уторак, 13. новембар 2018.

Bajiću, zašto ne uputiš Javni poziv za saslušanje Nobilu; Razloga je i previše - šta čekaš?!; Bajiću, zašto ne hapsiš Ilića? Razloga je i previše - šta čekaš?! Bajiću, do kada ćeš progoniti Ljude sa Trga?!

piše: Slobodan Vasković


-Bajiću, Javnost od tebe očekuje da djeluješ i uputiš Javno poziv za saslušanje Anti Nobilu, advokatu, iz čijih intervjua se može zaključiti da narečeni zna ko je ubio Davida Dragičevića.

-Bajiću, citiraću sudiju Suda BiH Branka Perića, koji je u svojoj kolumni za “Nezavisne novine” (12.11.o.g.), pod naslovom “Slučaj Dragičević i advokatska farsa”, naveo sledeće: “Ponovilo se isto što se desilo na policijskoj konferenciji za medije: umjesto tužilaštva, advokat Nobilo iznosi tvrdnje da je David Dragičević ubijen, ali da u tome nije učestvovala policija. Da bi ugledni advokat tvrdio da u ubistvu nije učestvovao niko iz policije, trebalo bi da zna ko je ubio Davida Dragičevića. Ako ne zna ko je ubica, kako može da tvrdi da nije neko iz policije”?!

-Bajiću, ti bi morao saslušati Nobila (što ti ne bi trebalo biti problem, jer je radio na tvom spasavanju, kao i na spasavanju PravosudnoPolicijske mafije, kojoj pripadaš), kako bi Nobilo dao odgovor na pitanje Ko je ubio Davida Dragičevića?

-Bajiću, saslušanje Nobila (povremenog portparola Lepira, Vreće, Ilića, Lukača...) bi trebalo biti prioritetno, jer on tvrdi da to nije učinio niko iz policije! Ako pažljivo pročitaš ono što je napisao g. Perić, sve bi ti trebalo biti jasno!

-Bajiću, nije to jedini razlog zbog kojeg bi trebalo da saslušaš Nobila.

-Bajiću, evo ti Nobilovi citati, koje on može dokumentovati, da to ne činim ja.

Ovaj spis je opterećen brojnim propustima organa od samog dana nastajanja. Nadležni istražni organi tjednima, pa i mjesecima, nisu davali nužne odgovore na pitanje tko je ubio Davida Dragičevića.

Kako odgovor nije stizao, a postupci policije (tiskovna konferencija) su opravdano protumačeni kao pokušaj zataškivanja slučaja, došlo je do javnog okupljanja građana, kao sredstvo pritiska na istražne organe da pronađu i optuže ubojicu (ubojice).
… 

Istraga je počela loše, traljavo, bilo je je i zloupotreba, ali naš zadatak nije bio istražiti zakonitost organa, već odgovoriti na pitanje tko je ubio Davida Dragičevića”, saopštio je, između ostalog, 10.11. o.g., Nobilo Davoru Dragičeviću pred svjedocima. Čak je to i napisao.  

-Bajiću, shvataš li sada nužnost hitnog saslušanja Nobila, jer su njegove javne i nejavne izjave o djelovanju policije potpuno različite, uznemirujuće, a citati koje sam naveo direktno ukazuju/optužuju MUP RS da je zataškavao cijeli slučaj.


-Bajiću, ako nisi shvatio na šta mislim, ponoviću dio Nobilovog citata: 
Kako odgovor nije stizao, a postupci policije (tiskovna konferencija) su opravdano protumačeni kao pokušaj zataškivanja slučaja, došlo je do javnog okupljanja građana, kao sredstvo pritiska na istražne organe da pronađu i optuže ubojicu (ubojice)”, naveo je Nobilo. 

-Bajiću, to je isti onaj Nobilo koji je radio protiv svog klijenta Davora Dragičevića, a u korist PravosudnoPolicijske Zločinačke organizacije, čiji si jedan od šefova, zajedno sa Milanom Tegeltijom!

-Bajiću, šta ćemo sad kada Nobilo, vaš “igrač”, kaže da su “postupci policije (tiskovna konferencija) opravdano protumačeni kao pokušaj zataškivanja slučaja”!!!

-Bajiću, “tiskovna konferencija” je pres konferencija MUP RS (održana 26.03.o.g.), na kojoj je tvoj prijatelj Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, pokušao notornim neistinama kriminalizovati Žrtvu Zločina Ubistva Davida Dragičevića, a dan nakon toga je njegov saučesnik Željko Karan, lansirao lažni toksikološki nalaz kako bi se Žrtva Zločina Teškog Ubistva David Dragičević dodatno demonizovala!!!

-Bajiću, sve navedeno ti znaš i bez g. Perića i bez Nobila i bez Davora Dragičevića i bez potpisnika ovih redova, ali nisi ništa preduzeo. Zato što ti štitiš Ilića, koji je “do grla” u Zločinu Ubistva Davida Dragičevića.

-Bajiću, policija je umiješana, ma šta Nobilo, po zadatku, izjavljivao.

-Bajiću, morao si dosad privesti Ilića zbog svih laži koje je izrekao na pres (tiskovnoj) konferenciji, sa svjesnom namjerom da demonizuje Ubijenog Dječaka.

-Bajiću, morao si dosad privesti Ilića, jer je lažirao istragu, jer je donio “zaključke” o kretanju Ubijenog Davida na osnovu fragmenata nezakonito izuzetih snimaka video-nadzora sa “Apartmana Vesto” i objekta “MK”. I jer je sve, što je 26.03. rekao, slagao.

-Bajiću, fragmente mu je dostavio Đorđe Rađen, koji nije uposlenik MUP RS, a najveći dio video zapisa dostavio mu je 26.03., nakon zločinačke pres (tiskovne) konferencije!  

-Bajiću, jedan od fragmenata tih video zapisa je dostavljen porodici Dragičević, kako bi se izrežiralo da su oni došli do tog djelića, a ne Ilić.

-Bajiću, nema dileme da je Ilić porodici Dragičević poturio taj videofragment, jer ga je on imao prije njih. razlog je bio da se istraga potpuno odvuče u krivom smjeru!

-Bajiću, morao si privesti Ilića, jer je nezakonito vodio istragu; Bila je to njegova privatna istraga, u kojoj je učestvovao dio inspektora iz njegove Uprave, te civilna lica - Đorđe Rađen i Alen Kukić, koji je presnimavao video-zapise, bez ikakvog naloga, a po zahtjevu Rađena!

-Bajiću, za sve navedeno postoje čvrsti dokazi.



-Bajiću, sem Ilića, kojeg si Morao Privesti, ali i Pritvoriti, bio si dužan privesti i inspektore - Dubravka Kremenovića, Bojana Karanovića, Duška Purišića, Marinka Matijevića, Sinišu Kojdića, Milana Tomazovića, Jasminu Jokić… Svi oni su učestvovali u nezakonitom izuzimanju videozapisa.

-Bajiću, navedena imena su samo Prva Grupa, koja je poodavno morala biti i privedena i iza rešetaka, (zbog nezakonitosti koje su počinili, o čemu su i svjedočili), ali i kako ne bi uticali na svjedoke. 

-Bajiću, tvoj je zadatak, istražiti njihovo Nezakonito djelovanje, kao i zašto je Ilić vodio Privatnu istragu sa Neovlaštenim licima Rađenom i Kukićem; Lagao na pres (tiskovnoj) konferenciji; Demonizovao Žrtvu Teškog ubistva notornim neistinama; Srušio i minimum povjerenja u MUP RS..., dok ste Ti, Milan Tegeltija, Želimir Lepir, Mladen Mitrović, Dalibor Vrećo, Saša Labotić… srušili Tužilaštva do mjere da ste iščupali i temelje!!!

-Bajiću, ponoviću ti samo detalj iz razgovora sa jednim od najčuvenijih svjetskih patologa, kojem su predočeni svi dokazi do kojih je grupa “Pravda za Davida” mogla doći.

On je rekao: “Tijelo nikako i ni pod kojim uslovima nije moglo doplutati sa mjesta, za koje se tvrdi da je upalo u vodu, do mjesta gdje je nađeno u vodi.  Taj put bio je mnogo mnogo kraći”!

-Bajiću, trebalo bi da dobro povedeš računa o ovoj izjavi. Razloge pretpostavi sam!!!

-Bajiću, za kraj pitanja:
-Zbog čega Republičko javno tužilaštvo određenim osobama nezakonito izuzima DNK?

-Da li se to čini kako bi izuzeti DNK mogao biti podmetnut i iskoristiti se protiv tih osoba, koje su, mahom, kritičari Režima?

-Bajiću, do kada misliš progoniti članove grupe “Pravda za Davida”, Mirne građane koji svako veče stoje na Trgu i traže Istinu o Naručiocima Ubistva, Ubicama Davida Dragičevića i Saučesnicima, kao i kaznu za njih?


-Bajiću, nastaviće se…

Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)