среда, 4. јул 2018.

Izuzetno uznemirujući sadržaj (foto): Najmanje deset snažnih udaraca tupim predmetima u glavu Ubijenog Davida uzrok su ogromnih krvnih podliva, koji su nesporni dokaz teških povreda; Lepir i Vrećo u službi Zločinaca i zataškavanja Zločina

piše: Slobodan Vasković 



“Povrede na glavi Davida Dragičevića su zaživotne i nisu nastale kao posledica njegovog pada i udara u čvrsto tle”, saopštili su mi stručnjaci sudske medicine sa kojima sam razgovarao prethodnih dana.

Prema njihovim riječima, te povrede su nastale kao posledica niza snažnih udaraca tupim predmetima u glavu Davida Dragičevića.


“Udaren je najmanje deset puta u glavu i to vrlo snažno tupim predmetima. O tome svjedoče ogromni krvni podlivi na slici broj 24., koja je dio fotodokumentacije obdukcionog nalaza Željka Karana”, saopštili su moji sagovornici kojima sam na uvid stavio kompletnu dokumentaciju i fotodokumentaciju sa obdukcije i reobdukcije tijela Ubijenog Davida Dragičevića, kao i druge dokumente koji svjedoče o tom teškom zločinu.

Na moje pitanje da li se radi o lakšim tjelesnim povredama, eksperti sudske medicine su kazali da je nesporno kako je riječ o teškim povredama i da su oba obducenta, koji su radili obdukciju/reobdukciju tijela Davida Dragičevića, napravili neoprostive greške.

Jedna od tih grešaka je što nisu naveli precizno veličinu ovih ogromnih krvnih podliva na glavi Davida Dragičevića, njihov broj, predmete kojima su nanesene, kao i moguće posledice po njegov mozak koje su ti snažni udarci, bez sumnje, uzrokovali.

“Oni su naveli samo da postoje krvni podlivi i ništa više od toga, povrede su okarakterisali lakšim, a slika broj 24 ih potpuno demantuje, jer se na njoj vidi, kroz veličinu i broj podliva, razorna snaga višestrukih udaraca u glavu Davida Dragičevića”, saopštili su moji sagovornici.


Izuzetno uznemirujući sadržaj: Fotografija 24 sa obdukcije tijela Davida Dragičevića
Fotografiju objavljujem uz odobrenje Davora Dragičevića 
Prema njihovim riječima, potpuno je neshvatljivo da u obdukcionim nalazima nema pojašnjenja ni za jednu povredu na tijelu.

Eksperti sa kojima sam razgovarao ukazali su na još niz velikih krvnih podliva na drugim dijelovima tijela Ubijenog Davida Dragičevića, koji su nastali kao posledica snažnih, višestrukih, udaraca tupim predmetima. Svi ti podlivi se vide na fotografijama i nemoguće ih je demantovati, još manje tvrditi da “nisu posledica krivičnog djela”, kao što je to tvrdio Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova.



Da ponovim: Povrede na glavi i tijelu Davida Dragičevića nisu, prema riječima eksperata sudske medicine sa kojima sam razgovarao, nastale padom na tvrdu podlogu, što u potpunosti demantuje Lukača u njegovim daljim nastojanjima da zaštiti stvarne ubice i nalogodavce teškog zločina Ubistva počinjenog nad Davidom Dragičevićem. 




Na tom fonu ostalo je i Tužilaštvo, koje je djelovalo "nezavisno" samo dok "trepneš okom" - preciznije, dok nisu izdali sramno saopštenje: U kojem ne objašnjavaju kako je moguće da se David utopio, a da mu u svim disajnim organima nema mulja/muljevitog sadržaja; U kojem se pozivaju na drugi, reobdukcioni, nalaz, koji i nije mogao utvrditi utapanje, jer su svi organi nakon prve obdukcije oprani. Uz to je i nezakonit; Nemaju nikakvo objašnjenje kako je David dospio u ulicu Velinbora Janjetovića Janje; Zašto je izjava gospođe iz te ulice validnija od izjave gospođe koja je vidjela tuću iza Metalske škole...

Nigdje objašnjenja kako je nestao dokazni materijal - donji veš, koji je bio na tijelu  Ubijenog Davida kada je pronađen... Gdje su njegovi marama, USB stik...

Cijelo saopštenje Tužilaštva svjedoči da su ga pomno pisali sa dijelom Vrha MUP RS, koji predvode Lukač, Darko Ilić, načelnik za organizovani kriminal, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma Nedeljko Lubura, onaj beskičmenjak Darko Ćulum, direkor Policije...




Baviću se njihovim zločinačkim postupkom i narednih dana, detaljno, a do tada treba znati da su Želimir Lepir i Dalibor Vrećo, izvan svake razumne sumnje, udarne igle za zataškavanje zločina Teškog Ubistva. 

Zločinačka organizacija ne odstupa ni za jotu od prljavih laži, podmetanja, kriminalizacije žrtve, manipulacija... iznesenih na pres konferenciji 26.03. Niti imaju namjeru da to ikada učine! 

Većinu onoga što je Tužilaštvo saopštilo (04.07.), a Lukač izjavio (04.07.) oko dešavanja u ulici Velibora Janjetovića Janje, ja sam objavio još 25.04. u tekstu "Karanovo lažiranje Karana za Plan B - Namještalja" u dijelu sa podnaslovom Plan B - Žrtveni jarac! (nastaviće se)




Dodatak: Sramno saopštenje Okružnog tužilaštva koje i dalje radi na prikrivanju Nalogodavaca Ubistva, Ubica i njihovih saučesnika - Istraga o Ubistvu u "najnižem stepenu vjerovatnoće", plus ostale laži pročitajte u njihovom pamfletu