петак, 27. јул 2018.

Dodik uputio Inicijativu Dodiku da bi Dodik Dodiku omogućio nezakonitu isplatu 200 miliona KM



piše: Slobodan Vasković

1.
Nedavno sma pisao o Inicijativi načelnika i poslanika, iz regije kojoj pripada Zvornik, usmjerenoj na “konačno rješenje” stečaja u FG “Birač”; Cilj Inicijative su indirektni pregovori sa Kriminalnim Klanom, koji predstavlja fočanska firma “Pavgord”, kako bi se njen vlasnik Gordan Pavlović, konsiljere Zoran Stevanović Gladni i Milorad Dodik dokopali 200 miliona KM od “Alumine”.

2.
Defakto, cilj Inicijative jeste uništenje Alumine”.

3.
Inicijativa je upućena Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, ne bi li se “dosjetili” da su nadležni i za rješavanje stečaja nad FG “Birač”, pa još i pregovore sa “Pavgordom”.

4.
Inicijativa je upućena i nebitnom Odboru povjerilaca Birača, forme radi, a pod motom “da se Vlasi ne dosjete”.

5.
Inicijativu su samo nominalno potpisali poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Lazar Prodanović, poslanici u NSRS Radovan Višković, Dušica Šolaja, Obren Marković, Spomenka na Vodi Stevanović, Dragomir Vasić, Slađana Nikolić, Siniša Ilić, Dragan Galić, Nedim Čivić, te gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović Gladni, ali i načelnici Srebrenice, Bratunca, Vlasenica, Šekovića i Osmaka. 

6.
Zašto naglašavam - samo nominalno?! 

Razlog je taj što je Milorad Dodik stvarni pokretač Kriminalnog klana za otimanje FG “Birač” i “Alumine”; Njegov ključni dio mehanizma, jer je sve uradio i omogućio da Gladni i Gordan Pavlović, vlasnik “Pavgorda”, bestijalno i bez ikakvog prava urušavaju “Aluminu”.

7.
Podsjetiću, Klan još čine, između ostalih, advokati Sonja i Nenad Rubež, kao i drugi advokati smutljivci, beskonačna neznalica sudija Jelena Krpa Todorović i pohlepna šefica suda u Zvorniku Slavica Bankomat Tadić.

8.
Ima tu još nekoliko sudija-beskičmenjaka sa viših sudova, ali o njima uskoro opširnije.

9.
Gladni, vrlo iskusni bandit, prevarant, zlostavljač, naručilac brutalnih prebijanja, diler, samoproklamovani ubica djece i unučadi onih što kritikuju njegov zločinački rad… tvrdi da odlično zna da su šanse Željke Cvijanović na izborima minorne; To je, neskriveno, u nekoliko navrata, izjavio pred stranačkim poslušnicima. 

10.
U slučaju eventualnog gubitka predsjedničkih izbora, Kriminalni klan je, kako Gladni najbližem okruženju tvrdi, hitno prihvatio prijedlog Milorada Dodika da se pokrene Inicijativa za rješenje stečaja, koja će da stigne na sto “spasioca” Dodika. 

11.
Zaista bi glupo bilo da Dodik sam sebi javno piše Inicijativu, pa su (zlo)upotrijebljeni gorenavedeni da bi Dodiku poslali Dodikovu Inicijativu

12.
Katil-ferman za FG “Birač” je stigao i do Željke Cvijanović, kako bi sve bilo “vrlo institucionalno”, a u njenom kabinetu stvarni gazda je Tapkaroš Zoran Tegeltija, direktan učesnik u slomu FG “Birač”.
  
13.
Ključni dio Plana Kriminalnog klana je trenutno na djelu: Direktni pritisak na Okružni sud u Bijeljni pojačan je do maksimuma, kako bi se prisilio da opečati kriminalno rješenje o izvršenju sudije Jelene Krpe Todorović.

14.
Kriminalni klan podrazumijeva da su postupajuće sudije dovoljno prestravljene i da će završiti ovaj teški kriminalni igrokaz.

15.
U toj varijanti, Dodik&Gladni&Goci dobijaju 200 miliona KM od “Alumine” ili “Aluminu”.

Nije ih briga što će sve završiti slomom te firme.
16.
Inicijativa bi se mogla prevesti i kao Dodikov Pakleni plan koji je uputio sam sebi na realizaciju. Dodik malo šta potpisuje, otud potpisi navedenih.

17.
Ono što posebno vrijeđa inteligenciju je stav Odbora povjerilaca FG “Birača”, koji je odmah trebalo da sa gnušanjem odbaci bilo kakav poziv na razgovore sa Klanom. 

Umjesto toga, oni ćute kao zaliveni, učestvujući na taj način direktno u prljavoj raboti.

18.
Oni su dio logistike Klana, a da podsjetim da je upravo Gladni sa Tapkarošem  izlobirao većinu u Odboru povjerilaca FG “Birač”, u kome glavnu riječ vodi Rubežova, preko koje su Litvanci izvodili svoje malverzacije i iznosili milione KM; Tu je i Vaso Stanojević, rođak Gadnog, Dragan Božović, stranački saradnik Gladnog, Goran Gajić predstavnik Ministarstva Finansija. 

19.
Imenovani ćute, umjesto da zaštite kapital firmi i institucija koje predstavljaju, (oko 90 miliona KM), i odbiju svaki razgovoru sa Klanom; Tako služe kao pokriće u prepisci Dodika sa Dodikom. 

20.
Bez obzira na sve - uskoro će progovoriti. U to nema sumnje, jer slijedi davanje iskaza. (nastaviće se)