уторак, 17. јул 2018.

Pitanja za Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal MUP RS i vlasnika Mesne industrije u Kočićevu kod Gradiške: Ko je 18.03., 19.03…. telefonom zvao Filipa Ćuluma iz Mesne industrije Kočićevo?; Par pitanja za Lukača, Darka Ćuluma i Ilića





piše: Slobodan Vasković

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS i vlasnik Mesne industrije u selu Kočićevo kod Gradiške potvrdio je da poznaje porodicu Filipa Ćuluma, ali ne i njega lično (vidi dodatak).

Pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, Ilić je rekao da poznaje brata i sestru Filipa Ćuluma, ali je na direktno pitanje gdje je njegov brat aposlen odgovorio “Ne znam i ne želim da vam kažem”!

Budući da Ilić tvrdi da ne zna gdje radi brat Filipa Ćuluma, trebalo bi da On, Istraga i Tužilaštvo odgovore na pitanja: 
-Ko je iz Ilićeve Mesne industrije u Kočićevu telefonom zvao Filipa Ćuluma 18.03. ove godine?
-Koliko je poziva bilo i u koje vrijeme?
-Zašto je Filip Ćulum pozivan?
-Da li je taj dio istražen?

Takođe, Ilić, Istraga i Tužilaštvo trebalo bi da odgovore na pitanja: 
-Ko je iz Ilićeve Mesne industrije u Kočićevu telefonom zvao Filipa Ćuluma 19.03. ove godine?
-Koliko je poziva bilo i u koje vrijeme?
-Zašto je Filip Ćulum pozivan?
-Da li je taj dio istražen?

Naravno, pitanje je i da li je nakon navedenih datuma bilo poziva iz Ilićeve Mesne industrije ka Filipu Ćulumu i zbog čega?

Bitno je to, jer je David Dragičević u noći 18.03., u 00 časova i 15 minuta, preko “Instagrama”, svom drugu poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.

MUP RS je objavio da Filip Ćulum ima alibi za noć 18.03.; Sam Filip Ćulum je demantovao bilo kakvu vezu sa ubistvom. 

I Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, gostujući na ATV-u, saopštio je da “Filip Ćulum ima alibi za tu noć (18.03., op.aut.)”.

Zašto je bitno da Ilić, Istraga i Tužilaštvo odgovore na postavljena pitanja? 
Između ostalog kako bi se utvrdilo da li je Ilić lagao Anketnom odboru da ne poznaje Filipa Ćuluma, jer postoji mogućnost da ga je on lično zvao. 
Ako jeste, zbog čega?

Ako je, pak, Filipa Ćuluma pozivao njegov brat I.Ć., za kojeg se tvrdi da radi kod Ilića u Mesnoj industriji, onda je jasno da je Ilić lagao Anketni odbor kada je na direktno pitanje gdje je Filipov brat zaposlen odgovorio “Ne znam i ne želim da vam kažem”!

Pitanje je zašto je Ilić lagao Anketni odbor?



Sledeća pitanja su za Ilića, Darka Ćuluma i Lukača: Da li im je poznato policijsko pravilo da se žrtva nikada ne kriminalizuje?

Ako im je to pravilo poznato, zbog čega su svjesno kriminalizovali žrtvu Ubistva Davida Dragičevića?

I poslednje pitanje za svu trojicu: Ko im je naredio održavanje pres konferencije 26.03. i kriminalizaciju žrtve Ubistva Davida Dragičevića? Ko?!!! I Zašto?!!! I zbog Koga?!!!!



Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.



Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… 
(nastaviće se)

Dodatak: Ilićevo svjedočenje pred Anketnim odborom (dio stenograma svjedočenja koji se odnosi na Ilićeve veze sa porodicom Filipa Ćuluma prenosim bez ikakvih izmjena i intervencija)

RADOVANOVIĆ
Poznajete li lice Filip Ćulum. Lično.
ILIĆ
Ne, lično ne, pa živo sam nekad u neposrednoj blizini njegove kuće, članove njegove porodice da, njega lično ne, puno je mlađi od mene.

RADOVANOVIĆ
Koliko člnova njegove porodice poznajte?
ILIĆ
Ovdje već ulazimo u privatna pitanja, ali nema problema da vam kažem, poznajem dva člana njegova porodice, možda čak i tri, obzirom da smo bili komšije, i poznajem i neke druge od ovih drugih lica, ne samo Filipa Ćuluma...

RADOVANOVIĆ
Dva, znači, najmanje dva...
ILIĆ
Dva, a možda i više. 

RADOVANOVIĆ
Jesu li u pitanju brat i sestra.
ILIĆ
Jesu, da poznajem i brata i sestru.

RADOVANOVIĆ
Sestra njegova, kako nju poznajte.
ILIĆ
Sad malo prije sam vam rekao. Živjeli smo u neposrednoj blizini, pet kuća, njena kuća.

RADOVANOVIĆ
Gdje je zaposlena.
ILIĆ
Ne znam nisam je vidio pet godina i više.

RADOVANOVIĆ
Gdje je njegov brat zaposlen, znate li?
ILIĆ
Ne znam i ne želim da vam kažem!