среда, 4. јул 2018.

Vasković još 25. aprila otkrio i objavio Lukačev "Plan B - Žrtveni Jarac", koji je on javnosti prezentovao 04.07. ove godine

piše: Slobodan Vasković

Osim što je vrlo opasan, glup i bez ikakvog racionalnog razloga nadmen, Dragan Lukač potpuno je nesposoban čak za bilo kakvu konstruktivnu obmanu.



Ponovo je 04.07. pokušao sa nizom laži da demantuje moje i pisanje Borislava Radovanovića. Uz to je počinio krivično djelo neovlašteno iznoseći detalje iz “istrage” Okružnog tužilaštva, koje jeste donijelo Naredbu o sprovođenju istrage o ubistvu, ali ne odustaje ni pedalj od detalja iznesenih na pres konferenciji 26.03. Razlog je prejasan!

Sve što je Lukač danas rekao, ja sam najavio još 25. aprila u tekstu “Karanovo lažiranje Karana”.

Čitajući Lukačevu izjavu ja čitam svoj stari tekst.

I vrlo bitan detalj: Ja sam i tada tvrdio da je David Dragičević ubijen, a Dragan Lukač je i tada, pa sve do prije dva dana, tvrdio da "nema elemenata krivičnog djela u načinu smrti Davida Dragičevića"

Nekako mi se čini da sam ja sve vrijeme bio u oravu, a Lukač izto to vrijeme lagao i štitio Naručioce Ubistva, Ubice i njihove saučesnike!

Idemo prvo sa Lukačevom izjavom (izvor: RTRS)

LUKAČ: MUP DOBIO NAREDBU OD TUŽILAŠTVA  

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je ova institucija dobila od Okružnog tužilaštva Banjaluka dobio naredbu o sprovođenju istrage u vezi nesretnog slučaja stradanja pokojnog Davida Dragičevića, te da njen sadržaj demantuje dosadašnje morbidne konstrukcije o umiješanosti institucija u stradanje pomenutog mladića.

Lukač je rekao novinarima u holu Narodne skupštine da je najbitnije za MUP i javnost da ta naredba ruši sve ranije konstrukcije u javnosti pravljene tri mjeseca u vezi sa smrću Dragičevića.
"Sve konstrukcije da je Dragičević otet, držan negdje danima, prebijan, maltretiran, silovan, te da su u to uključeni pripadnici policije, i da je to vezano za političke ličnosti, uključujući članove porodice premijerke Cvijanović, nemaju apsolutno nikakve veze", naglasio je Lukač.
On je rekao da su te konstrukcije pravili blogeri poput Slobodana Vaskovića i Borislava Radovanovića, te da ih je nažalost prihvatio Davidov otac Davor.



"Te konstrukcije sada nisu apsolutno tačne i to potvrđuje ova naredba u kojoj je opisano kako i u koje vrijeme je nastradao Dragičević. Decidno piše da je 18. marta ove godine oko 4.00 časa u Ulici Velibora Јanjetovića Јanje, kod broja 27, u neposrednoj blizini kuće, došlo do određenih verbalnih ili drugih dešavanja i da je David bježao od izvršilaca i pao niz strmu obalu, visine četiri i po metra u nabujalu rječicu Crkvena, ili su ga izvršioci tu gurnuli u rječicu. Nakon dospijeća u vodu, u kratkom vremenskom periodu kod oštećenog je nastupila smrt usljed utopljenja", precizirao je Lukač.

On je rekao da je od zadnje kamere koja ga je snimila u Ulici Velibora Јanjetovića do Crkvene 20 metara.

"Sve se desilo upravo tu, gdje je David i dalje na nepoznat način, nažalost, završio u tada nabujaloj Crkvenoj i gdje je nažalost došlo do utopljenja", ponovio je Lukač.

On je rekao da u naredbi stoji i da je leš 24. marta pronađen u rječici Crkvena u neposrednoj blizini ušća te rječice u Vrbas.

Ministar je naglasio da u obdukcionim nalazima i njihovoj analizi, u kojoj je učestvovao tim stručnjaka u Zagrebu, stoji da su povrede Dragičevića najvjerovatnije nastale prilikom pada u Crkvenu, kotrljanjem niz strmu obalu i betonsku podlogu.

"U naredbi se navodi da su sve lake tjelesne povrede, koje nisu mogle uzrokovati smrt kao što su pokazali i prethodni nalazi doktora Karana i Milosavljevića", prenio je Lukač. (RTRS)

Nakon Lukača, sad malo Ja.



U navedenom tekstu sam detaljno pojasnio zašto je Karan bio prisiljen da demantuje sam sebe, a veoma je bitan, zbog Lukača, dio sa podnaslovom “Plan B” u kojem sam ja još 25.aprila ove godine hirurški precizno predvidio šta će on da kaže 04.07. ove godine.

Plan B - Žrtveni Jarac
Vratimo se Karanovom vremenu Smrti iz Potvrde.



Zašto je bilo potrebno precizirati da je Vrijeme Smrti nastupilo 18.03. u 4 časa ujutro?!

Prvo, da bi se pokušalo ostati na tvrdnji “o zadesnoj smrti”, koja je potpuno deplasirana, nakon niza dokaza koji su isplivali.

Drugi razog je bio Plan B: pokušaj Namještaljke, ako “zadesna smrt ili suicid nikako ne prođu”; Tužilaštvo (čitaj Dalibor Vrećo, ali ima ih još) i Ilić su, prije objave nalaza "Reobdukcije”, pronašli “Svjedoka” koji je trebalo/bio spreman da potvrdi da se “tuča desila u blizini Kuće na Laušu”, u noći 18.03., “oko 4 časa ujutro”, nakon čega se čulo “vrištanje i bacanje tijela u vodu”!



Poznato mi je i ko je trebalo da bude optužen, ali to još uvijek ne mogu navesti! Jedino mogu napisati da su Trojica trebala biti optužena, od kojih bi jedan bio označen kao Ubica (navodno psihički labilan), a druga dvojica kao pomagači. 

Ovaj scenario i dalje je moguće realizovati iz prostog razloga što Reobdukcija, koju je uradio doktor Ivica Milosavljević, za Tužilaštvo ne postoji, jer oni nisu izdali nalog za nju, već samo sa Karanovu obdukciju. 

Međutim, Reobdukcija, Vrijeme Smrti navedeno u njoj (između 20.03-24.03.) u velikoj mjeri ometaju Plan B.

Da dodam i sledeće - ako nisam bio u pravu za “Žrtvene jarčeve” tog 25.04., šta su onda Tužilaštvo i MUP RS čekali sa podizanjem optužnice protiv tih lica više od dva i po mjeseca?! Jer sve te informacije koje sam tog 25.04. objavio, dobio sam od svojih izvora iz Tužilaštva i MUP RS!

Imao bih još štošta dodati u ovom tekstu, ali je sasvim dovoljno pitanje za “znalca” Lukača: Ako se David Dragičević našao u vodi, kako je to naveo, da li je moguće da u svim njegovim disajnim organima Željko Karan nije našao mulj/muljeviti sadržaj?! I zbog čega je samo na vrhovima prstiju namreškana koža, a ne na cijelim dlanovima, gornjim stranama šaka, ostalim dijelovima tijela… 

Dodatak:
Ubrzo nakon Lukača i Želimir Lepir, zajedno sa Daliborom Vrećom, izišao je sa sramnim saopštenjem za javnost u kojem je ponovio Lukačeve riječi, odnosno sve ono što sam ja napisao još 25.04.




Na Lukačevom fonu ostalo je i Tužilaštvo, koje je djelovalo "nezavisno" samo dok "trepneš okom" - preciznije, dok nisu izdali sramno saopštenje: U kojem ne objašnjavaju kako je moguće da se David utopio, a da mu u svim disajnim organima nema mulja/muljevitog sadržaja; U kojem se pozivaju na drugi, reobdukcioni, nalaz, koji i nije mogao utvrditi utapanje, jer su svi organi nakon prve obdukcije oprani. Uz to je i nezakonit; Nemaju nikakvo objašnjenje kako je David dospio u ulicu Velinbora Janjetovića Janje; Zašto je izjava gospođe iz te ulice validnija od izjave gospođe koja je vidjela tuću iza Metalske škole...

Nigdje objašnjenja kako je nestao dokazni materijal - donji veš, koji je bio na tijelu  Ubijenog Davida kada je pronađen... Gdje su njegovi marama, USB stik...

Cijelo saopštenje Tužilaštva svjedoči da su ga pomno pisali sa dijelom Vrha MUP RS, koji predvode Lukač, Darko Ilić, načelnik za organizovani kriminal, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma Nedeljko Lubura, onaj beskičmenjak Darko Ćulum, direkor Policije...




Baviću se njihovim zločinačkim postupkom i narednih dana, detaljno, a do tada treba znati da su Želimir Lepir i Dalibor Vrećo, izvan svake razumne sumnje, udarne igle za zataškavanje zločina Teškog Ubistva. 

Zločinačka organizacija ne odstupa ni za jotu od prljavih laži, podmetanja, kriminalizacije žrtve, manipulacija... iznesenih na pres konferenciji 26.03. Niti imaju namjeru da to ikada učine! 

Većinu onoga što je Tužilaštvo saopštilo (04.07.), a Lukač izjavio (04.07.) oko dešavanja u ulici Velibora Janjetovića Janje, ja sam objavio još 25.04. u tekstu "Karanovo lažiranje Karana za Plan B - Namještalja" u dijelu sa podnaslovom Plan B - Žrtveni jarac! (nastaviće se)




Dodatak 1: Sramno saopštenje Okružnog tužilaštva koje i dalje radi na prikrivanju Nalogodavaca Ubistva, Ubica i njihovih saučesnika - Istraga o Ubistvu u "najnižem stepenu vjerovatnoće", plus ostale laži pročitajte u njihovom pamfletu