четвртак, 5. јул 2018.

VSTS vodi disciplinsku istragu i protiv tužioca Saše Labotića, monstruma koji je podigao optužnicu protiv Ubijenog Davida Dragičevića, šest dana nakon što je pronađeno njegovo tijelo

piše: Slobodan Vasković


Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH vodi disciplinsku istragu i protiv tužioca Saše Labotića.

Saša Labotić je tužilac-monstrum koji je optužnicu protiv surovo umorenog Davida Dragičevića uputio iz Tužilaštva ka Sudu 30.03.2018. godine, šest dana nakon što je njegovo tijelo nađeno u kanalizaciji Crkvena.

Labotić je pravosnažno presuđen 28.02.2008. godine zbog piraterije. Sitni kriminalac koji je stigao do pozicije tužioca. Njegov zadatak je bio da nastavi kriminalizaciju Ubijenog Davida Dragičevića i nakon što je njegovo tijelo pronađeno.

Ranije sam objavio da Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH vodi disciplinsku istragu protiv Želimira Lepira i Dalibora Vreće zbog propusta i prekršaja u istrazi Ubistva Davida Dragičevića.

Izvori iz VSTS su mi saopštili da se, osim navedenih tužilaca, postupci vode protiv svih ostalih iz Tužilaštva koji su učestvovali/učestvuju u istrazi o Ubistvu Davida Dragičevića, zbog niza propusta i prekršaja koje su počinili.

MonstrumTužilac Labotić - Put od presuđenog sitnog kriminalca, preko pozicije tužioca do Saučesnika u Ubistvu (dokumenti) (22.05.2017.)


Davor Dragičević i "Pravda za Davida" - Mirno okupljanje pred Okružnim tužilaštvom Banjaluka
Piše: Slobodan Vasković

Saša Labotić, monstrum-tužilac, prešao je, za kratko vrijeme, dug put od presuđenog sitnog kriminalca, preko pozicije tužioca, pa do Saučesnika u Ubistvu Davida Dragičevića. 

Saša Labotić je tužilac-monstrum koji je optužnicu protiv surovo umorenog Davida Dragičevića uputio iz Tužilaštva ka Sudu 30.03.2018. godine, šest dana nakon što je njegovo tijelo nađeno u kanalizaciji Crkvena.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova i direktor Policije Darko Ćulum odlikovali su tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Sašu Labotića, na Dan policije, 04.04.2018. godine.


Lukač i Ćulum su nagradili Labotića 04.04., pet dana, nakon što je uputio optužnicu protiv Likvidiranog Davida Osnovnom sudu na potvrđivanje (30.03.).

Optužnica je navodno podignuta 28.02.2018. godine, bar tako piše na njoj, da bi tek mjesec dana kasnije, a šest dana nakon pronalaska Davidovog tijela upućena u Sud. Najrealnije je da je Optužnica protiv Davida napisana nakon pronalaska njegovog tijela, između 24.03. i 29.03., jer se u CMS-u pojavila tek 30.03., šest dana nakon što je nađeno tijelo Ubijenog dvadesetjednogodišnjeg dječaka. 

Isti taj Saša Labotić pravosnažno je presuđen 28.02.2008. godine, jer je počinio krivično djelo povreda autorskih prava; Preciznije, neovlašteno je u svojoj radnji “Oskar” iznajmljivao filmove.


Sitan je to prestup, ali je od Suda BiH, okarakterisan kao krivično djelo i Labotiću je izdan kazneni nalog - da isplati 900 KM u tri rate, ili, ukoliko to ne učini, odleži 18 dana zatvora.

Labotić je priznao da je kriv.

Oduzeti su mu i svi DVD i DIVIX od Republičke tržišne inspekcije, odjeljenje Bijeljina.

Inspekori Ministarstva trgovine RS uhvatili su ga u neovlaštenom poslu 23.06.2005. godine, a Sud BiH, sudija za prethodno saslušanje Mehmed Šator, izrekao mu je presudu 28.02.2008. godine.


Uprkos tome što je počinio krivično djelo, za koje je pravosnažno preuđen, Labotić je, nekoliko godina kasnije, izabran za tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, gdje nije radio svoj posao, nego bio sluga raznoranih prestupnika i kriminalnih organizacija; Svoj kriminalni vrhunac dostigao je 30.03.2018. godine, kada je po nalogu Vrha NarkoKartela, koji je naručio i organizovao likvidaciju Davida Dragičevića, protiv ubijenog uputio Optužnicu na potvrđivanje Sudu, šest dana nakon što je njegovo tijelo nađeno u kanalizaciji Crkvena.




Pitanje je kako je Labotić uopšte mogao biti izabran za tužioca, kada je presuđen za krivično djelo, ma koliko ono sitno bilo? Odgovor je da upravo takve poput njega Zločinačke organizacije ubacuju u pravosuđe BiH da bi služili njihovim interesima.    



Saša Labotić je direktan Saučesnik u prikrivanju likvidacije Davida Dragičevića, zajedno sa ucijenjenim Glavnim okružnim tužiocem Želimirom Lepirom, postupajućim tužiocem Daliborom Vrećom; Saučesnici su i Lukač, Ćulum, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal i još nekoliko službenika MUP-a RS - inspektora. Saučesnik je i patolog Željko Karan.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da je njegov sin likvidiran 23.03.2018. Godine u periodu od 22 do 23 časa, a da je “poslednji put mučen 23.03. između 20 časova i 21 čas i 30 minuta”.

Davida Dragičevića su pripadnici NarkoKartela, među kojima i službena lica iz MUP-a RS, pretukli u noći 18.03. iza Metalske škole u Banjaluci, nakon toga ga oteli, odvezli policijskim automobilom na nepoznatu lokaciju, gdje su ga zvjerski mučili narednih šest dana. 

Likvidirali su ga 23.03., a njegovo tijelo u ranim jutarnjim časovima 24.03. Bacili u kanalizaciju Crkvena.



Vrh MUP-a RS, kao i navedeni tužioci, ni dva mjeseca nakon likvidacije Davida Dragičevića ovaj surovi zločin nisu okarakterisali kao Teško Ubistvo, već čine sve da ga zataškaju i zaštite nalogodavce Ubistva iz vrha Narko Klana koji hara Banjalukom.