среда, 11. јул 2018.

Režim namjerava nasilno zabraniti Mirna okupljanja građana na Davidovom trgu; Ko je “Banjalučki Arkan”; Gdje su snimci kamera sa objekata na fotografijama



piše: Slobodan Vasković

Režim namjerava nasilno zabraniti Mirna okupljanja građana na Davidovom trgu
Režim namjerava da sa Davidovog trga nasilno ukloni građane koji se mirno okupljaju više od 100 dana i traže Istinuo Teškom Ubistvu Davida Dragičevića i Pravdu za njegove Ubice, Nalogodavce Egzekucije i saučesnike.

Orekstrirana kampanja za zabranu skupova je krenula, a namjera je da se skloni i Davidovo Srce, koje je postalo Simbol Trga i Borbe za Istinu i Pravdu.



Davor Dragičević uputio je pismo gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičuću u kojem od njega traži samo jednu stvar: Da ga ne uznemiravaju dok se bori za Pravdu i Istinu u slučaju Davidovog Ubistva.

“Želim da dokle god traje moja borba za mog pokojnog sina, sve stvari (svijeće, slike i drugo), koje se nalaze na Trgu Krajine, danas poznatom kao i Davidov Trg tu i ostanu”, rekao je Dragičević.



On je poručio Radojičiću da ne želi da ga Komunalna policija kao i neki činovnici iz odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Grada Banjaluka ometaju u borbi za Istinu.



“Davidov trg svima nama treba da bude prioritet broj 1, ukoliko želimo da osiguramo ikakvu budućnost, ne samo ovog grada, nego i čitave RS. Siguran sam da ćete uvažiti krik oca koj je izgubio svoje najmilije i da ćete se postarati da Davidov trg ostane upravo to - Davidov trg”, naveo je Davor Dragičević u pismu Radojičiću.

Ko je “Banjalučki Arkan”?!
Umjesto što formiraju Prateći Orkestar za zabranu skupova “Pravda za Davida”, vlasti bi mogle odgovoriti na jednostavno pitanje: Ko je “Banjalučki Arkan”, jer im je ta osoba jako dobro poznata.



Kao što im je poznato čime se On bavi, kolika mu je Nasilna Grupa, U kojoj mjeri ugrožava bezbjednost Banjaluke, posebno mladih  i Čiji je Rod?

Gdje su snimci nadzornih kamera sa objekata na slikama?
Umjesto što formiraju Prateći Orkestar za zabranu skupova “Pravda za Davida”, vlasti bi mogle da odgovore gdje su snimci nadzornih kamera sa objekata na slikama? 



Gdje su nestali? 

Zašto? 



Koga su snimile
tokom noći 17/18.03?

I da li se zbog brisanja snimaka sa tih kamera, kao i kamera sa drugih objekata, koji pokrivaju Trg Krajine i okolne ulice, čekalo više od trideset dana da se istraga preda u ruke Siniše Kostreševića, načelnika UKP-a, koji je, uprkos brojnim opstrukcijama, još uvijek vodi?!



Zašto 30 dana - zato što većina vlasnika kamera nakon isteka tog vremensog perioda briše video-zapise!

Saučesnici
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine. Naveo je, 02.07., da je David ubijen tačno u 22 časa i 17 minuta. 



Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.
Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.



Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… 

(nastaviće se)