недеља, 15. јул 2018.

Izuzetno uznemirujući sadržaj: Povrede na koljenima Davida Dragičevića su zaživotne, a ne postmortalne kako to Karan tvrdi; Brojne modrice, uboji i krvni podlivi na boku i rebrima posledica su teških udaraca tupim predmetima (foto)




piše: Slobodan Vasković  

Obducentski nalaz tijela Davida Dragičevića, koji je uradio Željko Karan,  amaterski je uradak neznalice i hohštaplera, što je učinio sve da prikrije stvarni način smrti - Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Karan nije naveo gdje se sve tačno povrede nalaze, kao ni čime su nanesene. Za neke od povreda koristio je, pri opisu, riječ “vjerovatno”, što je dovoljan dokaz šarlatanstva. Karan je Ništarija!


Kako sam već objavio, ali i dokazao, Karan tvrdi da se Ubijeni David utopio, a da pri tom u njegovom nalazu nema stranog sadržaja u svim disajnim organima - nema ga u dušniku i plućima, a ima u nosu i dušničicama, što je samo po sebi nemoguće.

Važno je naglasiti da je Karan svjesno napravio još niz propusta i, što ne reći, plasirao vrlo namjerno niz laži.

On navodi da se “u predjelima gornjih dijelova koljena obostrano nalaze postmortlana oštećenja nastala struganjem tih dijelova tijela o tvrde objekte u vodi”.  

Karan laže da su povrede postmortalne
Interesantni je navesti da se reobducent Ivica Milosavljević nije izjasnio o tome da li su povrede na ovim dijelovima tijela postmortalne.


Milosavljević bez izjašnjenja
Sliku sa obdukcije tih dijelova koljena pokazao sam vodećim ekspertima sudske medicine sa kojima sa razgovarao dosad u nekoliko navrata i oni si bili eksplicitni: “Povrede na koljenima su, sasvim je jasno, zaživotne i mogle su nastati kada je tijelo Davida Dragičevića vučeno po tvrdoj podlozi, nakon što je prethodno teško prebijen”. Uostalom, fotografije najbolje demantuju Karana.

Uznemirujući sadržaj: Tijelo Ubijenog Davida Dragičevića tokom obdukcije (25.03.)
Fotografija pantalona koje su bile na Davidu, nakon pronalska tijela u kanalizaciji Crkvena, pokazuje da su u pravu eksperti sa kojima sam razgovarao, a ne Karan. Pantalone su pocijepane upravo na tim mjestima, razderane od vučenja po tlu. Onesviještenog Davida.

Uznemirujući sadržaj: Tijelo Davida Dragičevića nakon što je nađeno
na suhoj pješčanoj površini, adi, kanalizacije Crkvena
Nije slučajno da je Karan baš za povrede na koljenima lažno napisao da su postmortalne: Na taj način on pokušava poduprijeti tvrdnje zločinaca koji prikrivaju NarkoKlan koji hara Banjalukom - stvarne Naručioce Ubistva, Ubice i njihove saučesnike!!! Lažima o "postmortalnim povredama na koljenima", Karan implicitno sugreiše da nije bilo nikakve velike tuče iza Metalske škole, nakon toga odvlačenja Davida do gepeka policijskog automobila, potom otmice, mučenja i na kraju surove likvidacije.

Uznemirujući sadržaj: Tijelo Davida Dragičevića prije obdukcije (25.03.)
Da je David teško prebijen svjedoči fotografija broj 24., sa obdukcije, na kojoj je vidljivo najmanje deset velikih krvnih podliva na glavi, nanesenih izuzetno snažnim djelovanjem tupe mehaničke sile.

Izuezetno uznemirujući sadržaj: Tijelo Ubijenog Davida Dragičevića tokom obdukcije (25.03.)

Karan nije pojasnio ni brojne modrice, ali ni velike krvne podlive na tijelu Davida Dragičevića, posebno one koje se vide na spoljašnjoj strani desnog kuka.

Uznemirujući sadržaj: Tijelo Ubijenog Davida Dragičevića tokom obdukcije (25.03.)


"Mrljasti krvi podlivi nalaze se, takođe, i na spoljašnjoj strani desnog kuka”, navodi Karan u svom  nalazu, ali ne precizira kako su ti podlivi nastali.


Posebno ne precizira da u unutrašnjoj strani, na rebrima, postoje brojni krvni podlivi, niti navodi kako su oni nastali.

Eksperti sudske medicine sa kojima sam razgovarao konstatovali su da su ti krvni podlivi posledica teških udaraca tupim predmetima i da se radi o zaživotnim povredama. 

Izuezetno uznemirujući sadržaj: Tijelo Ubijenog Davida Dragičevića tokom obdukcije (25.03.)
Sve fotografije sa obdukcije objavio sam u ovom tekstu uz dozvolu Davora Dragičevića 
Ove krvne podlive, na unutrašnjoj strani rebara, posebno iznad desnog kuka, Karan u svom nalazu nije ni konstatovao, iako je bio dužan navesti svaki krvni podliv, tačno mjesto na tijelu na kojem se nalazi, veličinu krvnog podliva i predmet koji ga je uzrokovao.

Važno je znati i sledeće: Karan svoj nalaz nikako nije smio dati na uvid reobducentu Ivici Milosavljeviću, koji je potpuno nezakonito uradio reobdukciju.

Milosavljević se ponio kao “kamikaza” i potpuno uništio ostatke svoje reputacije, kada je konstatovao da se David utopio, a nije to mogao utvrditi ni na koji način, jer su svi organi, na osnovu kojih bi se to moglo dokazati, tokom obdukcije isječeni i oprani.

Milosavljević je, defakto, prepisao veći dio Karanovog nalaza, a valjda mu je ostala mrva obraza, pa je u zaključcima naveo da je tijelo u vodi provelo dva do četiri dana (od 20.-24.03.), što je zaključio na osnovu ruku na kojima su vidljivi tek početni znaci smežuranosti vrhova prstiju, takozvane “ruke pralje”. 

Izuezetno uznemirujući sadržaj: Tijelo Ubijenog Davida Dragičevića tokom obdukcije (25.03.)
Kako tih znakova nema na gornjim dijelovima šake, jasno je da je tijelo u vodi provelo najviše desetak do dvanaest časova.  



Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.



Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… 
(nastaviće se)