среда, 18. јул 2018.

Koji inspektor MUP RS je 19.03. putem telefona zvao Filipa Ćuluma i zašto?




piše: Slobodan Vasković

Filipa Ćuluma je 19.03., putem telefona, zvao inspektor MUP-a RS.

Pitanja za Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, direktora Policije Darka Ćuluma, Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, Glavnog tužioca Želimira Lepira i postupajućeg tužioca Dalibora Vreću:

-Koji inspektor je zvao Filipa Ćuluma 19.03., dan nakon što je nestao David Dragičević?

-Zbog čega ga je zvao?

-Da li postoji službena zabilješka o sadržaju tog razgovora?

-Koliko dugo je trajao taj razgovor?

-U kojoj Upravi radi taj inspektor?

-Da li taj inspektor radi u Upravi za organizovani kriminal, na čijem čelu je Ilić ili je neka druga Uprava u pitanju?

-Da li je taj inspektor saslušan tokom istrage o Ubistvu Davida Dragičevića?

-Da li je taj inspektor sklon nasilju?

Odgovori na ova pitanja su vrlo bitni, jer je David Dragičević u noći 18.03., u 00 časova i 15 minuta, preko “Instagrama”, svom drugu poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.

MUP RS je objavio da Filip Ćulum ima alibi za noć 18.03.; Sam Filip Ćulum je demantovao bilo kakvu vezu sa ubistvom. 

I Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, gostujući na ATV-u, saopštio je da “Filip Ćulum ima alibi za tu noć (18.03., op.aut.)”.

Zašto je bitno da navedeni odgovore na postavljena pitanja? 

Između ostalog kako bi se utvrdilo da li i zbog čega/kojih poslova Filip Ćulum ima bliske veze sa popriličnim brojem pripadnika MUP-a RS; U čemu se te veze sastoje; Da li je Filip Ćulum na bilo koji način upotrijebljen/zloupotrijebljen u slučaju Teškog ubistva Davida Dragičevića…?

Saučesnici
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine. Naveo je, 02.07., da je David ubijen tačno u 22 časa i 17 minuta. 


Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.



Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… 
(nastaviće se)