петак, 13. јул 2018.

Lepir i Vrećo kreirali monstruozne lažne optužbe da je David Dragičević narkoman; Toksikološki nalazi iz Beograda i Beča u potpunosti demantovali Lepira i Vreću

piše: Slobodan Vasković



Glavni okružni tužilac Želimir Lepir i postupajući tužilac Dalibor Vrećo svjesno su radili na kriminalizaciji i “dokumentovanju” optužbi za narkomaniju Ubijenog Davida Dragičevića.

Lepir i Vrećo su, defakto, omogućili da se Ubijeni David Dragičević proglasi narkomanom, iako je toksikološki nalaz iz Beograda, kao i toksikološki nalaz iz Beča (urađen na zahtjev porodice Dragičević) opovrgao ove prljave i bolesne navode. 

Da stvar po Lepira i Vreću, ta dva Nečovjeka, bude gora, njih je opovrgao čak i Željko Karan, koji je te nalaze “skriningom”, sudski nevalidnim, i uradio. Karan je rekao da ti nalazi nemaju nikakvu dokaznu vrijednost.

Pitanje je po čijem nalogu su Lepir i Vrećo to uradili, a uradili su mimo zakona, jer su naložili vještačenje u Ustanovi koja nema sertifikt za te istrage. Zato ni ne postoji način da se pokriju za zlodjelo teškog iživljavanja nad Žrtvom Zločina. 

To što su Lepir i Vrećo učinili prije bilo kakve zvanične istrage tužilaštva - optužili javno Davida Dragičevića da je narkoman, jeste zločin bez presedana. 

Nisu Lepir i Vrećo izašli u javnost da to saopšte - prvo je pušten na mrežama nevalidni Karanov nalaz da je Ubijeni David pozitivan na LSD i THC, a kasnije je ove lažne optužbe, kao ararara, nastavio da iznosi Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS. 



Ujedno, navedeno je i dokaz da je zataškavanje Ubistva Davida Dragičevića i njegovo kriminlizovanje pomno planirano, kao što je planirano i njegovo ubistvo.

I dalje ostaje otvoreno pitanje Ko je naredio Lepiru i Vreći da hitno omoguće lažno optuživanje Ubijenog Davida Dragičevića izdavanjem tužilačkih naredbi bez pokrića i zakonskog osnova?!!!

U ovom slučaju učinio je to Vrećo, iako u tom trenutku nije imao nikakvu odluku o tome da je postupajući tužilac - ni pismenu ni usmenu. 

Lepirovo nereagovanje na Vrećino uzurpiranje Tužilaštva, potom kasniji pokušj "porkića" nvodnom usmenom naredbom, stvalja ga u istu ravan sa njim - Direktno Učešće u pripremi zataškavanja Teškog Ubistva, koje je javno kulminiralo 26.03. na blasfemičnoj pres konferenciji MUP-a RS, koju su održali Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, patolog Željko Karan i Željko Spasojević, načelnik Uprave policije Banjaluka, odreda saučesnici u Ubistvu, kao i sam ministar Lukač!

25.03. i 26.03.
Obdukcija tijela Ubijenog Davida Dragičevića urađena je 25.03. Obdukciju je uradio Karan.

Tom prilikom, Karan je izvadio uzorke urina i krvi i uputio ih u KTC MUP RS Banjaluka na dalju analizu.

Međutim, već 26.03. je u Zavod za sudsku medicinu, na čijem čelu je Karan, vraćen uzorak urina kako bi se uradio skrining na toksine. Takav postupak je besmislen, jer Karanovi “toksikološki” nalazi su sudski nevalidni. 



Međutim, on je bitan sa aspekta lažnih optužbi da je David Dragičević narkoman, koje su uslijedile nakon ogavne pres konferencije MUP RS, na kojoj je Ubijeni David optužen da je provalio u kuću Rađenovih na Laušu, što je takođe laž. Laži su plasirane na osnovu nevalidnog Karanovog skrininga.

Šta je ovdje bitno?

Bitno je da je Naredbu za toksikološki skrining izdao Dalibor Vrećo, koji u tom trenutku nije ni na koji način bio vezan za taj predmet. 

Vrećo je, sudeći prema svjedočenjima Lepira, Ilića, Karana, kao i sopstvenog svjedočenja teško zloupotrijebio Okružno tužilaštvo i izdao Naredbu Zavodu da uradi skrining urina na toksine. Kako je Zavod prije toga uputio izuzeti uzorak urina u KTC MUP RS, Vrećo je i tom dijelu MUP-a izdao naredbu da vrati uzorak.

Vrećo tog 26.03. nije bio ni dežurni tužilac, ni postupajući tužilac niti je bio zadužen za predmet Ubistva Davida Dragičevića. 

Znači, ni na koji način nije imao ovlaštenja da izda Naredbu za skrining, a učinio je to. I ne samo to, već je nalaz, koji je nevalidan, pustio u javnost tokom, kada je postalo jasno da je pres MUP-a doživio fijasko i da je preočito da se zataškava likvidacija. Naravno, Vrećo nije pustio nalaze skrininga kao Vrećo, već kao prljavi bot. Činio je to i kasnije, puštajući nalaze iz istrage, pod imenom “Milica Vukmir”.

Dokazi da je Vrećo bez pokrića izdao Naredbu za skrining



“Dana 29.03.2018. godine, tužilaštvo je zaprimilo izvještaj o smrti Davida Dragičevića od Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za organizovani i teški kriminalitet sa pripadajućim dokzima, ukupno 151 (službene zabilješke, zapisnici o saslušanju svjedoka,fotodokumentacije, potvrde o privremenom oduzimanjupredmeta i dr.). Istog dana po mojoj naredbi izvještaj je zaveden u opšte odjeljenje, odsjek za krvne i seksualne delikte ovog tužilaštva, pod broj KTA-40438 18 i sa istim je zadužen tužilac Vrećo Dalibor, koji radi u tom odsjeku, jer dalji postupak nije mogao voditi tužilac Janković Biljana, obzirom da radi na predmetima privrednog kriminaliteta”, navedeno je u zvaničnom dopisu Okružnog tužilaštva Anketnom odboru Narodne skupštine RS.

Nema dileme, iz dopisa, da je Vrećo preuzeo slučaj tek 29.03., iako su i on i Lepir tvrdili da je (usmeno) zadužen 26.03. Nakon svih laži koje su izrekli, zaista im samo potpuni naivci mogu povjerovati “na riječ”; Posebno nakon zvaničnog dokumenta Tužilaštva, od kojeg nikako ne može biti zvaničnija “časna riječ” Lepira i Vreće.

U svjedočenju pred Anketnim odborom, Vrećo je priznao da je on izdao naredbu za “toksikološki” nalaz.



BORENOVIĆ: Ko je izdao naredbu za toksikološku analizu i kada?
VREĆO: Toksikološku analizu?
BORENOVIĆ: Da
VREĆO: Na koju toksikološku analizu mislite?
BORENOVIĆ: Instituta, Zavoda za sudsku medicinu koju je uradio patolog?
VREĆO: Izdao sam ja.
BORENOVIĆ: Hvala. Da li vam je poznato  da Zavod za sudsku medicinu nema forenzičku, toksikološku laboratoriju niti zaposlenog stručnjaka  iz te oblasti toksikologa i slično?
VREĆO: Dana 15. maja 2018. godine ja sam dobio jedan dopis MUP-a Uprave kriminalističke policije koji mi je proslijeđen dopis Zavoda za sudsku medicinu u kojem se navodi dakle da u Zavodu za sudsku medicinu ne postoji formirana namjenska  laboratorija za forenzičku toksikologiju, da vam ne čitam dalje sadržaj ovoga dopisa, dakle obavješten sam ako je vaše pitanje: da, obavješten sam 15. maja ove godine.
BORENOVIĆ: 15. maja, prije toga niste znali?
VREĆO: Prije toga nisam znao.



BORENOVIĆ: Iz informacije koju smo dobili od vas  koja je javna i dostavljena Anketnom odboru  jasno piše da je uviđaj obavila dežurni tužilac 24.03. i da je 29.03.  da je zadužen tužilac Vrećo da radi na ovom predmetu. Molim vas, recite mi  ko je radio na predmetu između 24.03. i 29.03.?
LEPIR: Pazite, ja sam, ja sam Vreći najavio  prije nekoliko dana da će on preuzeti taj  predmet, obzirom da predmet ne može voditi  tužilac sa privrednog odjeljenja, tako da je on kontaktirao i radio sa policijom, mojom usmenom naredbom, a zvanično sam ga imenovao  kad samo pregledali predmet. Tako da je i on s policijom  radio par dana, a dotle  one naredbe kod obdukcije i ostalog  izdavao tužilac koji je  bio na uviđaju.

Isto su potvrdili i Lepir i Karan, ali niko od njih nije znao objasniti zbog čega je Vrećo izdao naredbu za “skrining” LSD-ija.

Da bruka, ali i zločin budu veći, pobrinuli su se upravo Lepir i Vrećo koji su ustvrdili da im nije poznato kako toksikološki nalazi Zavoda za sudsku medicinu RS nisu sudski validni, dok je Karan utvrdio da je to itekako poznato i u MUP-u RS i u Tužilaštvu.

Naravno, Lepir i Vrećo će nastaviti lagati kako je bilo “usmenog ovlaštenja”, ali ih demantuje dopis Okružnog tužilaštva Anketnom odboru u kojem je vrlo precizno navedeno da je Vrećo predmet zadužio tek 29.03., tri dana nakon što je izdao Naredbu za skrining, koja je poslužila za javno blaćenje i vrijeđanje Ubijenog Davida Dragičevića!!! 

Lepir i Vrećo i dalje vode slučaj Ubistva Davida Dragičevića, što je nezapamćeno u svjetskoj sudskoj praksi - da Saučesnici u Ubistvu istražuju sami sebe i svoje nalogodavce, naručioce Ubistva i Ubice dvadesetjednogodišnjeg Dječaka. 



Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.
Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.



Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… 
(nastaviće se)