среда, 4. јул 2018.

Vladajuća većina poništila Narodnu skupštinu RS i prepustila svu vlast Otmičarima Institucija, samoproglašenoj Kasti Nedodirljivih



piše: Slobodan Vasković

1.
Anketni odbor Narodne skupštine RS uradio je svoj posao. Hirurški precizno.

Najvažniji Zaključak Anketnog odbora glasi:
“Anketni odbor smatra da postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen i očekuje da se po ovom pitanju što hitnije odredi Tužilaštvo Republike Srpske sa odgovarajućom tužilačkom odlukom”. 

Tužilaštvo je, nakon gotovo sto dana, naredilo sprovođenje Istrage o ubistvu Davida Dragičevića.

2.
Zvanično je to potvrđeno, ali poslanicima vladajuće koalicije ni to nije bilo dovoljno da prihvate Izvještaj Anketnog odbora.

3.
Aktom odbijanja Narodna skupština je konačno srušena. Većina je ostala na pozicijama Potvrđivanje prava na Likvidaciju onim koji su sebi prigrabili prava Boga; Na taj način ta Većina dovela se u poziciju Saučesnika u Ubistvu Davida Dragičevića i inspiratora budućih egzekucija.

Iz prostog razloga - Javno nisu podržali Istinu - da je David Dragičević Likvidiran.

Svako zaklanjanje iza bilo čega je malicioznost. I ništa više od toga.

4.
Odbijanjem Izvještaja Anketnog odbora Narodna skupština, Vladajuća većina, nije iskoristila zadnju šansu za vraćanje sopstvenog legitimiteta, nije potvrdila svoj subjektivitet i nije spasila samu sebe od definitivne delegitimizacije Ustavom preciziranih nadležnosti.

5.
Neusvajanjem izvještaja Anketnog odbora, parlament RS nastavio je poništenje institucija sistema, ostavljajući ih u rukama pojedinaca/grupa što su uzurpirali institucije, kidnapovali njihova ovlaštenja i koriste kao sopstvena, ničim zagarantovana, prava u lične svrhe.

6.
Neusvajanjem Izvještaja Anketnog odbora, Vladajuća većina u Narodnoj skupštini RS definitivno je prepustila institucije samovlašću pojedinaca koji su na njihovom čelu, zatrla zadnje tragove pravnog poretka i sve prepustila haosu ličnih interesa, koji su dominantna kategorija već godinama.

7.
Narodna skupština, njena vladajuća većina, opredjeljujući se o zaključcima Anketog odbora, birala je između RS, same sebe i naroda, s jedne strane i samouzdignute, samoproglašene Kaste Nedodirljivih, sa druge strane.

Izglasala je Samouzdignutu, samoproglašenu Kastu Nedodirljivih.

9.
Taj izbor je kratkoročan i vodi direktno u pogibelj naroda. Ustav, u toj situaciji, kao i zakoni, institucije… postaju potpuno irelevantni, poništeni. 

10.
Zakon Jačeg, urpkos odluci Tužilaštva, ozvaničen je u parlamentu i legalizovan.  

11.
Narodna skupština ojačala je Policijsku huntu, koja narasta!

I potvrdila pravilo da su Institucije protiv građana.

12.
U Slučaju Ubistva Davida Dragičevića te institucije su pokazale svu svoju odmetnutost - One su direktno stale protiv njegove porodice, građana koji je podržavaju i protiv RS.  

13.
Zato je usvajanje Izvještaja Anketnog odbora bilo imperativ. Jedina zaštita svakog građanina RS. 

14.

Učinjeno je, upravo, suprotno! Najcrnji scenario - Potvrđivanje prava na Likvidaciju onim koji su sebi prigrabili prava Boga, što je parlament dovelo u poziciju Saučesnika u Ubistvu Davida Dragičevića i inspiratora budućih egzekucija.