среда, 18. јул 2018.

Haker, kriminalne prošlosti, Aljoša Borković je saradnik MUP-a RS, njihova “krtica”, a nije ni u kakvom krvnom srodstvu sa porodicom Dragičević, ni Davorom ni sa Suzanom, posebno ne ikakav “ujak”

piše: Slobodan Vasković

Aljoša Borković
Aljoša Borković, haker koji ima bogatu kriminalnu prošlost, po svemu sudeći i sadašnjost, je saradnik MUP-a RS, a nije ni u kakvom krvnom srodstvu sa Davorom Dragičevićem niti Suzanom Radanović, roditeljima Ubijenog Davida Dragičevića.

Borkovića je prvo za “Davidovog ujaka” proglasio Dragan Lukač, na sjednici Narodne skupštine RS, održane 10. maja ove godine, a za “ujaka” ga je potvrdio Milorad Dodik u emisiji “Ćirilica”, 16.07.2018. Neistinita je i jedna i druga tvrdnja i prelako je dokazivo da narečeni ne govore istinu.

Lukač je tada rekao: “Njegov (Davidov, op.aut.) otac (Davor, op.aut) je ovdje rekao da nije narkoman. Ja mu ne zamjeram zbog toga. Ali sada ću reći drugu stvar; Kada sam bio kod njega kući, kada smo pričali o svemu ovome, bilo je prisutno deset ljudi, Davor Dragičević mi je rekao da zna da njegov sin duva, da koristi marihuanu, a njegov ujak Aljoša, lice koje smo mi inače privodili zbog hakerskih napada u MUP RS i koji je pokrenuo na mrežama ovu priču… govorim o ovome da je isti taj njegov ujak, kad smo bili u kući, pozvao me u stranu, pošto znam čovjeka iz nekog ranijeg vremena iz grada i rekao mi: Ja znam da je David koristio LSD, ali roditelji to ne znaju”.



Lukač je posjetio Davora Dragičevića 27. marta ove godine, dan nakon prljave konferencije za štampu na kojoj je Darko Ilić pokušao da kriminalizuje Ubijenog Davida Dragičevića, lažno ga optužujući da je provalio u kuću Đorđa Rađena na Laušu. 

Isti taj dan, nekih dva sata posle Lukača, u kuću Davora Dragičevića (27.03.) bio je i Milorad Dodik, koji je za “Happy TV”, u emisiji “Ćirilica” izjavio (16.07.): “A njegov ujak mi je rekao - znam ja da je bio i na težim stvarima, ali nemojte o tom sad da pričamo. Ja kad sam izlazio iz njihove kuće to mi je rečeno. I sad ja ne treba o tome da pričam, je li tako”?!



Krajnje je degutantno i neljudski na ovakav način govoriti o Ubijenom Dječaku, posebno što su to laži, jer postoje validni dokazi - toksikološki nalazi koji potvrđuju da Ubijeni David Dragičević, prije nego je likvidiran, nije koristio nikakve narkotike.

Na ovaj način nastavljen je prljavi ručni rad MUP-a RS, započet još na presu 26.03., kada su javno date instrukcije kako da se zataška Ubistvo Davida Dragičeviuća i zaštite Naručioci, Ubice i Saradnici.

Kada se sagledaju izjave Lukača i Dodika, moglo bi se zaključiti da su obojica u kući Davora Dragičevića stalno “odvlačeni u stranu” da im se nešto “u povjerenju kaže”, što je notorna laž. 

Posebno je interesantna Lukačeva izjava. U njenom prvom dijelu on kaže: “A njegov ujak Aljoša, lice koje smo mi inače privodili zbog hakerskih napada u MUP RS…”,  da bi u drugom dijelu iste izjave značajno ublažio retoriku spram Aljoše, navodeći: “pošto znam čovjeka iz nekog ranijeg vremena iz grada”!


Očito je da Lukač zna Aljošu jako dobro “iz grada” i Aljošu kriminalca, što i nije za čuditi, jer je Borković saradnik MUP-a RS.

Istina je da Borković jeste bio u kući Dragičevića, pošto je slovio kao njihov prijatelj, ali se, u međuvremenu, pokazalo da je daleko od toga.

Borković je, kako stvari stoje, bio MUP-ova “krtica” u porodici Dragičević i bio je, između ostalog, zadužen i za pokrivanje notornih laži, gnusoba i podlih podvala, koje su izgovorili Lukač i Dodik. 

Za šta je sve još Borković bio zadužen od svojih naredbodavaca iz MUP-a RS saznaće se vrlo brzo, a bitno je napomenuti da on jeste uhapšen 2011. godine u akciji “Košnica” (vidi dodatak). 



Iako je bio osumnjičen za pljačku stotina hiljada KM, Borković nikada nije bio optužen, niti presuđen za nedjela koja je počinio kao haker-kriminalac.

Umjesto da sjedne na optuženičku klupu, da mu se oduzme novac koji je opljačkao širom svijeta, Borković je počeo da radi kao saradnik MUP RS. 

Sada je pitanje koje poslove Borković radi za čelnike MUP RS??? Da li su među tim “poslovima” i hakerski napadi na kritičare vlasti, poput onog velikog septembarskog 2017. godine?

Da li Borković za pojedince iz MUP RS radi na “poslovima” sa novcem i ako radi, kakvi su to poslovi?! (nastaviće se)

Dodatak 1: Vijesti.ba/Internet-kriminalci: FBI pratio tragove i stigao do Banja Luke (02.06.2011.)
SARAJEVO - Zahvaljujući agentima američkog FBI i Interpola, uhapšeni su 21- godišnji Aljoša Borković i Darko Malinić iz Banjaluke za koje je utvrđeno da su članovi hakerske grupe koja preko interneta krade novac sa bankovnih računa širom svijeta. Istražitelji još nisu utvrdili o kojoj sumi se radi, osim što su kazali da su u pitanju stotine i stotine hiljada maraka!
Ovi sajber kriminalci su imali jednostavan recept - na internetu su organizovali mrežu preko koje su plasirali kompjuterske viruse što im je omogućavalo da kradu lične podatke građana po cijelom svijetu o bankovnim računima s kojih su poslije lako skidali novac, prenosi "San".

Borković je kupio luksuzni stan u Romanijskoj ulici u Banjaluci, a Malinić je živio iznajmljenom stanu u istoj ulici sa suprugom i kćerkom. Nisu krili da raspolažu ogromnim novcem, a Borković je vozio tri automobila od kojih nijedan ne košta manje od 100.000 maraka. 
Prema nekim izvorima, Banjalučanin Aljoša Borković posebno je zanimljiv agentima FBI, a upućeni kažu da se radi o „kompjuterskom genijalcu". On je prije nekoliko godina bio uhapšen pod optužbom da se bavi sajber kriminalom.
Klupko je počelo da se odmotava kada su istražitelji Interpola došlo do podataka da nestaje novac s računa u slovenačkim bankama i odmah se u istragu uključio FBI čiji su agenti pratili tragove i stiglo do Banjaluke.
(Vijesti.ba)



Dodatak 2: Hakeri pali u “Košnici" (NN, 02.06.2011.)

BANJALUKA Osumnjičeni hakeri Aljoša Borković iz Banjaluke i Darko Malinić iz Slovenije uhapšeni su u akciji Jedinice za posebne istrage MUP-a RS, kodnog naziva "Košnica" sprovedenoj u Banjaluci, potvrdio je "Nezavisnim" izvor blizak istrazi. Pomenuti dvojac uhapšen je u međunarodnoj akciji koju je MUP RS sproveo u saradnji s kolegama iz Slovenije i Interpolom, a terete se za visokotehnološki kriminal, odnosno krađu novca preko Interneta.