петак, 6. јул 2018.

Smanjenje plata odmah nakon izbora; Zoran Tegeltija postao član “Brigate rossonere”

piše: Slobodan Vasković



Vlada RS je veoma vrijedna - Upravo pišu novi Zakon o državnim službenicima.

Ne pišu to oni bezveze, već da bi smanjili plate koje su nedavno povećali. A smanjiće ih odmah nakon izbora.

Novim Zakonom je, između ostalog, predviđeno smanjenje koeficijenta za VSS sa 13 na 11.

Zakon će biti usvojen odmah nakon izbora, a ključni razlog za njegovo usvajanje je što je MMF postavio uslov da ne smiju rasti rashodi za plate.

U suprotnom, doći će do prekida aranžmana sa MMF-om i vlasti RS neće dobiti novu tranšu kredita.

Rashodi će porasti zbog nedavne odluke o povećanja plata u javnom i realnom sektoru, ali će to povećanje odmah nakon izbora biti anulirano smanjenjem plata.

Ova predizborna gimnastika zaista je van svake pameti, ali kada je Vlada RS u pitanju opštepoznato je da tu pameti nema već godinama.




Zato ima teškog kriminala, koji generiše ministar finansija Zoran Tegeltija, koji se već obezbijedio ukoliko blok kome pripada izgubi izbore. 

Tegeltija se seli u Italiju, u Milano, gdje posjeduje izuzetno vrijedan stan trgu na Piazza del Duomo. To je jedan od glavnih trgova u Milanu, a m2 stana u tom dijelu košta 7.000 evra.

Tegeltijin stan je vrlo skroman - 180m2, tako da je njegova cijena svega 1.260.000 evra. Prava sitnica.


Pisazza del Duomo
Pripreme za presljenje u Italiju uveliko su počele, a Tegeltija je već član navijačke grupe “Milana” - Brigate rossonere. Nema šta, biće pravi Ultras, kao što je to bio i dok je ulestvovao u perušanju “Alumine” i ostalih resursa - kojih ima za Enciklopediju u tri toma!



Da je Tegeltija zaista skroman, pokazalo je i njegovo nedavno putovanje u Rusiju, na Svjetsko prvenstvo u fudbalu, gdje je u hotelu “Four Seasons”, u Moskvi, iznajmio apartman koji za noć košta 3.000 evra. Pa to nije cijena ni pola m2 njegovog stana u MIlanu.

Očito je da je Tegeltija već počeo da štedi, jer će ga smanjenje koeficijenta baš finansijski pogoditi!