понедељак, 23. јул 2018.

Rađen imao tajnu komunikaciju sa Ilićevim inspektorima, pripadnicima Jedinice za lišavanje slobode, u vrijeme dok se tragalo za Davidom Dragičevićem

piše: Slobodan Vasković

Đorđe Rađen imao je tajnu komunikaciju sa inspektorima iz Uprave za organizovani kriminal, na čijem čelu je Darko Ilić, u vrijeme dok je trajala potraga za Davidom Dragičevićem, saopštili su mi izvori iz MUP RS.


Ilić u Upravi koju vodi ima Jedinicu za lišavanje slobode, ali ko je sve pripadnik te jedinice, zna vrlo mali broj funkcionera te institucije. Ono što je bitno naglasiti jeste da se ta Jedinica drži u strogoj tajnosti, a da preko nje Ilić kontroliše/teroriše dobar dio Banjaluke.

Pripadnici te Jedinice imaju na raspolaganju vozila “Daster”. 

Rađen je imao tajnu komunikaciju upravo sa inspektorima iz te Jedinice. 

Oko čega su komunicirali, tek treba da se utvrdi, ali da je komunikacija postojala u navedeno vrijeme postoje nepobitni dokazi i svjedoci.

Glavni okružni tužilac Želimir Lepir nedavno je odbio izdati nalog za hapšenje Rađena, štiteći ga na taj način.

Ilić je na pres konferenciji održanoj 26.03. ove godine lažno optužio Ubijenog Davida Dragičevića da je opljačkao kuću Đorđa Rađena; Naknadnom istragom je utvrđeno da su to bile najgnusnije laži i da je Ilić svjesno neistinito optužio žrtvu Ubistva.



Ilić je tada naveo da su u džepovima Ubijenog Davida nađeni predmeti iz kuće Đorđa Rađena. Ti predmeti su, izvan svake razumne sumnje, stavljeni u džepove Davida Dragičevića nakon što je on ubijen.

Tokom uviđaja, nakon pronalaska tijela Ubijenog Davida Dragičevića, nije izvršen pregled njegove odjeće, što je bila obaveza i tužioca i inspektora koji su radili uviđaj. 

Taj propust je napravljen namjerno, kao što je još na desetine stvari urađeno kako ne treba, a sve sa ciljem zaštite Naručilaca Ubistva, Ubica i njihovih saučesnika.

Suzana Radanović i Davor Dragičević potvrdili su 23.07. da je David Dragičević u noći 18.03. doveden u prostorije MUP-a RS.



“David je doveden u prostorije MUP-a RS oko četiri časa ujutro”, rekla je Suzana Radanović, ističući da porodica ima dokaze za to.

Ranije sam objavio da je prva lokacija na kojoj je držan David Dragičević - prostorije MUP RS, u koje je doveden nakon što je otet iza Metalske škole.

Davor Dragičević izjavio je na Trgu izjavio da je David, osim 18.03., u prostorije MUP RS doveden i 23.03., nakon čega je likvidiran. 




David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)