уторак, 3. јул 2018.

David Dragičević je zadavljen ili ugušen, pa potom bačen u vodu?!

piše: Slobodan Vasković


1.
“Ne prihvatam kvalifikaciju smrti mog sina Davida kao Ubistvo počinjeno od NN lica; Raspolažem dokazima koji čvrsto svjedoče da je Davidovo Ubistvo planirano i da iza njega stoji Zločinačko udruženje, koje je naredilo njegovo prebijanje, otmicu i likvidaciju. Ja zahtijevam da se zločin Teškog Ubistva mog sina tako okvalifikuje i da se pohapse i presude svi članovi te Zločinačke organizacije”, izjavio je Davorn Dragičević za ovaj blog.

2.
Dragičević je nedavno javno iznio da je njegov sin zadavljen, pa tek potom bačen u kanalizaciju.




“David je zadavljen i položen nakon ubistva u kanalizaciju”, rekao je Davor Dragičević prije nekoliko dana na Trgu Krajine, tokom mirnog okupljanja građana koji zahtijevaju Istinu i Pravdu u ovom slučaju.

3.
Razgovarao sam ponovo sa vrhunskim ekspertima iz oblasti sudske medicine, koji nisu isključili da je “David Dragičević zadavljen”.

Prezentovao sam im sve fotografije obdukcije i reobdukcije, kao i brojne druge dokaze do kojih sam došao.

4.
Oni ne isključuju mogućnost da je zadavljen posebno zbog činjenice da je ukraden dio dokaznog materijala - komad odjeće (donji veš, gaće), na kojem bi ostali tragovi koji bi potvrdili taj način likvidacije.


Uznemirujući sadržaj: Fotografija snimljena pred obdukciju tijela Davida Dragičevića
Fotografiju objavljujem uz dozvolu Davora Dragičevića
“U tom slučaju na donjem vešu bi ostali tragovi velike količine urina, ejakulacije i izmeta”, saopštili su stručnjaci u razgovoru sa mnom za ovaj blog.

5.
Na moje pitanje kako objašnjavaju činjenicu da je patolog Željko Karan pred Anketnim odboom naveo da je našao “takozvanu utopljeničku pjenu tačno tamo gdje je trebalo”, moji sagovornici su istakli da je Karan površan, neznalica i da je veliko pitanje “šta je on uopšte vidio”.

6.
“Iskreno, njegov obdukcioni nalaz je takav da je on optužnica protiv njega, nikako dokaz za Tužilaštvo ili Sud”, rekli su moji sagovornici.

7.
Oni su istakli da Karan tvrdi da se David Dragičević utopio, a da “istovremeno nije našao mulj/muljeviti sadržaj u svim disajnim organima”. 
“U njegovom nalazu nema mulja/muljevitog sadržaja u plućima i dušniku, pa je pitanje kako je to moguće, jer kod utopljenika bi se takav sadržaj morao nalaziti u svim disajnim organima”, kazali su moji sagovornici.




8.
Dalje navode da je Karan naveo kako je našao “bijelu pjenu”, premda je “ona morala biti sukrvičava, jer pucaju, između ostalog, alveole tokom prodora vode u disajne organe”.

Naglasili su i da Karan nije rekao ni riječ oko “utopljeničke pečurke” koja se pojavi na ulaznim disajnim organima utopljenika (nos i usta).

9.
“Mogla je ona biti obrisana tokom transporta tijela, ali njeni mikroskopski dijelovi su se morali naći u bradi i brkovima. O tome nema ni riječi u Karanovom nalazu”, saopštili su moji sagovornici. 

10.
Eksperti sudske medicine nisu isključili ni mogućnost asfiliksije, odnosno ugušenja. 
“Pritiskom na disajne otvore, nos i usta, rukom ili nekim platnenim predmetom, sasvim je moguće da je ugušen. Dobrim dijelom na to ukazuje i činjenica da nema vode u svim disajnim organima”, navode moji sagovornici, eksperti sudske medicine.

11.
Prema njihovim riječima, posebno su indikativni brojni krvi podlivi u ustima na koje nijedan obducent nije uopšte obratio pažnju.
“Povrede u ustima (veliki krvni podlivi) sluzokože gornje usne na granici sa desnima i iste takve povrede u donjem dijelu usta, ukazuju na ugušenje”, rekli su mi stručnjaci sudske medicine.

12.
Krvni podlivi, naveli su oni, mogli bi biti posledica pritiska šakom na taj dio lica.

13.
Kao dodatne dokaze naveli su činjenicu da su ukradene gaće, koje bi se mogle ispostaviti ključni dokaz, o načinu na koji je ubijen David Dragičević.

14.
Bitno je napomenuti da je nestala i Davidova marama, koju je nosio na glavi u noći 18.03., a ta marama bi upravo mogla biti platneni predmet kojim je onemogućen dotok vazduha, odnosno kiseonika, što je izazvalo smrt.




Bacanje u vodu tijela Davida Dragičevića bilo je samo, u navedenim slučajevima, pokušaj odvlačenja pažnje od stvarnog uzroka smrti. 

15.
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine. Naveo je, 02.07., da je David ubijen tačno u 22 časa i 17 minuta. 

Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.
Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)