недеља, 22. јул 2018.

Lepir odbio da naredi hapšenje Rađena; Svjedok “koji je zaboravio da posti” “serviran” je iz policije Tužilaštvu kako bi se odvukla pažnja sa dešavanja iza Metalske škole u noći 18.03.



piše: Slobodan Vasković

1.
Želimir Lepir nedavno je odbio izdati nalog za privođenje/hapšenje Đorđa i Milorada Rađena, suvlasnika kuće na Laušu.

2.
Za “provalu” u tu kuću lažno je optužen ubijeni David Dragičević.

3.
Lepir je svojim aktom pokazao da štiti Rađene, ali i da i dalje istrajava na tome da je David Dragičević u noći 18.03. bio, kako je to Lepir rekao, “iza kuće”. 

4.
Dokazano je da David nije bio ni “iza kuće”, Rađeni nisu prošli poligraf, ali Lepiru ni to nije bilo dovoljno da izda nalog za njihovo pritvaranje.

5.
Zašto? Zato što Rađeni imaju direktnu zaštitu iz dijela Vrha MUP-a RS. I Lepir ne smije da ih uhapsi.

6.
Rađeni su, prema mojim izvorima iz Tužilaštva, svaki put, prije upućivanja poziva iz Tužilaštva, “policijskim kanalima” bili obaviješteni da će biti saslušani. Znali su, kako tvrde moji izvori iz Tužilaštva, i kada će biti poligrafisani, pa su izbjegavali na razne načine poligraf, čak i tako što bi dolazili trešteni pijani. 

Ta činjenica za Lepira je potpuno neinteresantna, a jasno je i iz kog razloga!

7.
Sve ovo ukazuje da su Rađeni duboko involvirani u zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića, a kada konačno zvanično padne lažna priča o pljački njihove Kuće, tada će to biti krunski dokaz protiv dijela vrha MUP-a RS, pa i samog Lepira i postupajućeg tužioca Dalibora Vreće, da već mjesecima štite Naručioce Ubistva, ubice i njihove pomagače. I postaće i zvanično Saučesnici u zločinu Teškog Ubistva. Još je niz drugih dokaza koji svjedoče o tome, a “Kuća” je samo jedan od njih. 

8.
Intenzivna zaštita Rađena je, takođe, više nego jak dokaz, a važno je navesti da da David Dragičević nije bio ni u Kući, ali ni iza Kuće, kako je to Lepir insinuirao. 

9.
Tužilaštvo i dalje insistira na svjedoku Slađani Marić, koja stanuje u blizini Rađena i kanalizacije Crkvena, i koja tvrdi da je u noći 18.03. čula “vrisku, tuču galamu”, pa da je čak od straha “zaboravila i da posti”.

10.
Prema mojim izvorima, taj svjedok je, po svemu sudeći, namješten od policije.  

11.
Kada su 26.03. shvatili da im neće, poslije prljave pres konferencije, proći zataškavanje Ubistva Davida Dragičevića, Saučesnici Naručilaca Ubistva i Egzekutora su “lansirali” navodnog svjedoka koji je “nešto čuo”.

“Svjedok” Marić Slađana saslušana je u Tužilaštvu 30.03.2018. i 02.04. 2018. godine.

12.
Lepir je to morao da zna, ali je slagao na ATV-u o tome kada je otkriven taj “svjedok”.

Lepirove laži o “svjedoku" (ATV, 05.07.)
Novinar: Možda vremenski samo, obzirom da se sada prvi put čulo za tog svjedoka, kada je on praktično utvrđen, kad ste vi dobili saznanja ta…? 

Lepir: Mi smo pojedinačnim istražnim radnjama u saradnji sa ovlaštenim službenim licima u toku istrage otkrili to. To znači ("svjedok", op.aut.) nije bilo otkriveno u materijalima koji su bili dostavljeni na odluku tužilaštvu

Novinar: Dakle taj svjedok je utvrđen nedavno, jel' tako?
Lepir: Tako je! (Specijal ATV-a - 08 minut)

13.
Jasno je da Lepir laže, a još više se upetljao dva dana kasnije, u intervjuu “Večernjim Novostima”.

Lepirove iluminacije o svjedoku (Večernje novosti, 07.07.)
Novinar: Sve što je tada rečeno (26.03., na presu MUP-a RS op. aut.) napisano je i u vašoj Naredbi. Razlika je u svedoku kojeg ste saslušali 30. marta i 2. aprila, što znači da policija na konferenciji nije raspolagala s tom izjavom.
Lepir: Tako je. Mi smo to otkrili.

Novinar: Kako mislite vi, zar nije policija?
Lepir: Mi smo saslušali svedoka.

Novinar: Ali kako je svedok došao do vas?
Lepir: Preko policije. Nekome iz policije je javljeno da se svedok toga setio, to je rečeno nama i onda smo ga saslušali.

14.
Nema dileme da Lepir nije ništa otrkio, da javno laže i da je policija, onaj njen dio koji želi da zataška ubistvo, “servirao” Lepiru i Vreći “svjedoka”, koji je krajnje nepouzdan, jer je “nešto čuo”, ali nije ništa vidio.

15.
Međutim, to “svjedočenje” je za Naručioce Ubistva, Ubice i Saučesnike bilo neophodno kako bi se tim “svjedočenjem” odvukla pažnja od dešavanja iza Metalske škole i kako se ne bi i na tom mjestu sprovele sve potrebne istražne radnje. I kako bi se potpuno izignorisao svjedok koji je VIDIO tuču iza Metalske škole u noći 18.03.. 

16.
Bilo bi jako interesantno kada bi Lepir odgovorio ko je “Nekome iz policije” kojem je “javljeno” da se “svjedok sjetio”?!

17.
Biće prilike da se i to sazna, jer će Lepir, prije ili kasnije, završiti na optuženičkoj klupi kao jedan od saučesnika u prikrivanju zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića. 

18.



David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)