića oko Lepirove kriminalne uloge u oslobađanju Adrovića.

41.
Prljava pres konferencija MUP-a RS na kojoj je žrtva Teškog Ubistva David Dragičević kriminalizovana na najgori, najpodmukliji i najbezobzirniji način i na kojoj se pokušalo prikriti ubistvo (Ilić i Željko Karan u glavnim ulogama) održana je 26.03. Naredna tri dana Mladen Mitrović je svakodnevno bio u prostorijama Glavnog okružnog tužioca Lepira, gdje mu je diktirao kako treba da se ponaša nakon što dobije Izvještaj MUP-a RS “o smrti Davida Dragičevića”.

Izvještaj je u Tužilaštvo stigao 29.03., nakon čega ta institucija naredna tri mjeseca nije donijela nikakvu odluku.

42.
Isti taj dan, 29.03., Lukač je zahtijevao od Lepira da što hitnije okonča istragu, što je Lepir, iz straha da će biti žrtvovan od PravosudnoPolicijske mafije, a ne iz profesionalnih razloga, odbio.

“Nakon konferencije za štampu koju je održala policija (26.03., op.aut.), mi smo 29.03. dobili izvještaj. Kad smo dobili izvještaj ja sam imao kontakt sa ministrom koji je zbog prisutnosti tenzija u javnosti zamolio me da proučim materijal i da vidim može li se donijeti tu ubrzan postupak, odnosno naredba o nesprovođenju istrage”, potvrdio je Lukačeve zahtjeve Lepir za ATV, 05.07. ove godine.43.
Mitrović je u periodu od 26.03.-29.03. pritiskao Lepira da istragu direktno dodijeli Vreći, jer je to bio najefikasniji način da se ona ne pomjeri sa mrtve tačke, da se opstruiše i da se zaštite Naručioci Ubistva, Ubice i njihovi Saučesnici.

Ucijenjeni Lepir je morao poslušati Mitrovića.

44.
Iako se predmeti dodjeljuju preko CMS-a (tako je propisano Pravilnikom), odnosno kompjuterskog programa koji metodom slučajnog odabira zadužuje za njih tužioce, Lepir je to u slučaju Ubistva Davida Dragičevića izbjegao. 

45.
Ukoliko je neki tužilac, kojeg zaduži CMS, onemogućen da preuzme taj predmet, onda se vrši presigniranje (u skladu sa šiframa propisanim Pravilnikom) i on se dodjeljuje drugom tužiocu.Lepir je sve to izbjegao, izignorisao i svojevoljno dodijelio Vreći predmet, što je lično u nekoliko navrata potvrdio.

Učinio je to direktno, pod Mitrovićevim pritiskom i u skladu sa Bajićevim, Lukačevim i Ilićevim nalozima.

Na taj način formirana je Zločinačka Grupa za Nerješavanje slučaja Teškog Ubistva Davida Dragičevića i zaštitu Naručilaca Ubistva, Ubica i Saučesnika koja, čemu svjedočimo, radi svoj kriminalni posao perfektno.

46.
Uprkos tome ništa nije prepušteno slučaju: Mitrović, koji je Glavni tužilac tužilaštva u Prijedoru, ima puni uvid u sve detalje istrage i, mimo Vreće, obavještava Šefove o stepenu opstrukcije koji je na djelu. 47.
On kontroliše i Lepira i Vreću, koji je nedorastao i nije svjestan da Mitrović ima još jednu, tajnu, liniju unutar Okružnog tužilaštva Banjaluka, preko koje ima uvid u dešavanja “iz minute u minutu”. Ali o toj drugoj liniji Mitrovićeve kontrole u nastavku koji uskoro slijedi. 

48.
Nema nikakve dileme niti sumnje u to da PravosudnoPolicijska mafija, osobe koje je čine i koje sam naveo u ovom tekstu, NEĆE dozvoliti otkrivanje Naručilaca Ubistva, Ubica Davida Dragičevića i njihovih Saučesnika. 

49.
Ostaje samo jedno: Bitka za Istinu i Pravdu se mora nastaviti svim demokratskim sredstvima. Do Kraja.

50.
David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.

Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)