уторак, 24. јул 2018.

Ilić i Bajić koriste Vreću kao daljinski za opstruisanje istrage o Ubistvu Davida Dragičevića; Dva inspektora Ilićeve uprave komunicirali sa Filipom Ćulumom i Đorđem Rađenom u vrijeme potrage za Davidom

piše: Slobodan Vasković


Okružno tužilaštvo Banjaluka samo fingira da vodi istragu o Ubistvu Davida Dragičevića.

Suštinski, Želimir Lepir i Dalibor Vrećo čine sve da istraga ne napravi ni milimetarske pomake, a sve kako  bi se zaštitili Naručioci Ubistva, Ubice Davida Dragičevića i njihovi pomagači. 

Jedan od ključnih zadataka i Lepira i Vreće jeste da istragu usmjeravaju u pogrešnom pravcu, čim uvide da tim Siniše Kostreševića učini bilo kakav pomak koji bi mogao dovesti do razrješenja likvidacije i otkrivanja Naručilaca Ubistva, Ubica i njihovih pomagača.

Vreću direktno usmjeravaju Miodrag Bajić, šef Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala (Republičko tužilaštvo) i Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal.



Vrećo pomenutoj dvojici gotovo svakodnevno podnosi izvještaje, a ovaj trojac vezan je raznoraznim (ne)djelima još iz vremena nekadašnjeg Specijalnog tužilaštva, kada je i Vreći i Iliću šef bio Bajić. Kako tada, tako i sada, a narednih dana ću detaljno pojasniti način na koji je istraga o Ubistvu Davida Dragičevića u potpunosti onemogućena i objaviti imena koja se do sada nisu pominjala, a u prvom su redu glavnih aktera zataškavanja; Svi oni djeluju vaninstitucionalno zloupotrebljavajući institucije na čijem su čelu.

Riječ je, izvan svake razumne sumnje, o organizovanoj zločinačkoj grupi, čiji cilj je, ne birajući sredstva, spriječiti da se razotkriju počinioci monstruoznog Ubistva Davida Dragičevića. Toj grupaciji pripada i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

U situaciji kada je jasno da Okružno tužilaštvo neće učiniti ništa, jer je Lepir ucijenjen, a Vrećo pod punom kontrolom, ne preostaje ništa drugo već nastaviti sa objavljivanjem činjenica koje ukazuju na veze inspektora Uprave za organizovani kriminal, na čijem čelu je Ilić, sa akterima koji se pominju u slučaju Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Već sam objavio da je Filipa Ćuluma je 19.03., putem telefona, zvao inspektor MUP-a RS i uputio javno pitanja vrhu te institucije, kao i Tužilaštvu, da odgovore iz koje je uprave taj inspektor i zbog čega je zvao Ćuluma?

Nikakvih odgovora nije bilo, a, za sada, otkrivam da je pomenuti inspektor, koji je 19.03. kontaktirao Ćuluma, iz Uprave za organizovani kriminal.

I dalje ostaje pitanje zašto?

Kao što je pitanje zbog čega je Đorđe Rađen, 20.03., tajno komunicirao sa inspektorom iz Uprave za organizovani kriminal, na čijem čelu je Ilić.



Pitanje je o čemu su komunicirali? I da li postoje službene zabilješke o tome?! I da li ja treba da objavim imena tih inspektora? 

Ukoliko se institucije ne oglase, biću prinuđen da to učinim, a za svoje tvrdnje imam čvrste dokaze i svjedoke. 

Naglašavam da je riječ o dva inspektora (jedan je zvao Ćuluma, drugi je komunicirao sa Rađenom) i da su obojica skloni primjeni nasilnih metoda.    

Bitno je znati oko čega su inspektori komunicirali sa Ćulumom i Rađenom, u vrijeme kada je trajala potraga za Davidom Dragičevićem, zato što je David Dragičević u noći 18.03., u 00 časova i 15 minuta, preko “Instagrama”, svom drugu poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.

MUP RS je objavio da Filip Ćulum ima alibi za noć 18.03.; Sam Filip Ćulum je demantovao bilo kakvu vezu sa ubistvom. 



I Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, gostujući na ATV-u, saopštio je da “Filip Ćulum ima alibi za tu noć (18.03., op.aut.)”.


Đorđe Rađen je lažno optužio Davida Dragičevića da je opljačkao njegovu kuću u banjalučkom naselju Lauš; Isto je učinio i Darko Ilić; Dokazano je da to nije istina, ali je Ilić i dalje na svojoj funkciji dok Rađen nije u pritvoru, iako je lažno optužio Davida, a nije prošao ni poligraf. Ni on ni njegov otac Milorad. 



David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)